Zoeken
Acht prinsessen en een toverspiegel - #4 Ellen
In april verschijnt bij Moon een prachtig sprookjesbroek vol stoere en heldhaftige prinsessen: ‘Acht prinsessen en een toverspiegel’.

Acht prinsessen en een toverspiegel - #4 Ellen

Gepubliceerd op 16 maart, 2022 om 13:17, aangepast op 16 maart, 2022 om 13:46

Een tovenares gunt ons een kijkje in haar toverspiegel. Daarin zijn prinsessen te zien die weigeren knap, beleefd, of gehoorzaam te zijn. Deze prinsessen zijn moedig en sterk, en zijn vooral vastbesloten zichzelf te redden als ze in de problemen komen. Om jullie alvast warm te maken voor het boek, stellen we iedere week een nieuwe prinses aan jullie voor.

Deze week: Ellen de prinses van de hoge zeeën. Samen met haar zussen Catriona, Ailsa, Iseabail en ouders woont Ellen op het eiland Rhain. Alle kinderen van het eilandkoninkrijk Rhain krijgen op hun twaalfde verjaardag hun eerste boot. De enige kinderen die geen boot krijgen, zijn de prinsen en prinsessen. Niemand had daar problemen mee. Prinsessen gingen alleen aan boord van een schip wanneer dat moest. In tegenstelling tot haar zussen accepteert Ellen dingen niet alleen maar omdat ze altijd zo zijn geweest. Als Ellen op haar twaalfde verjaardag geen boot krijgt, loopt ze stampvoetend weg. Maar dan heeft haar moeder een verrassing voor haar, die weleens van groot belang kan zijn…

Auteurs
Auteur: Natasha Farrant

Natasha Farrant werd geboren in Londen en woont daar nog steeds. Ze schreef al 10 kinderboeken en werkt daarnaast als kinderboekenscout (o.a. voor Moon!). Naast schrijven en lezen, brengt ze haar tijd graag door in de natuur.

Boeken
Natasha Farrant - Acht prinsessen en een toverspiegel
Natasha Farrant

Prachtig voorleesboek over stoere prinsessen uit verschillende culturen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws