Zoeken
Vandaag: kinderboekenflashmob in De Boekenwurm in Maastricht
Om de kinderboekenwinkel De Boekenwurm te redden en om aandacht te vragen voor alle andere kinderboekenwinkels die het zwaar hebben, organiseert Manon Sikkel vandaag een flashmob. Vandaag om 14.30 zal de actie geopend worden door Jacques Vriens en daarna zullen de meer dan 40 (!!) auteurs en illustrators uit eigen werk voorlezen. 

Vandaag: kinderboekenflashmob in De Boekenwurm in Maastricht

Gepubliceerd op 22 april, 2013 om 00:00

Dat de actie van Manon Sikkel nodig is, blijkt wel uit het volgende gesprek dat de schrijfster had met een mevrouw:

 

‘Ik ga een van je boeken kopen,’ zei een vrouw die ik laatst ontmoette. ‘Dat lijkt me echt iets voor mijn dochter. Ik ga hem gelijk bij Bol bestellen.’ Ik wees haar op mijn actie en op het feit dat kinderboekwinkels alleen maar kunnen bestaan als mensen er boeken kopen. ‘Wat grappig,’ zei de vrouw, ‘daar denk ik nou nooit over na.’ Manon hoopt dat we met deze actie andere mensen er wel over kunnen laten nadenken.

 

Het is van belang dat kinderboekenwinkels blijven bestaan omdat je bij deze winkels de mooiste boeken vindt. Boeken waar je misschien zelf nooit over na had gedacht, maar die jonge lezers wel enthousiast maken om te lezen.

 

Wij steunen Manon Sikkel met haar superactie en twitteren vandaag met #kinderboekenschrijversflashmob. Wij zijn enorm trots op deze Moon-auteur en ook op alle andere schrijvers en illustratoren die vandaag bij de flashmob aanwezig zijn.

 

Kom vandaag ook naar De Boekenwurm in Maastricht, twitter mee met als hashtag #kinderboekenschrijversflashmob of koop vandaag een boek bij je plaatselijke kinderboekwinkel om deze actie te steunen!  

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws