Zoeken
Carry Slee wint de Senaatsprijs met Juf Braaksel!
Hoera! Afgelopen woensdag won Carry Slee De Nederlandse Kinderjury Senaatsprijs 2019 voor de categorie 6 tot en met 9 jaar voor haar boek Juf Braaksel en de magische ring

Carry Slee wint de Senaatsprijs met Juf Braaksel!

Gepubliceerd op 28 juni, 2019 om 00:00, aangepast op 11 februari, 2022 om 17:15

Geweldig nieuws, en we zijn supertrots op Carry en illustrator Iris Boter! Onze Luna was zelfs bij de uitreiking.

Sinds de uitreiking is Carry volop in het nieuws geweest, o.a. bij het Jeugdjournaal. Zo zegt Arwen uit de senaat van De  Nederlandse Kinderjury dat ze haar stem heeft uitgebracht op Juf Braaksel en de magische ring. Het is superleuk dat de winnaars nu bekend zijn, maar er zit ook een minder leuke kant aan. Nu is het namelijk afgelopen: “Ik vind het superjammer dat het nu afgelopen is, maar het was een geweldige ervaring!” (Het Kompas, 27/06/2019)

En nog meer goed nieuws: in september komt namelijk het vervolg alweer uit, Juf Braaksel en het meesterbrein. Kijken jullie er, net als wij, ook zo naar uit?

 

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Brakel is onterecht verkozen tot liefste juf van de provincie en daar is groep 6 niet blij mee! Lotte en Thijs zijn vastbesloten om een plan te bedenken om Braaksel van hun school te verjagen maar dat is nog niet zo makkelijk. Als er een nieuwe jongen in de klas komt, krijgen ze weer hoop: Lucas is pas 7, maar blijkt superslim te zijn. Misschien kan hij hen helpen om een nieuw masterplan te bedenken?

Maar dan komen ze erachter dat Braaksel hele andere plannen met Lucas heeft, en moeten ze hem zien te redden. Als dat maar goed gaat!

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Carry Slee - Juf Braaksel en de magische ring
Carry Slee

Het eerste deel in de bestsellerserie van Carry Slee nu als midprice!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws