Zoeken
Moon Maandag #24
Het is alweer tijd voor de tweede Moon Maandag van het jaar. In de vorige blog heeft stagiaire Esther afscheid van jullie genomen. Ik (Mari-Lucia) neem het stokje van Esther over en ben sinds begin februari de nieuwe stagiaire van Moon. Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om mee te werken bij Moon en álles te leren! Ik sta te popelen om blogs vol met leuke nieuwtjes voor jullie te schrijven, dus laten we maar meteen beginnen!

Moon Maandag #24

Gepubliceerd op 27 februari, 2023 om 12:00, aangepast op 22 februari, 2023 om 17:02

Verschenen in Februari

 

 

Op 7 februari verscheen het ontzettend grappige tweede deel van de serie Grimwoud geschreven door Nadia Shireen en vertaald door Mariella Manfré, genaamd Grimwoud – Het bont vliegt in het rond!

Vosjes Ted en Nikkie hebben zich gevestigd in Grimwoud, en broer en zus zijn daar helemaal gelukkig met hun nieuwe vrienden. Maar dan verschijnt er een vreemdeling die het bos volledig dreigt te vernietigen. Zal het de vriendenclub lukken om hun geliefde thuis te beschermen?

Persoonlijk vond ik het een fantastisch boek om te lezen met veel humor. Vooral Erik Dynamiet wist mij keer op keer aan het lachen te maken! Benieuwd naar het boek? Op onze website staat een inkijkexemplaar als kleine voorproef (zeker aan te raden😉).

 

Nieuwe stagiaire

Mijn naam is Mari-Lucia en ik ben sinds begin februari de nieuwe stagiaire bij Moon. Eerder deze maand heb ik voor de blog van Vraag maar raak vrijdag al vragen beantwoord zodat jullie mij een beetje kunnen leren kennen.

Ik ben nog maar net begonnen, maar heb al veel leuke dingen mogen leren.  Zo mocht ik meelezen met het nieuwe boek Pamoek dat in juni zal verschijnen (binnenkort meer info daarover), heb ik mijn eerste kinderboekennieuwsbrief mogen versturen en socialmedia-posts voor Instagram, Facebook én TikTok gemaakt.

Misschien hebben jullie mij al voorbij zien komen op ons TikTok-account. Ik vind het super leuk om aan de hand van video’s onze Young Adult-boeken in de spotlight te zetten. Heb jij nou een vraag, iets wat je altijd al hebt willen weten of een leuk idee (ja, zélfs dansjes) voor ons TikTok-account? Laat het ons vooral weten via TikTok of Instagram! Volg je ons nog niet? Ga dan snel naar @moonyoungadult voor al onze boekentips!

 

Kinderjury Leesweken

De Kinderjury Leesweken zijn eindelijk van start gegaan! Van 8 februari t/m 9 april worden kinderen tussen de 6 en 12 jaar aangemoedigd om zoveel mogelijk leuke boeken te lezen.

Dit jaar staan Juf Braaksel en de woeste achtervolging én Monster Zoo 4 – Diep in de jungle  in de tiplijst van de Kinderjury.

Op 10 april beginnen de stemweken waarin jij kunt stemmen op je favoriete boek. Stemmen is mogelijk tot en met 24 april. Daarna zal er op 10 mei bekend worden gemaakt welke boeken er in de top 3 zijn geëindigd. Uiteindelijk zal de enige echte nummer 1 op 17 mei tot winnaar worden uitgeroepen. Waahh ik vind het nu al spannend! [smiley]

Als je meer wilt weten over de leesweken of over de boeken op de tiplijst, dan kan je dat vinden op onze website.

 

Winactie: Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…

 Deze maand staat de winactie in het teken van het boek Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want… van Davide Cali. Vanaf 14 maart is deze verkrijgbaar in elke (online) boekhandel! Dus vergeet niet deze datum nu alvast in je agenda te zetten 😉!

Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…  is een prentenboek vol met grappige smoesjes die worden begeleid door heerlijke, gedetailleerde illustraties van Benjamin Chaud en zullen alle kinderen én hun ouders zonder twijfel gegarandeerd aan het lachen maken.

Omdat wij  nu al enorm van dit boek genieten geven wij jullie de kans om dit prachtige prentenboek te winnen!

Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar Mari-Lucia.Morais@uitgeverijmoon.nl waarin jij vertelt wat het beste smoesje is dat je ooit hebt verzonnen.

Weet jij al welk smoesje dat is? Stuur het op en wie weet ontvang jij op 14 maart als dé winnaar een bericht van mij!

 

Kleurwedstrijd

Voor ik het vergeet: Op 10 januari is de nieuwe kleurwedstrijd van Marianne Busser en Ron Schröder van start gegaan! Dit keer kun je een exemplaar van De boodschap van Beer winnen. Een prachtig prentenboek over omgaan met verlies, rouw en verdriet, geïllustreerd door ivan & ilia.

Let op! De kleurplaat moet uiterlijk 30 maart 2023 bij ons binnen zijn. De 10 winnaars worden namelijk op 4 april bekendgemaakt.

Dus… wil jij nog kans maken op dit prachtige prentenboek, download dan snel de kleurplaat op de website van Marianne Busser en Ron Schröder en stuur hem op naar de uitgeverij!

 

Overamstel Uitgevers

t.a.v. Moon kleurwedstrijd

Postbus 3626

1001 AK Amsterdam

 

En vergeet niet te genieten van het kleuren én van de mooie illustratie!

 

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op alle socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

Auteurs
Boeken
Nadia Shireen - Grimwoud - Het bont vliegt in het rond
Nadia Shireen

Een waanzinnig nieuw avontuur vol gekkigheid en geniale grappen!

Davide Cali - Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want...
Davide Cali

Welk smoesje gebruik jij vandaag?

Carry Slee - Juf Braaksel en de woeste achtervolging
Carry Slee

Juf Braaksel is terug! En hoe...

Tjerk Noordraven - Monster Zoo 4
Tjerk Noordraven

Ga mee met Jindra en Siggy op zoek naar wilde eenhoorns

Marianne Busser & Ron Schröder - De boodschap van Beer
Marianne Busser & Ron Schröder

Een prachtig prentenboek over omgaan met verlies, rouw en verdriet

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws