Zoeken
Juf Braaksel gaat ook het theater in
Het succes van de Juf Braaksel-serie is niet te stoppen. Naast de verfilming van deel één, Juf Braaksel en de magische ring, wordt dit deel nu ook omgetoverd tot een heuse musical!

Juf Braaksel gaat ook het theater in

Gepubliceerd op 16 oktober, 2023 om 11:57, aangepast op 16 oktober, 2023 om 13:45

Het eerste deel van de populaire boekenreeks van schrijfster Carry Slee heeft, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren, al heel wat kinderharten gestolen en dus kan een musical, na een verfilming, niet uitblijven. Producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties gaat aan de slag met de musical. De cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

Florus van Rooijen neemt het script en de regie op zich, Marnix Wetzer houdt zich bezig met de muziek en Aukje van de Wiel is verantwoordelijk voor de choreografie. Carry Slee is betrokken bij de productie van zowel de film als de musical.

 

Producent Sturkenboom heel trots

‘Ik ben heel trots op het feit dat wij het vertrouwen hebben gekregen om Juf Braaksel naar het theater te brengen. Voor de huidige generatie van 8+ is de juf een iconisch figuur waar een (tot nu toe) zesdelige boekenreeks over is gemaakt. Carry Slee is voor mij persoonlijk een groot onderdeel geweest van mijn jeugd, ik ben opgegroeid met veel van haar boeken. Ik vind het dan ook een eer om met mijn team de vertaalslag naar het theater te gaan maken voor een musical. We starten binnenkort met de casting voor volwassenen én kinderen, ik kan niet wachten!’ aldus producent Sturkenboom.

 

Over Juf Braaksel en de magische ring

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen! Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

 

Juf Braaksel en de magische ring zal op 22 september in première gaan in Schouwburg het Park in Hoorn, waarna een landelijke tournee tot voorjaar 2025 volgt.

 

 

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Carry Slee - Juf Braaksel en de magische ring
Carry Slee

Het eerste deel in de bestsellerserie van Carry Slee nu als midprice!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws