Zoeken
De Stemweek van de Kinderjury is gestart!
Na de Kinderjury Leesweken is het deze week eindelijk zover: de Kinderjury Stemweek! Van 11 t/m 17 april kan je stemmen op je favoriete boek uit 2021!

De Stemweek van de Kinderjury is gestart!

Gepubliceerd op 13 april, 2022 om 16:06, aangepast op 13 april, 2022 om 16:07

Kinderjury tiplijst

Om kinderen te helpen bij het uitzoeken van hun favoriete boek heeft de Kinderjury een tiplijst samengesteld. Op de tiplijst staan 25 boeken per leeftijdscategorie voor de leeftijden 6 t/m 9 en 10 t/m 12. En extra leuk: Zootje ongeregeld, Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning én Monster Zoo 2 Op trollenjacht staan op de tiplijst.

Hoe kan ik stemmen?

Je kunt op alle boeken voor de leeftijden 6 t/m 12 jaar stemmen die zijn verschenen in 2021. De boeken met de meeste stemmen winnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Je kunt online stemmen op jouw favoriete boek via kinderjury.nl en op de websites van Donald Duck, Tina en Flair. Ook kan je jouw stem uitbrengen via de stembussen op school, in de bibliotheek en in de boekhandel. Als je stemt maak je kans op jouw lengte in boeken. Hoe leuk! De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury worden eind mei feestelijk bekendgemaakt.

Dus… STEMMEN MAAR!

Auteurs
Auteur: Iris Boter

Iris Boter (1972) studeerde af aan de kunstacademie in Kampen, waar ze nu ook woont met haar man, kind, poes en konijn.Iris werkt als illustrator en als schrijver. Ze illustreerde al meer dan honderd boeken, onder andere de Juf Braaksel-serie van Carry Slee. Voor Zootje ongeregeld schreef ze het verhaal én maakte ze de illustraties.

Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Auteur: Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven (1987) zag ooit een geest op een kerkhof in Frankrijk. Sindsdien zit hij graag tussen de zerken. Zijn huis staat vol met vleermuizen op sterkwater.Hij schrijft bijna elke dag, behalve als hij de avond van tevoren knoflook heeft gegeten. Dan heeft hij vreemd genoeg nooit inspiratie... Hij is bekend van De engste serie ooit en zijn spannende en grappige series Monster Zoo en Meester Spion.

Boeken
Iris Boter - Zootje ongeregeld
Iris Boter

Tore en haar enorme familie zullen je hart veroveren!

Carry Slee - Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Carry Slee

Eindelijk een nieuw, spannend Juf Braaksel-avontuur!

Tjerk Noordraven - Monster Zoo 2
Tjerk Noordraven

Het tweede deel van de spannende en grappige Monster Zoo-serie!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws