Zoeken
Juf Braaksel-film in de maak!
Nicolette van Dam speelt de hoofdrol in de verfilming van de Juf Braaksel-boekenserie. De presentatrice en actrice kruipt in de huid van de gemene juf in Juf Braaksel en de magische ring.

Juf Braaksel-film in de maak!

Gepubliceerd op 4 juli, 2023 om 15:06, aangepast op 16 oktober, 2023 om 12:50

'Te gek!' schrijft Van Dam op Instagram over haar nieuwe rol. Bij het bericht deelt de actrice verschillende foto's. Daarop is te zien dat ze onder meer een grijze pruik draagt. 'Hele metamorfose hoe ik eruitzie en dat was voor m'n familie ook even schrikken.'

In de film volgen we, net als in de boeken, de avonturen van Lotte en Thijs die proberen de valse Juf Braaksel van hun school te verjagen.

Ook Kraantje Pappie zal een rol spelen in de film en Meisje Djamila zal in de film te zien zijn als de lieve Juf Evi.

Het wordt het negende boek van Carry Slee dat wordt verfilmd. Eerder waren films als Afblijven, Lover of loser en Spijt! al grote hits in de bioscoop. De regie is in handen van Aram van de Rest, die onlangs Oei, ik groei! regiseerde.

Juf Braaksel en de magische ring is vanaf 20 december 2023 in de bioscopen te zien.

Het zesde boek in de populaire serie zal in september verschijnen en heet Juf Braaksel en de gigantische ontploffing.

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Auteur: Iris Boter

Iris Boter (1972) studeerde af aan de kunstacademie in Kampen, waar ze nu ook woont met haar man, kind, poes en konijn.Iris werkt als illustrator en als schrijver. Ze illustreerde al meer dan honderd boeken, onder andere de Juf Braaksel-serie van Carry Slee. Voor Zootje ongeregeld schreef ze het verhaal én maakte ze de illustraties.

Boeken
Carry Slee - Juf Braaksel en de magische ring
Carry Slee

Het eerste deel in de bestsellerserie van Carry Slee nu als midprice!

Carry Slee - Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
Carry Slee

Een gloednieuw deel in de spannende en grappige Juf Braaksel-serie!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws