Zoeken
Tjerk Noordraven in finale Hotze de Roosprijs
Tjerk Noordraven staat in de finale van de Hotze de Roosprijs, de prijs voor het beste kinderboekendebuut van 2017!

Tjerk Noordraven in finale Hotze de Roosprijs

Gepubliceerd op 12 juni, 2018 om 00:00

De Hotze de Roosprijs is een prijs die jaarlijks aan een debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt. Schoolkinderen uit de gemeente Zaanstad kunnen hiervoor hun stem uitbrengen. De prijs is vernoemd naar Hotze de Roos, auteur van onder andere De Kameleon. De winnaar ontvangt een geldbedrag van maar liefst 4.500 euro.

De jury bestaat uit leerlingen van groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen. Zij hebben de afgelopen vier maanden de boeken gelezen van zestien debuterende kinderboekenschrijvers en daaruit hun favoriet gekozen

De uitreiking van de Hotze de Roosprijs vindt plaats op 24 juni 2018 om 15.00 uur op de Zaanse Schans bij Zaandam.

---

Tjerk Noordraven (1987) is schrijver van spannende kinderboeken. Zijn debuut ‘Het nieuwe spookhuis’ is het eerste deel van ‘De engste serie ooit’. Dit jaar verschenen in deze bloedstollende reeks ook ‘De Transsylvanië Express’ en ‘De horrorhoeve’.

Auteurs
Auteur: Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven (1987) zag ooit een geest op een kerkhof in Frankrijk. Sindsdien zit hij graag tussen de zerken. Zijn huis staat vol met vleermuizen op sterkwater.Hij schrijft bijna elke dag, behalve als hij de avond van tevoren knoflook heeft gegeten. Dan heeft hij vreemd genoeg nooit inspiratie... Hij is bekend van De engste serie ooit en zijn spannende en grappige series Monster Zoo en Meester Spion.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws