Zoeken
Rima Orie - In het vervloekte hart

In het vervloekte hart

Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins
Omschrijving

Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid.

Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen.
Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta - het grootste militaire fort van het land - grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen betekenen. En alles is beter dan haar leven in Disin.
Tot haar verbazing blijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om mee te kunnen vechten in de guerillaoorlog tegen de kolonisten die Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat er zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zélf schuilhoudt...

Trigger warning
Dit boek bevat inhoud die door lezers als schokkend ervaren kan worden, zoals: emotionele mishandeling, (kinder)moord, marteling, menselijke experimenten, verminking, racisme, discriminatie, buitensporig geweld en oorlogsgeweld.

Fragment

Auteur: Rima Orie
Auteur

Haar vrienden beschrijven haar als 'mom friend', 'pure chaos' en 'wéér-een-nacht-doorgehaald-om-haar-deadlines-te-halen-Riem', maar eigenlijk is Rima Orie (1994) gewoon een auteur die ervan houdt om haar lezers mee te nemen op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.
Overdag werkt Rima als jurist bij de gemeente, want, hé: alle superhelden hebben een normale baan om te verhullen waar ze echt mee bezig zijn, toch?
Rima's debuut, De Zwendelprins, werd o.a. genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes. In het vervloekte hart is haar tweede boek.

Edities & Details
Paperback: In het vervloekte hart - Rima Orie
ISBN: 9789048867271
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-07-2022
Prijs: € 19,99
Omvang: 448 pagina's

Bestel

Audio download: In het vervloekte hart - Rima Orie
ISBN: 9789048857258
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 06-07-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 885 minuten

Bestel

Gebonden: In het vervloekte hart - Rima Orie
ISBN: 9789048857234
Uitgave: Gebonden
Status: Niet op voorraad
Datum: 13-06-2022
Prijs: € 21,99
Omvang: 448 pagina's

Bestel

Digitale download: In het vervloekte hart - Rima Orie
ISBN: 9789048857241
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-06-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Beste Boek voor Jongeren: Shortlist (2023) Prijs van de Jonge Jury: Longlist (2023) Voorlezer: Nzinga Sordam NUR: 285 - Fictie 15+ THEMA: Kinderen / tieners: fictie: fantasy BISAC: YOUNG ADULT FICTION / Action & Adventure / General BISAC: YOUNG ADULT FICTION / Fantasy / General

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws