Zoeken
Moon Maandag #20
Het is alweer tijd voor de twintigste Moon Maandag! Ook dit keer hebben we weer een hoop leuke dingen te delen. Zo zijn er drie mooie boeken verschenen én er komt een speciale Netflix-editie van een van onze titels aan. Verder waren Luna en Esther op de Buchmesse in Frankfurt en vond de feestelijke boekpresentatie van Fabulant plaats. Genoeg reden om verder te lezen dus!

Moon Maandag #20

Gepubliceerd op 31 oktober, 2022 om 09:00, aangepast op 26 oktober, 2022 om 15:14

Verschenen boeken in oktober

Er verschenen deze maand drie supermooie nieuwe boeken bij Moon!

Het eerste boek dat deze maand uitkwam was Heer ridder Louis en de draak der DOEM! van Myles & Greg McLeod, vertaald door Mariella Manfré!⁠ Het hilarische vervolg op Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe, voor lezers vanaf 7 jaar

Heer ridder Louis, de kampioen van Kasteel Overdwars, heeft weer een superbelangrijke missie gekregen. Hij moet de valse tweekoppige draak Borax verslaan! Gelukkig heeft Louis geweldige vrienden die hem kunnen helpen: het vliegende robotpaard Rammelros, het avontuurlijke zwijn meneer Catalogus en Perlijn, de briljante tovinder. Dat moet wel goed gaan, toch? Het tweede avontuur in deze hilarische serie over Heer ridder Louis zit weer bomvol maffe illustraties, bizarre belevenissen en héél veel grappen en grollen.
 

Op 20 oktober verscheen Fabulant van Marloes Kemming, met een prachtige cover en schutbladen van Kristel Steenbergen. Een spannend 10+-boek vol magie.

Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groot geheim heeft. In zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en... groot gevaar.

Wanneer Isa per ongeluk door de poort valt, begint een avontuurlijke reis. Ze zoekt een nieuwe weg naar huis via raadselachtige werelden, op de hielen gezeten door het kwaad. Gelukkig krijgt ze hulp van Nobel, een zwarte panter die van vorm kan veranderen, en van de magiër Monsi. Maar dan komt Isa voor een zware keuze te staan: redt ze zichzelf of vecht ze voor de vrijheid van haar vrienden? En kan een doodgewoon meisje het wel winnen van het kwaad?

Een magisch avontuur vol nieuwe werelden, wonderlijke wezens, vriendschap en heldenmoed. Voor lezers die houden van
Harry Potter, Het oneindige verhaal en Alice in Wonderland.
 

De Sint is nog niet in het land maar de voorpret kan wel alvast beginnen. Op 26 oktober verscheen namelijk Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld van Marianne Busser en Ron Schröder met supervrolijke illustraties van Mayon Middeljans: een versjesboek (4+) met de grappigste avonturen van Sinterklaas!

Na al die jaren heeft Sinterklaas natuurlijk ontzettend veel avonturen beleefd met de Pieten! Vreemde avonturen, gekke avonturen, stoute avonturen en nog veel meer. De állerleukste heeft hij opgeschreven in dit versjesboek. Over een Pietje dat niet kan stoppen met inpakken, Sint die zijn bed verwarde met het bad, de gekste verlanglijstjes en te veel snoepen van de pepernoten... Als dat maar goed gaat!


Frankfurter Buchmesse  

 

Van 18-22 oktober vond de Frankfurter Buchmesse plaats: hét evenement in boekenland waar mensen van over de hele wereld naartoe komen om rechten te kopen van én te verkopen aan andere landen. Iedereen was ontzettend blij dat deze boekenbeurs nu eindelijk weer als vanouds door kon gaan. Vanwege Corona was hij er vorig jaar namelijk alleen in een veel kleinere versie (waar wij niet bij waren) en in 2020 was hij al helemaal afgelast. Luna was nu dus na twee jaar weer van de partij, en voor Esther was het de eerste keer. We hebben ontzettend veel moois voorbij zien komen! Luna had een heleboel afspraken (elke dag een stuk of 15!) waarin ze allerlei boeken gepitcht kreeg. Van prentenboeken tot YA-titels en van Zweedse en Italiaanse tot Britse en Franse boeken: ze kwamen allemaal voorbij! De hoogtepunten zijn aangevraagd en daar krijgen we binnenkort de pdf’s van binnen. De komende weken zijn we dus heel druk met lezen op de redactie. Hopelijk zitten er wat nieuwe pareltjes voor ons tussen!

Ben je benieuwd hoe het er op zo’n beurs aan toegaat? Check dan even ons TikTok-kanaal (@moonyoungadult) voor een recap!  


Boekpresentatie Fabulant

 

Na Frankfurt waren de festiviteiten nog niet ten einde want op 23 oktober vond de boekpresentatie plaats van Marloes Kemmings Fabulant in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam! Het was een feestelijke middag met veel enthousiaste bezoekers! Ook Kristel Steenbergen, die de prachtige cover- en hoofdstukillustraties maakte, was erbij. Luna interviewde Marloes en daarna proostten we met paarse prosecco (ook in het boek komt namelijk een paars drankje voor 😉) en signeerde Marloes (er stond een hele rij!). Al met al een supergeslaagde presentatie dus! Hebben jullie Fabulant al gelezen?


Netflix-editie van Sally Greens Half zwart, nu The Bastard Son & The Devil Himself
 

Vanaf afgelopen vrijdag 28 oktober staat The Bastard Son & The Devil Himself op Netflix: een serie gebaseerd op het spannende boek van Sally Green dat in 2014 bij ons verscheen onder de titel Half zwart (vertaald door Lia Belt). Naar aanleiding van het verschijnen van de Netflix-serie hebben we het boek in een nieuw jasje gestoken, dus die kun je binnenkort verwachten! We kunnen wel vast verklappen dat we niet alleen het omslag en de titel hebben veranderd, maar dat we ook inhoudelijk flink wat aanpassingen hebben gedaan zodat het beter in deze tijd past. De Zwarte en Witte heksen heten nu bijvoorbeeld Faiborn- en Bloedheksen.   

Over het boek:
De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar Fairborn- en Bloedheksen naast gewone mensen leven. De Fairbornheksen zijn goed, de Bloedheksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde Bloedheks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een Fairbornheks, is dood.

De Fairbornheksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen - zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet?

Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend...
​​​​​​​

Ben jij ook zo benieuwd naar het boek en de serie?


Tot volgende maand!

Wil je in de tussentijd de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op de socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

Auteurs
Boeken
Sally Green - The Bastard Son & The Devil Himself
Sally Green

Nu ook te zien als spannende Netflix-serie!

Myles McLeod - Heer ridder Louis en de draak der DOEM!
Myles McLeod

Het tweede avontuur in de hilarische serie over Heer ridder Louis!

Marloes Kemming - Fabulant
Marloes Kemming

Kan een doodgewoon meisje het winnen van het kwaad?

Marianne Busser & Ron Schröder - Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld
Marianne Busser & Ron Schröder

Een versjesboek met de grappigste avonturen van Sinterklaas!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws