Zoeken
Our Lives in Books Tag - Luna
We doen aan de hand van de Our Lives in Books-tag een voorstelrondje van de leden op de redactie. Vandaag: Luna, bureauredacteur.

Our Lives in Books Tag - Luna

Gepubliceerd op 8 september, 2017 om 00:00, aangepast op 15 september, 2017 om 00:00

Leuk: op Hebban.nl stond afgelopen donderdag de Our Lives in Books-tag. Om de redactie van Moon wat beter te leren kennen doen wij hem komende weken ook omstebeurt!

Deze week: Luna, bureauredacteur bij Moon

1. Kies een boek voor ieder initiaal uit je voornaam

L: #LaatsteVlog - Carry Slee (Haar nieuwe boek, weer even leuk als al die andere!)
U: Unplugged - Donna Freitas (Interessant gegeven)
N: Niet te filmen! - Sophie Kinsella (Het ultieme lekker lezen)
A: Als ik blijf - Gayle Forman (Ik ben fan van Gayle Forman, mooie stijl, heftige thema's)

2. Ga naar je boekenkast en tel je leeftijd op tot je bij een boek uitkomt. Welke is het?

Ik heb de boekenkast op kantoor genomen (die is enorm!) en kom uit bij Zigeunergebroed van Pat van Beirs. Heb ik nog niet gelezen. Misschien maar een keertje doen?

3. Kies een boek dat zich afspeelt in jouw land of stad.

Voor Amsterdam moet ik kiezen voor Een weeffout in onze sterren van John Green. Voor Nederland kies ik voor Pizzamaffia van Khalid Boudou.

4. Kies een boek dat een (of meerdere) locatie(s) bevat waar je naar toe zou willen gaan.

Mag dit ook een fantasie-locatie zijn? Ik vind van wel ????. In dat geval kies ik voor Zweinstein uit Harry Potter. Heb zoveel fijne uren doorgebracht in die wereld...

5. Kies een boek met jouw favoriete kleur op de cover.

Dat is blauw. Dan ga ik voor Op mijn schouders van Jennifer Niven, die cover (en het boek zelf) vind ik sowieso prachtig!

6. Welk boek brengt goede herinneringen naar boven?

Oeh, dat zijn er echt heel veel... Sowieso bestond een groot deel van mijn jeugd (en leven) uit lezen. Nee, deze vind ik echt te moeilijk, zijn er te veel!

7. Welk boek vond je het moeilijkste om te lezen?

Soms heb je van die series die overal heel enthousiast besproken worden, maar waar je zelf helemaal niet doorheen komt, ken je dat? Ik had dat met de Iron Fey-serie van Julie Kagawa. Heb het twee keer geprobeerd, maar nee… Gewoon niet de serie voor mij.

8. Welk boek uit jouw TBR-stapel zal jou de meeste voldoening geven wanneer je het uit hebt gelezen (en waarom)?

Duizelingwekkende hoogte, daar heb ik echt heel erg naar uitgekeken sinds ik Duizend hoog heb gelezen. Ik heb de redactie van het boek gedaan, dus heb stiekem tusendoor al wat stukjes gelezen, maar ik kan niet wachten tot ik er echt voor kan gaan zitten en hem in één ruk uit kan lezen. Die cliffhanger…

9. Met welk(e) boek(en) ben je opgegroeid?

De boeken van Tonke Dragt. Mijn vader was groot fan van haar en heeft me toen ik jong was een aantal van haar boeken voorgelezen. Daarna heb ik ze nog een keer allemaal zelf gelezen.
Verder heb ik de boeken van Carry Slee en Francine Oomen verslonden. Heerlijk!

10. In welk boek zou jij wel willen leven?

Weer een lastige. In veel boeken zit natuurlijk een slechterik, een verwoestende ramp, of iets anders engs, waardoor je niet in die wereld zou willen leven… De wereld uit Alice in Wonderland dan maar: lekker fantasierijk en gezellig, ook al lopen daar wel wat gekke wezens rond en moet je de Hartenkoningin te vriend houden.

Volgende week: Louise, stagiaire bij Moon!

 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws