Zoeken
Moon Maandag – #3
Deze Moon Maandag is net even anders dan normaal. Deze maand hebben wij namelijk vooral heel veel werk verricht áchter de schermen. Het leek ons leuk om jullie deze keer wat meer te laten zien van het proces en wat voor dingen wij zoal doen op de uitgeverij, want ondanks de pandemie zitten wij zeker niet stil (theoretisch gezien natuurlijk wel, want we zitten achter een bureau, maar je snapt wat we bedoelen), werk genoeg!

Moon Maandag – #3

Gepubliceerd op 22 april, 2021 om 00:00, aangepast op 6 oktober, 2021 om 14:06


Khalid Boudou & 3PAK
Dit weetje is misschien niet heel erg nieuw meer, maar daarom hopelijk niet minder leuk! Deze maand deelden wij op onze website en social media namelijk het toffe nieuws dat een van onze auteurs, Khalid Boudou, een van de schrijvers is van 3PAK 2021. Wat betekent dat wij achter de schermen druk bezig zijn met het redigeren van zijn korte verhaal!

Het is natuurlijk altijd lastig om een verhaallijn die je in je hoofd hebt, terug te brengen tot 6000 woorden (het maximaal aantal woorden voor een 3PAK-verhaal). Khalids verhaal is op dit moment al door de eerste én de tweede redactieronde geweest, en als het aan ons had gelegen had het een heel boek mogen worden! ;)

Verzuipen in de slushpile
Eigenlijk zouden jullie de enorme stapel manuscripten die momenteel mijn bureau ontsierd (of versierd, het is maar net hoe je het bekijkt) zelf moeten zien. In plaats daarvan zal ik het zo goed mogelijk proberen te beschrijven: de stapel is allesbehalve stabiel, helt een klein beetje naar rechts en hoewel er een systeem in zit, ziet het er absoluut niet zo uit. Ik heb dozen, enveloppen, fotoboeken en mapjes. Een heel scala aan creatieve uitbarstingen en ik wil ze lezen, echt, al is het alleen maar om te zorgen dat deze stapel met de tijd niet alsnog op de grond belandt, maar het blijft zich maar opstapelen!

Ondertussen is er een tweede, beduidend kleinere, stapel manuscripten bij gekomen. De manuscripten die ik met goed fatsoen eigenlijk niet meer bovenop de eerste stapel durf te leggen, dan zou het namelijk pas echt beschamend worden. De reden voor deze eindeloze stroom aan manuscripten? Ik kan er natuurlijk alleen maar naar gissen, maar ik gok dat dit alles met corona te maken heeft. Maar ja, wat kun je ook anders doen dan lezen en schrijven tijdens een pandemie? Ik geef jullie groot gelijk! En wie weet, misschien zit er wel een pareltje tussen (geschreven door een van jullie?!) dat binnenkort bij jullie op de boekenplank prijkt… Ik houd jullie op de hoogte!

Mijn vele gezichten
Ondertussen zijn we ook druk bezig met het vertalen, corrigeren én vormgeven van Mijn vele gezichten van Tess Sharpe. Het omslag is na meerdere redactierondes gecorrigeerd tot absolute perfectie én, leuk extraatje, op de voorkant komt een spot-uv laag! Deze laag zorgt ervoor dat sommige onderdelen van het omslag iets omhoogkomen en gaan glimmen. Hierdoor vallen ze dus extra op!

Ook de vertaling is al door de eerste correctieronde heen en zo komen we stapje voor stapje steeds dichter bij de publicatiedatum!

Stof vangen, balanceren op stoelen en tripjes down memory lane
Ten slotte, misschien wel een van de meest tijdrovende taken die wij deze maand hebben verricht: het opruimen van onze boekenkast. Wat een hels karwei was dat! En dan klopt ‘was’ eigenlijk al niet, want we zijn nog helemaal niet klaar! Kun je nagaan, want we hebben er ongeveer twee uur achter elkaar met vier man aan gewerkt. Tijdens deze taak hebben we heel wat stof naar beneden zien dwarrelen, wat ook niet zo gek is, gezien de boeken die we tegenkwamen ons meenamen op een tripje down memory lane. Zo kwamen we bijvoorbeeld de Dat heb ik weer-reeks van Carry Slee tegen en dit bracht ons weer even helemaal terug naar onze jeugd. Geweldige boeken waren dat…

EN, voor jullie misschien nog wel belangrijker, we besloten ook een heleboel boeken weg te doen, om plaats te kunnen maken voor al onze nieuwe aanwinsten. We willen de spanning nog een beetje opbouwen, dus het enige wat we zeggen is: houd onze socials goed in de gaten de komende week, want wie weet zie je daar zeer binnenkort wel iets leuks langskomen…

De boekhandel gaat weer open!
Jullie hebben het vast allemaal al gehoord, vanaf 28 april mogen dan toch eindelijk de terrassen en winkels weer open. Wat betekent dat ook de boekhandels hun deuren weer voor jullie zullen openen! YAAAAAAAYYYYY!!! *Doet vreugdedansje*

We hebben natuurlijk allemaal een zware tijd achter de rug en daarom willen wij jullie juist nu vragen om jullie lokale boekhandel extra goed te steunen. Ze kunnen onze hulp ontzettend goed gebruiken! En het is natuurlijk ook absoluut geen straf om langs de volle boekenkasten te kunnen struinen en de winkel te verlaten met een stapel nieuwe boeken ;)

Auteurs
Auteur: Khalid Boudou

Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, De President, werd verfilmd. Zijn young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.

Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Auteur: Tess Sharpe

Tess Sharpe is geboren en getogen in landelijk Californië, waar ze opgroeide in een berghut samen met haar punkrock moeder. Momenteel woont ze samen met haar roedel honden en katten diep in de bossen. Ze is auteur en redacteur, en heeft meerdere prijswinnende en veelgeprezen boeken voor zowel kinderen, tieners als volwassenen geschreven.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws