Zoeken
Fijne boekentips voor tijdens het stormachtige weer
Ciara, Dennis… en nu Ellen! Om je voor te bereiden op de derde februaristorm op rij hebben we een paar leuke boekentips voor je. Want wat is er nou fijner met dit weer dan onder een dekentje op de bank kruipen met een dampende kop thee of warme chocolademelk én een goed boek? Lees snel verder als je het daarmee eens bent!

Fijne boekentips voor tijdens het stormachtige weer

Gepubliceerd op 20 februari, 2020 om 00:00

Aan alle jongens van wie ik hield & PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Van de twee eerste delen van de Aan alle jongens van wie ik hield-serie hebben we nu prachtige Netflix-edities. Zwijmel weg bij deze heerlijke feelgood-boeken, en kijk de films er meteen achteraan, want die zijn inmiddels allebei op Netflix verschenen! Of je kunt natuurlijk verdergaan in het derde boek: Veel liefs, Lara Jean (en ja, ook die film zal uiteindelijk op Netflix verschijnen <3). 

 

Ik kom je redden! – Marloes Kemming en Lisa van Winsen

Pepijn en Pernille gaan meteen op pad om elkaar te helpen. Onderweg komen ze enge monsters, spannende plekken en gevaarlijke tovenaars tegen. Zullen ze erin slagen de ander op tijd te bereiken?

Dit gloednieuwe omkeerprentenboek neemt je mee naar een wereld van prinsen en prinsessen, monsters en helden, maar niets is wat het lijkt… De prachtige illustraties laten je snel het gestorm in je eigen wereld vergeten. Laat je verrassen en droom weg!

 

De Magisterium-serie – Holly Black en Cassandra Clare

De Magisterium-serie is een magisch avontuur met Callum en zijn vrienden, vol spanning én humor, geschreven door twee van de grootste fantasyschrijfsters, Holly Black en Cassandra Clare. Vorig jaar hebben wij de hele serie opnieuw uitgebracht met prachtige nieuwe covers (door Caren Limpens). Lees ze lekker allemaal achter elkaar uit… of bewaar er nog een paar voor volgend weekend, als je ze weg kunt leggen, tenminste.  

 

De Zwendelprins – Rima Orie

Twintig jaar na de verdwijning van de Suryaanse kroonprins, verschijnt er een prins uit het koude en verre Fengart bij het paleis die beweert dat hij de kroonprins terug kan vinden. Simrans verbazing is groot wanneer hij haar om een gunst vraagt die haar hele leven kan veranderen. Ze snakt er al haar hele leven naar om de wereld buiten het paleis te ontdekken, maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

Je vergeet de wereld om je heen helemaal bij het openslaan van dit boek. Magie, een andere cultuur, spanning, verraad en een vleugje romantiek… Alles wat je nodig hebt om meegezogen te worden in het avontuur van Simran, waarin ze gedwongen wordt te kiezen tussen traditie en vertrouwdheid aan de ene kant en avontuur en verandering aan de andere kant.

 

Eefje en de dieren – Matt Haig

Met haar talent kan ze namelijk de gedachten van een olifant HOREN en vrienden worden met een hond en een mus.

Het enige probleem is dat haar talent gevaarlijk is. ONTZETTEND gevaarlijk. Dat zegt haar vader in ieder geval.

Dus wanneer ze het schoolkonijn Kahlo na een hulpkreet redt uit haar veel te kleine hok, hoopt ze maar dat niemand achter haar geheim komt. Maar nadat ze oog in oog is komen te staan met een leeuw, dreigt alles gruwelijk mis te gaan. Haar vader - en elk dier in de stad - is nu in gevaar. Eefje is vastbesloten iedereen te redden. En erachter te komen hoe haar verleden eruitziet. Om dat te kunnen doen moet ze de strijd aangaan met een mysterieuze man die een talent heeft dat krachtiger is dan welk ander talent dan ook.

De tijd begint te dringen en Eefje zal hulp moeten vragen aan de dieren en zal eindelijk écht ZICHZELF moeten zijn...

Eefje’s verhaal is grappig, luchtig geschreven én ontzettend spannend! Volg haar tijdens haar avontuur om de dieren te redden en haar zoektocht naar de waarheid. Zal het haar lukken?

 

Met al deze mooie boeken zijn de stormachtige dagen zo voorbij! Heel veel leesplezier!

Auteurs

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws