Zoeken
Wat verschijnt er in... juni?
De zomer breekt bijna aan, dus het wordt weer tijd voor een heerlijke portie boeken om te lezen in de zon. Gelukkig komen er deze maand weer drie toffe boeken uit! Lees dus snel verder…

Wat verschijnt er in... juni?

Gepubliceerd op 1 juni, 2024 om 11:00, aangepast op 12 juni, 2024 om 10:16

Elin

Elin de eenhoorn en de droom die uitkwam – Amy Krouse Rosenthal

Er komt een nieuw avontuur over Elin de eenhoorn aan! Maar bereid je voor, want er is iets ergs aan de hand in Eenhoornland: het blijft maar regenen. En dat is een groot probleem, want eenhoorns krijgen hun kracht en magie van de gouden zon, van prachtige regenbogen en van de glinstering van geloven.

Gelukkig heeft Elin de eenhoorn al haar kracht en magie nog omdat ze is blijven geloven… dat kleine meisjes echt bestaan! En er is één klein meisje dat voelt dat ze hard nodig is in Eenhoornland. Kunnen Elin en het kleine meisje de eenhoorns samen redden?

Een nieuw avontuur over vriendschap en de kracht van fantasie. Het boek, met weer een prachtig omslag met glitterfolie, ligt vanaf 4 juni in de (online) boekwinkels!

Atalante

Atalante – Barbara Jurgens

Barbara Jurgens vertelt in haar nieuwe boek het avontuurlijke verhaal van de stoere Atalante.

Als baby wordt Atalante te vondeling gelegd in het bos. Gelukkig wordt ze gevonden door jagers, die haar grootbrengen als een van hen. Al gauw is ze sneller met pijl-en-boog dan de meeste mannelijke jagers, jong én oud. Beschermd door Artemis, de godin van de jacht, wordt Atalante steeds sterker. Ze kan ontzettend hard rennen en blijkt onwijs eigenwijs en dapper. Maar ze is en blijft een meisje, en meisjes kunnen geen held worden… Toch? Samen met de raaf Socrates als sidekick trekt ze eropuit: ze gaat zichzelf bewijzen als held én ze gaat op zoek naar haar familie.

Deze moderne, feministische hervertelling van een klassiek verhaal uit de Griekse mythologie is geschikt voor lezers vanaf 9 jaar. Ook dit boek is vanaf 4 juni te vinden in de (online) boekwinkels.

Afblijven

Afblijven: stripboek – Carry Slee

Heb je ook zo genoten van de verstripte versie van Spijt!? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de populaire klassieker Afblijven verschijnt nu ook als stripboek! Ahmad Resh maakte weer het script en striptekenaar Ralf van der Hoeven verzorgde wederom de tekeningen.

Melissa springt een gat in de lucht als ze mee mag dansen in een videoclip. Jordi, Melissa's vriend, is ook razend enthousiast. Melissa kan zo goed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, gebruikt ze drugs. En dat loopt steeds meer uit de hand. Jordi staat machteloos. Wat kan hij doen om Melissa te helpen?

Het boek is vanaf 14 juni te vinden in je favoriete (online) boekwinkel!

 

Veel leesplezier!

Auteurs
Boeken
Amy Krouse Rosenthal - Elin de eenhoorn en de droom die uitkwam
Amy Krouse Rosenthal

Een nieuw avontuur over Elin de eenhoorn en de magie van fantasie!

Barbara Jurgens - Atalante
Barbara Jurgens

Een Griekse mythe opnieuw verteld

Carry Slee - Afblijven - Stripboek
Carry Slee

Na het stripboek van Spijt! nu ook Slee-klassieker Afblijven als strip verkrijgbaar

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws