Zoeken
Moon Maandag #26
Ben jij nog op zoek naar een leuk boek om te lezen in de meivakantie? Dan ben je hier aan het goede adres! In deze nieuwe editie van onze Moon Maandag blog delen wij weer veel leuke nieuwtjes en ontdek je een aantal geweldige titels die deze maand zijn verschenen. Dusā€¦aarzel niet en lees gauw verder! šŸ˜‰

Moon Maandag #26

Gepubliceerd op 24 april, 2023 om 12:00, aangepast op 24 april, 2023 om 09:51

Verschenen in april

 

Op 13 april verscheen de heruitgave van de Nederlandse vertaling van de onvergetelijke DIMILY-serie van Estelle Maskame. Een sprankelende trilogie die eerder al het hart wist te veroveren van vele lezers Ć©n hopelijk binnenkort ook dat van jou! Ontdek het geweldige verhaal van Eden en Tyler en geniet van drie nieuwe toffe covers!

Als Eden Munro besluit om de zomer door te brengen bij haar vader aan de kust van Californiƫ, heeft ze geen idee wat haar te wachten staat. Ze heeft haar vader al drie jaar niet gezien en inmiddels heeft hij een compleet nieuw gezin. Eden krijgt er in ƩƩn klap drie stiefbroers bij. De oudste is de rebelse Tyler, die opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag: totaal het tegenovergestelde van Eden. En toch trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Alleen kan dat echt niet, ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Maar hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

 

Op 26 april verschijnt het gruwelijk grappige prentenboek Oma, Max en ik van Mattias Danielsson, geĆÆllustreerd door Jonna Bjƶrnstjerna en vertaald door Mijke Hadewey van Leersum.

Een uniek boek met veel humor, een hilarisch verhaal en een oma die een tikkeltje eigenwijs is! šŸ˜‰ 

Voor mijn vijfde verjaardag kreeg ik van mijn oma een hondje, Max. Mijn oma had hem meegenomen uit een warm land, hier ver vandaan. Max en ik deden alles samen. We speelden, haalden kattenkwaad uit, en gingen op avontuur. Heerlijk! Max groeide alleen zĆ³ hard dat papa zich afvroeg of dat wel normaal was... Maar oma wilde niets van papa's twijfels weten. Max is gewoon een hond, en daarmee uit. Toch?

 

Ook maakten we deze maand de prachtige cover van het boek Lang Leve Jane bekend, die is geĆÆllustreerd door Sophie Pluim. Lang leve Jane is de Nederlandse vertaling (door Mariella ManfrĆ©) van het boek My Lady Jane en zal in juni verschijnen bij Moon YA. Zin in!

Klik hier en kom meer te weten over deze prachtige cover in ons interview met Sophie Pluim.

 

 

Kinderjury stemweken

Van 10 tot en met 24 april kon je weer volop stemmen op jouw favoriete boek tijdens de Kinderjury stemweken. Twee super spannende weken, voor jullie maar ook voor ons. Dit jaar staan onze fantastische titels Juf Braaksel en de woeste achtervolging en Monster Zoo 4 ā€“ Diep in de jungle namelijk op de tiplijst in de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar! Heb jij ze al gelezen?

Als alle stemmen zijn geteld zal op 10 mei bekend worden gemaakt welke boeken in de top 3 staan Ć©n begint de tweede stemronde. Tijdens de tweede stemronde kun je nog Ć©Ć©n keer stemmen op jouw favoriete boek uit de top 3.

Meer weten over de boeken uit de tiplijsten of over de stemweken? Ga dan naar www.kinderjury.nl!

 

 

Start nieuwe kleurwedstrijd

Op 4 april werden de 10 winnaars van de kleurwedstrijd van De boodschap van Beer bekendgemaakt en ging de nieuwe kleurwedstrijd van start. We hebben enorm genoten van alle prachtige kunstwerkjes die jullie hebben gemaakt en kunnen er geen genoeg van krijgen!

Dit keer staat de kleurwedstrijd in het teken van Het leukste boekje over Spanje. Een prachtig landenboekje met schitterende illustraties van Vera Bertens, die ook deze super toffe kleurplaat heeft gemaakt šŸ˜Š. Klik hier om de kleurplaat te downloaden!

Het leukste boekje over Spanje is vanaf juni 2023 verkrijgbaar in elke (online) boekhandel. Maar jij maakt met jouw mooie kleurplaat kans op 1 van de 10 exemplaren die wij weggeven!

Pak al je knutselspullen, glitters, stiften, kwasten en stofjes maar weer uit de kast en versier de kleurplaat zoals je zelf wilt. Vergeet niet je naam, leeftijd en adres in de daarvoor bestemde vakjes te schrijven en stuur hem op naar de uitgeverij.

De kleurplaat moet uiterlijk 30 juni bij ons binnen zijn en 4 juli zullen wij de 10 nieuwe winnaars bekendmaken!

 

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op alle socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

Auteurs
Boeken
Estelle Maskame - Did I Mention I Love You?
Estelle Maskame

Het eerste deel van de heerlijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Need You?
Estelle Maskame

Het tweede deel van de verrukkelijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Miss You?
Estelle Maskame

Het derde en laatste deel van de onvergetelijke #DIMILY-trilogie

Mattias Danielsson - Oma, Max en ik
Mattias Danielsson

Een heerlijk grappig prentenboek met een twist...

Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows

Wie heeft er ooit gezegd dat geschiedenis saai moet zijn?

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws