Zoeken
Manon Sikkel wint voor de derde keer op rij de Kinderjury
Manon Sikkel wint met haar boek Elvis Watt, miljonair de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014 in de categorie 6 t/m 9 jaar. Sikkel wint de Prijs van de Kinderjury voor de derde keer op rij. Afgelopen twee jaar won ze in de categorie 10 t/m 12 jaar met haar IzzyLove-boeken. Vorig jaar won ze niet alleen de Prijs van de Kinderjury, maar óók de Pluim van de Senaat.

Manon Sikkel wint voor de derde keer op rij de Kinderjury

Gepubliceerd op 23 juni, 2014 om 00:00, aangepast op

De jury bestond uit alle kinderen die hun stem uitbrachten in de twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Zij mochten maximaal op drie boeken stemmen die in 2013 voor het eerst zijn verschenen. In totaal brachten bijna 30.000 kinderen hun stem uit. Elvis Watt, miljonair heeft gewonnen van Weerwolfhooikoorts - Paul van Loon (Leopold), Dummie de mummie en de dans van de cobra - Tosca Menten (Van Goor), Superjuffie op safari - Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en Fantasia VIII - Geronimo Stilton (De Wakkere Muis)

Uit het juryrapport van de Senaat: ‘De Senaat vindt Elvis Watt een erg goed boek omdat je ziet wat geld met iemand doet. Veel hebben is natuurlijk prettig, maar je koopt er geen vriendschappen mee. Ook vonden ze het boek heel grappig. Vooral toen Elvis in de boom hing en zijn roze onderbroek tevoorschijn kwam.’

Over het boek: Elvis Watt, miljonair is het eerste deel van de nieuwe, razendgrappige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De lezer volgt de belevenissen van Elvis, zijn tuinierende moeder, zeven buurmeisjes en een eenzame miljonair in een oerhollands stadje waar oprukkende snelwegen en fabrieken, een bloedmooie zwembadjuf en dorpsroddels zorgen voor hilarische gebeurtenissen. Met grappige illustraties van Annet Schaap. In september 2014 verschijnt het tweede deel: Elvis Watt, een koffer met geld.

Over het werk van Manon Sikkel: Voor kinderen in de leeftijd 9 t/m 12 jaar schrijft Manon Sikkel de boeken over IzzyLove. Het eerste boek, Is liefde besmettelijk?, werd bekroond met de Hotze de Roos-prijs en de Debuutprijs van de Jonge Jury 2010. Het tweede boek, Is vriendschap 4ever?, werd getipt door de Nederlandse Kinderjury 2010, en Hoe lang zijn geheimen houdbaar? stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2011. Met Hoe word ik een koppelaar? won Manon Sikkel in 2012 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. En in 2013 sleepte ze met Voor wie doe jij een moord de Prijs van de Kinderjury én de Pluim van de Senaat in de wacht.

De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in Nederland. De Senaat, waarin elk jaar kinderen uit alle provincies zijn vertegenwoordigd, is de spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. De Nederlandse Kinderjury ging van start in 1988.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws