Zoeken
Moon Maandag – #6
Mijn allerlaatste Moon Maandag. Het is een beetje cliché, maar de tijd is echt voorbij gevlogen! Natuurlijk neem ik even de tijd om afscheid te nemen, maar de Moon Maandag draait om de leuke nieuwtjes, dus die zal ik ook zeker niet vergeten! ;) Daarnaast heb ik ook nog een allerlaatste roep om hulp, are you guys up for it?

Moon Maandag – #6

Gepubliceerd op 20 juli, 2021 om 09:00, aangepast op 27 december, 2021 om 11:09

De tweede officiële Moon schrijfwedstrijd!
Schrijvende lezers van onze Moon boeken opgelet, dit bericht is voor jullie! In samenwerking met Scriptplus organiseren wij onze tweede officiële Moon schrijfwedstrijd! Deze keer geen schrijfwedstrijd voor een YA-boek, maar voor een kort jeugdverhaal.

Wat is Scriptplus?
Scriptplus biedt al dertig jaar kwalitatief hoogstaande schrijfcursussen en -opleidingen aan. Je kunt bij hen terecht om je literaire en je zakelijke schrijftalenten te ontwikkelen. In een groep zitten vijf tot tien deelnemers. Door deze kleinschalige aanpak is er gelegenheid voor veel persoonlijke aandacht.

Wat moet je doen?
Een kort verhaal, van maximaal 3.000 woorden, met het thema 'familie' voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, dat is de opdracht. Afgezien van deze vereisten ben je helemaal vrij om te schrijven over wie of wat je maar wilt!

Wat zijn de prijzen?

Eerste prijs: de winnaar mag zich verheugen op een gratis cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus;

Tweede prijs: een kennismakingsgesprek met uitgever Luna en redacteur Nina mét een redactieronde van het ingestuurde verhaal;

Derde prijs: voor de derde prijs zullen wij een boekenpakket samenstellen t.w.v. €100,-.


Niet gek, toch? ;)

Wie zit er in de jury?
Annelies Harzing (kinderboekhandelaar Kinderboekentuin Breda), Mirjam Oldenhave (schrijfdocent en kinderboekenschrijfster), Pamela Sharon (schrijfster en winnaar 2e prijs Moon YA Contest) en Luna Wong Lun Hing (uitgever Moon). 

Hoe kun je meedoen?
Stuur jouw korte verhaal vóór 15 augustus op naar schrijfwedstrijd@uitgeverijmoon.nl. Op 15 september zal de winnaar bekendgemaakt worden!

Succes!


YALFU 2021
Op zondag 26 september vindt YALFU 2021 plaats in de Pandora in Tivoli Vredenburg en twee van onze auteurs zijn hierbij aanwezig!

Allereerst: Angie Thomas, natuurlijk bekend van haar fantastische boek The Hate U Give. Zij zal via een livestream wat meer vertellen over haar nieuwste boek: De roos uit het beton.

En ook onze eigen Pamela Sharon schuift aan, die in 2019 debuteerde met De geur van groen en van wie dit voorjaar haar tweede YA-roman Wie ik gisteren was verscheen!

Tickets? Die kun je sinds 16 juli bestellen op de website van ILFU. Houd voor al het nieuws over YALFU onze socials én de website en socials van ILFU goed in de gaten!


HELP
Zoals jullie misschien wel weten zijn wij fanatieke nieuwsbrief-verstuurders. Zo is er de Kinderboekennieuwsbrief, waarin wij jullie alles vertellen over onze nieuwste kinderboeken, de YA-nieuwsbrief, die altijd weer boordevol leuke nieuwtjes, cover reveals en winacties staat, en onze Juf Braaksel-nieuwsbrief. Nou weten wij deze nieuwsbrieven in principe altijd wel aardig goed te vullen met van alles en nog wat, maar eigenlijk zijn wij best wel nieuwsgierig naar wat júllie graag in deze nieuwsbrieven zouden willen terugzien! Hebben jullie misschien nog prangende vragen voor ons of een idee voor een nieuwe maandelijkse rubriek? Zo kunnen wij onze nieuwsbrief nóg beter op onze lezers laten aansluiten en hopelijk een nóg grotere following opbouwen! Dat zouden wij in ieder geval superleuk vinden ;).

Laat het ons dus vooral weten als je nog goede ideeën hebt. Dit kan door Luna een mailtje te sturen.

En stond je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrieven? Doe dat dan snel via deze link!


Afscheid nemen bestaat niet (;))
De afgelopen weken zijn weken geweest van laatste keren. Twee weken geleden verstuurde ik mijn laatste YA-nieuwsbrief, vorige week woensdag ging mijn laatste Kinderboekennieuwsbrief de deur uit en vandaag schrijf ik mijn laatste Moon Maandag. Ja, het is zover, mijn allerlaatste dagen bij uitgeverij Moon zijn aangebroken. Dus dit is mijn vaarwel. Mijn “ik zie jullie wel weer een keer”. Ze zijn in het boekenvak namelijk nog niet van me af. In augustus begin ik aan mijn allereerste “volwassen” baan als redactie-assistent bij de Boekerij! *Doet vreugdedansje*

Hoewel het natuurlijk altijd jammer is om het ene hoofdstuk af te sluiten, is het minstens net zo spannend om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk (snappen jullie hem? Hè, uitgeverij, boeken, hoofdstuk… Sorry). In ieder geval heb ik een superfijne tijd gehad tijdens mijn stage bij Moon. Ik heb ontzettend veel geleerd en mogen doen, en geef nu met plezier het stokje over aan de nieuwe stagiaire: Renée!

Joe! Ik zie jullie wel weer een keer!

Anouk

Auteurs
Auteur: Angie Thomas

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. Ook haar tweede boek, Niet te stoppen, werd verfilmd. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verscheen in 2021. In 2023 verschijnt bij Moon het eerste deel in haar nieuwe trilogie voor 10+.

Auteur: Pamela Sharon

Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen. Ze debuteerde met het intrigerende en verrassende De geur van groen, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Het werd genomineerd voor zowel de Jonge Jury als het Beste Boek voor Jongeren en verschijnt binnenkort in Duitsland in vertaling. Haar tweede YA-boek, Wie ik gisteren was, verscheen in 2021.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws