Zoeken
Writers Wednesday: Michelle Leuveld
Het is tijd voor de eerste Writers Wednesday van 2022! We gaan jullie voorstellen aan een van onze nieuwe auteurs wiens eerste prentenboek in februari bij ons zal verschijnen: Michelle Leuveld!

Writers Wednesday: Michelle Leuveld

Gepubliceerd op 5 januari, 2022 om 16:03, aangepast op 5 januari, 2022 om 16:03

Over de auteur

Michelle Leuveld (1987) is illustrator en auteur. Vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden, is tekenen haar grootste passie. Na enkele jaren voor de klas te hebben gestaan, begon ze met een baan bij een educatieve uitgeverij, waar haar passie deels haar werk werd. Ze illustreerde al tientallen verhalen, werkbladen, oefenboeken en inmiddels ook prentenboeken en voorleesverhalen. Een klein avontuur is haar eerste eigen prentenboek en zal op 15 februari 2022 verschijnen.


Wie is je grootste inspiratiebron en waarom?

Mijn kinderen. De manier waarop zij ongeremd, vol mogelijkheden en fantasie met de dag leven. Ik vind het mooi om te zien hoe zij naar de wereld kijken. De interesses die zij hebben, maar soms ook hun angsten, inspireren mij. Ze brengen me vaak op ideeën voor eventuele boeken. Die ideeën noteer ik en als ik van een idee energie en een goed gevoel krijg, werk ik dat graag uit.

Wilde je altijd al schrijver of illustrator worden?
Ik wist nooit wat ik wilde worden. Misschien word je ook niet iets? Misschien ben je dat al deels als kind? Als kind wilde ik altijd tekenen en ik schreef ook graag kleine verhaaltjes. We kregen op de basisschool eens de opdracht om een eigen boek te maken. De leukste opdracht ooit! Het boekje staat nog in mijn boekenkast.

Toen ik na de middelbare school naar de kunstacademie wilde, begon ik toch te twijfelen en ben ik uiteindelijk het onderwijs in gegaan. Na enkele jaren ging ik werken bij een educatieve uitgeverij en naast het ontwikkelen van onderwijsmateriaal, maak ik daar ook veel illustraties en heb ik ook begrijpend leesteksten geschreven. Van het schrijven en illustreren kreeg ik altijd al energie. En nog steeds. Het hoort bij mij en ik vind het fantastisch dat het uiteindelijk toch m’n werk is geworden.

Wat motiveert je telkens opnieuw de pen te pakken?

De inspiratie die ik krijg en de doelgroep waar ik het voor maak. Er zijn zoveel verhalen te vertellen en mooie prenten te maken. Door te lezen en voor te lezen, geef je kinderen dagelijks een moment om in een mooi verhaal te kruipen en er een les van te leren. Die mooie verhalen wil ik ze ook heel graag geven. Ik wil de boeken maken die ik zelf graag zou willen hebben.

Hoe voel je je nadat je een verhaal hebt afgerond?

Een beetje leeg. De personages en de omgeving verdwijnen uit mijn dagelijkse leven. Maar het is natuurlijk ook heel gaaf dat het verhaal afgerond is. En er ontstaan gelukkig al snel weer nieuwe verhalen en personages in mijn hoofd.

Welk boek, dat is geschreven door iemand anders, zou je zelf geschreven willen hebben?

Revolting Rhymes van Roald Dahl. De klassieke sprookjes die hij in dichtvorm op een hilarische manier heeft herschreven vind ik fantastisch. Ik moet er altijd om lachen.
 

 

Dilemmavragen
In de ochtend OF in de avond schrijven?

Ik ben een ochtendmens en werk het liefst ’s ochtends, maar toch komen leuke ideeën of ingevingen vaak ’s avonds of ’s nachts.

Vampiers OF weerwolven?
Allebei! Maar ik moet kiezen, dus dan kies ik de weerwolven. Geobsedeerd was ik destijds door de Twilight Saga en ik snapte Bella’s keuze eigenlijk nooit. Wie verkiest er nu een ijskoude jongen boven een vriendelijke, warme weerwolf! ;)

Fysieke boeken OF e-boeken?
Fysieke boeken. Ik heb nog nooit een e-boek gelezen. 

Lenen bij de bieb OF kopen bij de boekhandel?

Kopen bij de boekhandel. Naar de boekhandel gaan vind ik echt een uitje! Ik koop altijd meer dan ik van plan was. Maar ach, je kunt nooit genoeg boeken hebben, toch?
 

 Winter OF zomer?
Absoluut de zomer. Ik hou van lange, warme dagen en ben dan het liefst de hele dag buiten. Ik kijk er nu alweer naar uit.

 

Bedankt Michelle voor het beantwoorden van al deze vragen! We kijken enorm uit naar de verschijning van Een klein avontuur!

Auteurs
Auteur: Michelle Leuveld

Michelle Leuveld (1987) is illustrator en auteur. Vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden, is tekenen haar grootste passie. Na enkele jaren voor de klas te hebben gestaan, is ze gaan werken voor een educatieve uitgeverij, waar haar passie deels haar werk werd. Ze illustreerde al tientallen verhalen, werkbladen, oefenboeken en inmiddels ook prentenboeken en voorleesverhalen. Een klein avontuur is haar eerste eigen prentenboek.

Boeken
Michelle Leuveld - Een klein avontuur
Michelle Leuveld

Een lief verhaal over buitenspelen met warme, sfeervolle illustraties

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws