Zoeken
Acht prinsessen en een toverspiegel - #3 Abayome
In april verschijnt bij Moon een prachtig sprookjesbroek vol stoere en heldhaftige prinsessen: ‘Acht prinsessen en een toverspiegel’. 

Acht prinsessen en een toverspiegel - #3 Abayome

Gepubliceerd op 11 maart, 2022 om 13:02, aangepast op 14 maart, 2022 om 11:16

Een tovenares gunt ons een kijkje in haar toverspiegel. Daarin zijn prinsessen te zien die weigeren knap, beleefd, of gehoorzaam te zijn. Deze prinsessen zijn moedig en sterk, en zijn vooral vastbesloten zichzelf te redden als ze in de problemen komen. Om jullie alvast warm te maken voor het boek, stellen we iedere week een nieuwe prinses aan jullie voor.

Deze week: Abayome de prinses van volmaakte lieflijkheid. Hoog op de hoogste berg van het Centrale Gebergte ligt de oude stad Bamfou. De stad is gebouwd van wit steen, met grote pleinen waar mensen aan terrastafeltjes zitten en kaartspelletjes doen. De lucht is vervuld van de geuren van de heerlijkste gerechten, van gepraat en muziek. Op het grootste plein van de stad staat het paleis waar Abayome met haar vader en Odé woont. Iedereen in Bamfou is dol op Abayome, omdat ze zich nooit beter voordoet dan anderen, maar altijd vrolijk en sociaal is. Iedereen voelt zich thuis in Bamfou, totdat de koning thuiskomt met een nieuwe koningin…

Auteurs
Auteur: Natasha Farrant

Natasha Farrant werd geboren in Londen en woont daar nog steeds. Ze schreef al 10 kinderboeken en werkt daarnaast als kinderboekenscout (o.a. voor Moon!). Naast schrijven en lezen, brengt ze haar tijd graag door in de natuur.

Boeken
Natasha Farrant - Acht prinsessen en een toverspiegel
Natasha Farrant

Prachtig voorleesboek over stoere prinsessen uit verschillende culturen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws