Zoeken
Barbara Jurgens - Het wilde leven van Benjamin Bontje

Het wilde leven van Benjamin Bontje

Barbara Jurgens

Omschrijving

Ga mee op avontuur met Benjamin in de riolen van Amsterdam!


Benjamin Bontje, een keurige tamme rat, woont samen met zijn moeder in de dierenwinkel. Als hij op een dag uit zijn veilige nest wordt weggehaald, valt hij in handen van de boevenfamilie Rattus: wilde ratten die in het Amsterdamse riool wonen. Omdat Benjamin mensentaal verstaat, moet hij mee uit stelen en op de uitkijk staan voor Rita Rentakill, de ergste rattenhaatster van de stad. Benjamin vindt het wilde leven spannend, maar hij voelt zich geen echte rioolrat. Hij wil naar huis, naar zijn moeder! De jongste dochter van de familie Rattus, Melie, krijgt medelijden met hem en wil hem helpen zoeken. Maar eerst moet Benjamin de familie helpen bij een grote kraak: de voorraadkamer van het Paleis op de Dam. De ratten weten het Paleis binnen te komen, maar dan staan ze oog in oog met razende Rita... Zal Benjamin zijn moeder ooit nog terugzien?

Fragment

Auteur: Barbara Jurgens
Auteur

Barbara Jurgens is een succesvol scenarioschrijver voor tv en series. Haar jeugdfilm Vechtmeisje ontving zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Nederlandse Familiefilm én werd uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar. Barbara schreef de jeugdromans De wolventemmer, De wolventemmer - Opgejaagd en Het Reservaat, het kinderboek Het wilde leven van Benjamin Bontje en het voorleesboek Hond vs. Kat. In 2024 verschijnt haar nieuwste boek: Atalante.

Edities & Details
Paperback: Het wilde leven van Benjamin Bontje - Barbara Jurgens
ISBN: 9789048849819
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 18-03-2019
Prijs: € 19,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Digitale download: Het wilde leven van Benjamin Bontje - Barbara Jurgens
ISBN: 9789048840670
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-02-2018
Prijs: € 9,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Illustrator: Harmen van Straaten NUR: 282 - Fictie 7 - 9 jaar THEMA: Kinderen / tieners: fictie: natuur- en dierenverhalen THEMA: Kinderen / tieners: algemeen: knaagdieren en konijnen BISAC: JUVENILE FICTION / Animals / Mice, Hamsters, Guinea Pigs, etc.
Boeken
John Kelly - De Monsterdokter 4
John Kelly
Nadia Shireen - Grimwoud
Nadia Shireen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws