Zoeken
Vijf leestips voor de kerstdagen
Kerst maakt zijn langverwachte opwachting! Dat betekent gourmetten, kerstdiners, op bezoek bij de (schoon)ouders en de gezellige sfeer van de feestdagen. Hoe kun je tijdens al deze verplichtingen toch even lekker tot rust komen? Met een boek natuurlijk! Hieronder een paar tips om de feestdagen lekker lezend door te komen en je even af te sluiten van de kerstgekte.

Vijf leestips voor de kerstdagen

Gepubliceerd op 16 december, 2019 om 00:00, aangepast op 23 december, 2019 om 00:00

Voor monsterfans:

10+

Op de wereld lopen tal van monsters rond, waarvan bijna niemand het bestaan weet. Waar er in de middeleeuwen nog uitgebreid over deze wonderlijke wezens werd geschreven, wordt er vandaag de dag gedaan alsof ze niet bestaan. Maar niets is minder waar.

In deze rijkgeïllustreerde monster-encyclopedie lees je alles wat je moet weten over wonderlijke wezens als de bonnacon, de crocotta en de Mongoolse doodsworm. Maar liefst 150 fascinerende en huiveringwekkende monsters komen uitgebreid aan bod. Van de afanc tot de zombie, en alles wat ertussenin zit.

Dit boek zorgt niet alleen voor uren leesplezier... Het kan je leven redden!

Foto: awesomebooklovers (Instagram)

Voor fantasyliefhebbers:

YA

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet.
Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Foto: sanne191 (Instagram)

Een boek met een lach en een traan:

YA

De leden van de familie Larkin zijn niet alleen enorme geluksvogels, ze zijn bovenal dóórzetters. Of tenminste, dat is wat de lange, grappige en muzikale Violet en haar briljante, gevoelige broertje Sam altijd verteld werd. Toen het schip Lyric bij de kust van Maine zonk en alle passagiers verdronken, was hun betovergrootmoeder Fidelia de enige die wist te overleven. Ze zwom naar de kust, werd ter plekke verliefd en stichtte het dorpje Lyric. Rampen lijken de familie echter te achtervolgen. Zo blijft Violet uit de bocht schieten door met de verkeerde mensen te feesten, en tot overmaat van ramp doet Sam op een mooie zomerdag een zelfmoordpoging.
Terwijl Sam behandeld wordt, wordt Violet naar Lyric gestuurd. Wanhopig overweegt ze hoe ze de situatie recht kan zetten, en slechts één oplossing borrelt naar boven: ze moet en zal het scheepswrak vinden waar Sam en zij over fantaseerden toen ze kinderen waren.
De plaatselijke amateurgeschiedkundige Liv Stone schiet haar te hulp bij de jacht naar het wrak. Liv, met haar sprankelende intelligentie en waakzame grijze ogen, ontwaakt iets in Violet wat ze niet eerder heeft gevoeld. Of ze de Lyric zullen vinden of niet, de reis die Violet maakt en de inzichten die ze onderweg opdoet, zouden zomaar het begin van haar redding kunnen zijn...

Episch, grappig en romantisch - Wat de zee vertelt is een adembenemend debuut over hoe sterk je soms moet zijn om de oppervlakte te bereiken.

Foto: booksbeersandbeyond (Instagram)

Versjes en wijsheden over houden van anderen én van jezelf:

15-55

Chariva gelooft dat houden van jezelf en anderen makkelijker is dan we denken. Deze bundel is een ode aan jou en aan de ander: je vader, je moeder, je geliefde of een kind. Hierin vind je advies en inspiratie voor elke dag. Draag Aap Noot Lief dicht bij je hart en leen er soms wat liefde uit.

Foto: my.winged.books (Instagram)

 

 

Voor creatieve knutselaars:

8+

Een boek vol toffe DIY's van een van de grootste YouTubers van Nederland: OnneDi!

OnneDi houdt van zingen, gek doen, speelgoed, vloggen en álles wat met creativiteit te maken heeft. Haar favoriete feestdag? Halloween! Haar favoriete seizoen? De winter! Een boek vol griezelige én winterse ONNEDIY's kon dus niet uitblijven! Een unicorn pompoen, een foute kersttrui en een bekerhouder: het komt allemaal voorbij! En dat niet alleen: in dit boek vind je ook heel veel leuke weetjes en feitjes over OnneDi!

Foto: heavenleighbooks (Instagram)

Voor fans van sneeuw, kou, winter en de feestdagen:

5+

Een prachtige winterse voorleesbundel met heel veel nieuwe verhalen en illustraties!

In deze bundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de winter. Over Sint en Piet, die soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken, over een prachtig midwinterfeest, over een kerstman die zijn muts kwijt is, over een onsmakelijk kerstdiner, en over héél veel oliebollen...

Met verhalen van Kees de Boer, Annemarie Bon, Iris Boter, Marianne Busser & Ron Schröder, Chariva, Pieter Feller, Lysette van Geel, Yvon Jaspers, Karine Jekel, Marloes Kemming, Kelly van Kempen, Sjoerd Kuyper, Lisa Manuels, Elisabeth Mollema, Erik van Os & Elle van Lieshout, Isabelle de Ridder, Coco van Rijn, Jette Schröder, Pamela Sharon en Carry Slee

Met illustraties van Myriam Berenschot, Nynke Boelens, Kees de Boer, Tjarda Borsboom, Iris Boter, Charlotte Bruijn, Marijke Buurlage, Job van Gelder, Saskia Halfmouw, Philip Hopman, ivan & ilia, Gertie Jacquet, Aimée de Jongh, Sandra Klaassen, Eefje Kuijl, Merel van Lamoen, Lisa Manuels, Daniëlle Schothorst, Dagmar Stam, Natascha Stenvert, Marije Tolman en Lisa van Winsen

Foto: heavenleighbooks (Instagram)

 

Fijne feestdagen, een gelukkig nieuw jaar, en alvast veel leesplezier toegewenst!

Blijf op de hoogte