Zoeken
Wat verschijnt er in... mei?
De maand mei brengt veel leuks met zich mee. Er verschijnen deze maand maar liefst vier nieuwe boeken, dus lees gauw verder!

Wat verschijnt er in... mei?

Gepubliceerd op 2 mei, 2024 om 10:54, aangepast op 15 mei, 2024 om 09:39

cover: hoe schildpad aan zijn schild komt

Hoe Schildpad aan zijn schild komt – Kristel Steenbergen

In dit prachtige prentenboekendebuut van Kristel Steenbergen ontdekken we het verhaal van Schildpad en hoe hij nou eigenlijk aan zijn schild komt.

Lang, lang geleden hielden de wolken elk jaar een groot feest. De zon was uitgenodigd, net als de wind en alle vogels die konden vliegen. Alleen de landdieren konden er niet komen. Toen bedachten de vogels dat ze elk jaar één dier van het land mee zouden nemen naar het feest. Om een eerlijke keuze te maken hielden ze elk jaar een wedstrijd. De winnaar zou met de vogels naar het feest mogen. En zo begint het verhaal over Schildpad en hoe hij aan zijn schild komt…

Het verhaal is gebaseerd op een Afrikaans volksverhaal en het boek zit vol met kleurrijke, handgemaakte illustraties. Nog maar heel even wachten, want dit boek ligt vanaf 14 mei in de (online) boekwinkels!

Cover: Lang, heel lang geleden

Lang, heel lang geleden… - Annemarie Bon

Annemarie Bon schreef eerder al Er was eens…, een prachtig boek boordevol AVI-sprookjes. En nu is er een nieuwe AVI-bundel: Lang, heel lang geleden… Deze keer bewerkte Annemarie dertien bekende én minder bekende sprookjes van over de hele wereld, zoals vogel Rok, Duimelijntje en Stoorworm.

Door het oplopende niveau van AVI E3 tot M5 hebben beginnende lezers extra lang plezier van deze rijkelijk geïllustreerde uitgave met prenten van Sandra Klaassen. Het boek is vanaf 24 mei te verkrijgen in je favoriete (online) boekenwinkel.

cover: het leukste boekje over frankrijk

Het leukste boekje over Frankrijk – Marianne Busser en Ron Schröder

Er komt weer een nieuw boek aan van Marianne Busser en Ron Schröder! Na het verkennen van Spanje in Het leukste boekje over Spanje reizen we deze keer samen af naar Frankrijk. Onderweg leer je van alles over dit land. Geen saaie feitjes, maar juist de meest verrassende én grappige weetjes over Frankrijk (en de Fransen). Ga je ook mee op reis?

De mooie 2D- én 3D- illustraties van Vera Bertens maken dit humoristische landenboekje helemaal af. Dit boekje mag absoluut niet ontbreken in je koffer. Bereid je vakantie (of je spreekbeurt) dus alvast goed voor met dit boek! Vanaf 28 mei te verkrijgen in de (online) boekenwinkels.

cover: atalante

Atalante – Barbara Jurgens

Barbara Jurgens vertelt in haar nieuwe boek het avontuurlijke verhaal van de stoere Atalante.

Als baby wordt Atalante te vondeling gelegd in het bos. Ze wordt grootgebracht door jagers. Al gauw is ze sneller met pijl-en-boog dan de meeste mannelijke jagers, jong én oud. Beschermd door Artemis, de godin van de jacht, wordt Atalante steeds sterker. Ze kan ontzettend hard rennen en blijkt onwijs eigenwijs en dapper. Maar ze is en blijft een meisje, en meisjes kunnen geen held worden... Toch? Samen met de raaf Socrates als sidekick trekt ze erop uit: ze gaat zichzelf bewijzen als held én ze gaat op zoek naar haar familie.

Deze moderne, feministische hervertelling van een klassiek verhaal uit de Griekse mythologie is geschikt voor lezers vanaf 9 jaar. Het boek is vanaf 31 mei te vinden in de (online) boekwinkels.

 

Veel leesplezier allemaal!

Auteurs
Boeken
Kristel Steenbergen - Hoe Schildpad aan zijn schild komt
Kristel Steenbergen

Een prachtig prentenboekdebuut voor jong en oud

Annemarie Bon - Lang, heel lang geleden...
Annemarie Bon

Een prachtig geïllustreerde bundel vol sprookjes om zelf te lezen

Marianne Busser en Ron Schröder - Het leukste boekje over Frankrijk
Marianne Busser en Ron Schröder

Dit landenboekje mag absoluut niet ontbreken in je koffer

Barbara Jurgens - Atalante
Barbara Jurgens

Een Griekse mythe opnieuw verteld

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws