Zoeken
Writers Wednesday: Lucas van de Meerendonk
Het is weer zover: tijd voor een nieuwe Writers Wednesday! Deze maand laten we jullie kennismaken met Lucas van de Meerendonk. Zijn eerste boek, Pas op voor de billenbijter!, zal vanaf 15 oktober verkrijgbaar zijn in elke (online) boekhandel!

Writers Wednesday: Lucas van de Meerendonk

Gepubliceerd op 6 oktober, 2021 om 13:37, aangepast op 6 oktober, 2021 om 13:42

Over de auteur:

Na het afronden van de opleiding Journalistiek ging Lucas van de Meerendonk aan de slag als verslaggever voor onder andere Zapp Weekjournaal. Sinds 2017 is hij een van de vaste verslaggevers en presentatoren van het NOS Jeugdjournaal: zijn droombaan. Pas op voor de billenbijter! Gruwelijk grappige gedichtjes over griezels is zijn debuut, waarin zijn liefde voor schrijven en griezelen samenkomt.

 

Wat is je favoriete schrijfplek?

De bibliotheek van Utrecht aan de Neude. Echt een geweldig mooi gebouw. Hier heb ik uren geschreven aan mijn boek. Als je daar zit, krijg je gelijk inspiratie.

 

Wie is je grootste inspiratiebron en waarom?

Paul van Loon. Hij introduceerde bij mij het begrip GRUMOR, oftewel griezelen met humor. Ik wilde dat ook terugbrengen in mijn boek.

 

Wat vind je het leukst aan schrijven?

Ik kan me helemaal verliezen in mijn eigen fantasiewereld. En ik vind het geweldig dat de verhalen die ik heb verzonnen voor mijn dochter nu in een boek terecht gaan komen. Echt supertrots op!

 

Heb je een bijzonder moment meegemaakt door het schrijven? Vertel het ons!

Ik merkte dat mijn dochter gelijk de slappe lach kreeg van De billenbijter. Toen kreeg ik een beetje het gevoel van: hé, dit is misschien wel leuk voor andere kinderen in Nederland.

 

Wat is het beste schrijfadvies dat je ooit hebt gekregen?

Ga het gewoon doen! Of het nou gepubliceerd wordt als boek of niet, het is sowieso leuk om te verdwalen in je eigen wereld.

 

Dilemmavragen / korte vragen.

In de ochtend OF in de avond schrijven?

Ik zou willen dat ik in de avond kon schrijven, want dan krijg je gelijk het griezel-gevoel. Maar ik dommel na negenen altijd in slaap, haha.

 

Een verfilming OF een vertaling?

Een verfilming! Het zou toch geweldig zijn om Pas op voor de billenbijter! op het witte doek te zien. Ik ben erg benieuwd wie de billenbijter zou spelen...

 

Vampiers OF weerwolven?

Sowieso vampiers. Ze hebben iets duisters, maar ook iets chics over zich. En ze kunnen veranderen in een vleermuis; mijn lievelingsdier!

 

Horror OF sciencefiction?

Horror. Ik keek als jongentje van 8 al griezelfilms met mijn moeder.

 

Je favoriete auteur interviewen OF je favoriete personage interviewen?

Ik heb ooit voor mijn werk bij het Jeugdjournaal al Paul van Loon mogen interviewen. Ik was knetterzenuwachtig, maar hij was echt zo aardig! Dus dan zou ik liever mijn favoriete personage interviewen: Voldemort!

 

Lucas, bedankt voor het beantwoorden van de vragen en de dilemma’s. We kunnen niet wachten tot we Pas op voor de billenbijter! echt in onze handen hebben!

Auteurs
Auteur: Lucas van de Meerendonk

Na het afronden van de opleiding Journalistiek ging Lucas van de Meerendonk aan de slag als verslaggever voor onder andere Zapp Weekjournaal. Sinds 2017 is hij een van de vaste verslaggevers en presentatoren van het NOS Jeugdjournaal: zijn droombaan. Pas op voor de billenbijter! Gruwelijk grappige gedichtjes over griezels is zijn debuut, waarin zijn liefde voor schrijven en griezelen samenkomt.

Boeken
Lucas van de Meerendonk, illustrated by Stefan Yamá Cab - Pas op voor de billenbijter!
Lucas van de Meerendonk, illustrated by Stefan Yamá Cab

Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes met sfeervolle illustraties

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws