Zoeken
Boeken in de pers - week 44
In week 44 van 2021 staat het nieuws vol met allerlei Overamstel titels!

Boeken in de pers - week 44

Gepubliceerd op 5 november, 2021 om 15:36, aangepast op 8 november, 2021 om 13:06

Hollands Diep

Afgelopen week stond Ons geld is stuk van de gebroeders Bert en Peter Slagter op nummer 1 in de Bestseller 60-lijst. Het boek heeft een ronkende start. Tijdens de succesvolle presentatie af in Boekhandel Libris Voorhoeve in Hilversum kon het boek met bitcoins worden afgerekend. Een verslag van de presentatie is te lezen op Boekblad. En in het AD verscheen een interview met de broers waarin zij de positieve kanten van bitcoin beschreven, maar ook nuanceerden.

En dan, het boek waar iedereen het over lijkt te hebben: Tanja Nijmeijer. De autobiografie van de ex-guerillastrijdster werd besproken in veel kranten, waaronder het AD, De Stentor, Tubantia en Knack. Tanja Nijmeijer was woensdag 3 november in de uitzending van Jinek. Door dit interview stond ‘Tanja Nijmeijer’ de volgende dag de hele dag in de top 5 trending op Twitter.

Dieren in het Derde Rijk van Jan Mohnhaupt, over hoe dieren werden ingezet als wapens in het nazirijk, werd besproken in Het belang van morgen. Het boek werd tevens getipt door De Morgen en werd besproken op Radio 1, De interne keuken.

Verder tipte Eva van Manen deze week in de podcast Wat de pod schaft Klein land van Gaël Faye. En Een bezeten land van Monica Black kreeg van ParaVisie maar liefst 5 sterren.

 

Carrera

De bakatlas van Rutger van den Broek werd getipt door zowel Villa d’Arte als Broadcast Magazine. Villa d’Arte publiceerde tevens een recept van Rüeblitorte (Zwitserse worteltaart) uit dit mooie bakboek.

Een andere nieuwkomer, Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil, kreeg een enorm positieve recensie in Kookboekennieuws.

Op I love food & wine verscheen een recept van mini tarte tatin uit onze oude bekende Masterclass – Desserts.

 

MOON

Pas op voor de billenbijter van Lucas van de Meerendonk kreeg 5 sterren van Moeders.nu en Shamisa Debroeys De allerbeste uitvinding van de hele wereld ontving er 3 van Boekiewoogie.

Verder kreeg De grote race van Ruby Coene een enthousiaste recensie van Leesbevordering in de klas met allerlei handige tips voor hoe je dit boek in lessen kunt gebruiken. Het volgende deel van Ruby Coene, De zussenmeren, verschijnt op 10 november.

THB

Deze week kreeg De duivel en de duistere diepte van Stuart Turton een lovende recensie van Thrillers Leestafel en gaf Thrillerweb 5 sterren aan Box van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus. Het Zweedse schrijversduo werd ook door Thrillerweb geïnterviewd.

 

INSIDE

Het boek Voetbal in Europa, waarin Erik Brouwer schrijft over waarom voetbal zo’n belangrijke rol speelde en speelt in Europa, werd door De Pingelieër bekroond met 5 ‘voetballen’. Daarnaast staat het boek op nummer 1 in de ‘10 sportboeken om de winter mee door te komen’-lijst van Het Nieuwsblad en krijgt het boek 5 sterren.

De Raboploeg van Maarten Kolsloot staat op de tweede plek in de lijst van Het Nieuwsblad en krijgt 3 sterren.

 

Auteurs
Auteur: Lucas van de Meerendonk

Na het afronden van de opleiding Journalistiek ging Lucas van de Meerendonk aan de slag als verslaggever voor onder andere Zapp Weekjournaal. Sinds 2017 is hij een van de vaste verslaggevers en presentatoren van het NOS Jeugdjournaal: zijn droombaan. Pas op voor de billenbijter! Gruwelijk grappige gedichtjes over griezels is zijn debuut, waarin zijn liefde voor schrijven en griezelen samenkomt.

Auteur: Ruby Coene

Ruby Coene (1986) heeft haar eigen praktijk als kinder- en jeugdtherapeut in Utrecht. Naast schrijven is ze gek op lezen en reizen. Haar debuut, De Grote Race, is een interactief verhaal vol fantasie waarin oude legendes tot leven komen. De Zussenmeren is het vervolg hierop, dat weer vol staat met raadsels en puzzels om samen met Li en Nao op te lossen!

Boeken
Lucas van de Meerendonk, illustrated by Stefan Yamá Cab - Pas op voor de billenbijter!
Lucas van de Meerendonk, illustrated by Stefan Yamá Cab

Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes met sfeervolle illustraties

Ruby Coene, illustrated by Kristel Steenbergen - De Grote Race
Ruby Coene, illustrated by Kristel Steenbergen

Een fantastisch debuut vol actie, humor en spanning

Ruby Coene, illustrated by Kristel Steenbergen - De Zussenmeren
Ruby Coene, illustrated by Kristel Steenbergen

Een nieuwe avontuurlijke Taiwanese legende vol puzzels om op te lossen!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws