Zoeken
Moon Maandag #30
Er resten nog maar een paar dagen van augustus en het is weer tijd voor Moon Maandag. Vorige keer kondigde Mari-Lucia haar vertrek aan en dus komt deze gloednieuwe editie van mij; Marloes. Ik ben de nieuwe redactiestagiaire bij Moon en zal het komende halfjaar verschillende leuke taken op me nemen waaronder het schrijven van deze toffe maandupdate. De 30e editie zit bomvol leuke nieuwtjes en boekentips dus lees gauw verder!                      

Moon Maandag #30

Gepubliceerd op 28 augustus, 2023 om 12:45, aangepast op 28 augustus, 2023 om 12:57

Nieuwe boeken!

Afgelopen maand verschenen er weer twee mooie boeken.

 

Cover van Mo en Tijger gaan naar school

Op 17 augustus verscheen het nieuwste boek van Elisabeth Mollema: Mo en Tijger gaan naar school, geïllustreerd door Gertie Jaquet. We kunnen eindelijk genieten van nog meer avontuurlijke speurdersverhalen over Mo en Tijger.

Zo verdwijnen er sleutels op school, raakt er een klasgenootje kwijt bij een schoolreisje, en gaat er iets mis op een bruiloft. Maar geen zorgen: Mo en Tijger schieten altijd te hulp!

 

 

Cover van Elin de Eenhoorn

 

Ook verscheen op 22 augustus Elin de Eenhoorn, de Nederlandse vertaling van Uni the Unicorn, geschreven door Amy Krouse Rosenthal en geïllustreerd door Brigette Barrager. Dit magische prentenboek vertelt het verhaal van Elin de eenhoorn. Iedereen zegt dat kleine meisjes niet écht bestaan, maar Elin de eenhoorn weet wel beter. Want ergens, hier niet ver vandaan, is een sterk, slim, en magisch klein meisje dat op Elin zit te wachten om beste vrienden te worden. Toch?

 

Cover van Dylan Haegens stripboek 3

Ten slotte kun je vanaf nú het gloednieuwe stripboek van Dylan Haegens bestellen! Als je de strip nu pre-ordert dan weet je zeker dat je het boek bij verschijning in september meteen ontvangt. In het derde deel is Rick zó lui dat hij dringend jouw hulp nodig heeft. Er zijn superveel grappen te lezen in dit stripboek en jij kan ze een handje meehelpen met het tekenen en inkleuren ervan. Veel tekenplezier en succes!


 

 

Booklovers Extravaganza

Deze maand mocht boekwinkel Scheltema (Amsterdam) weer een superleuke gast bekendmaken voor hun Booklovers Extravaganza 2.0 op 28 oktober. En dat was niemand minder dan onze eigen Pamela Sharon! Haar nieuwste YA Woorden van glas verschijnt in oktober en deze zal ze natuurlijk met liefde voor jullie signeren tijdens het event. Een geweldige kans om een van Moon’s schrijvers in het echt te zien, mis het dus niet! Kaartjes zijn vanaf zaterdag 26 augustus te koop.

 

 

Juf Braaksel op het witte doek

Met het einde van augustus in zicht, betekent het ook dat we weer een maandje minder hoeven te wachten op de Juf Braaksel- film! Over iets meer dan drie maanden is het eindelijk zover. Presentatrice en actrice Nicolette van Dam zal in de huid van Juf Braaksel kruipen. Ook zijn er rollen weggelegd voor Kraantje Pappie en Meisje Djamila. Juf Braaksel en de magische ring is vanaf 6 december 2023 in de bioscopen te zien.

 

Voorstelrondje: Marloes, de nieuwe redactiestagiaire

 

Zoals eerder al benoemd, heeft Moon het komende halfjaar een nieuwe stagiaire. Natuurlijk stel ik mezelf graag even voor!

 

Ik ben Marloes, een 20-jarige student journalistiek. Misschien niet de studie die je zo snel verwacht voor een stagiaire bij een uitgeverij, maar toch wilde ik ontzettend graag mijn stage bij uitgeverij Moon lopen. Ik houd namelijk al mijn hele leven lang van boeken lezen en schrijven. Tijdens mijn stage mag ik alle ingezonden manuscripten lezen en beoordelen. Superleuk voor een échte boekenworm zoals ik! Ik ben heel erg benieuwd naar alle mooie verhalen die ik mag ontvangen.

Naast lezen en schrijven, houd ik ook van het kijken van series. Je kunt dus gerust zeggen dat ik houd van alle soorten en vormen verhalen die er maar zijn. Maar ook geniet ik ervan om te borrelen op een gezellig terras en kun je me altijd wakker maken voor een warm worstenbroodje. Ik ben tenslotte een echte Brabander 😉.

Naast manuscripten beoordelen, zal ik me ook bezig gaan houden met de social media van Moon, dus wie weet zie je me daar binnenkort zomaar een keer verschijnen!

Auteurs
Boeken
Elisabeth Mollema - Mo en Tijger gaan naar school
Elisabeth Mollema

Meer toffe speurdersverhalen over Mo en Tijger: van AVI-niveau E3 tot E5!

Amy Krouse Rosenthal - Elin de eenhoorn
Amy Krouse Rosenthal

Soms komen wensen écht uit, als je er maar in gelooft!

Dylan Haegens - Dylan Haegens - Stripboek 3
Dylan Haegens

Het derde hilarische stripboek van team Dylan Haegens!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws