Zoeken
Wat verschijnt er in juni
Vanaf vandaag is de maand juni van start gegaan en zijn we een stapje dichter bij de zomer ðŸ¤©! Lees gauw verder en ontdek welke geweldige titels deze maand verschijnen en kom alvast in de vakantiestemming!

Wat verschijnt er in juni

Gepubliceerd op 1 juni, 2023 om 12:00, aangepast op 8 juni, 2023 om 12:48

Het leukste boekje over Spanje

 

Op 6 juni verschijnt Het leukste boekje over Spanje van Marianne Busser & Ron Schröder, geïllustreerd door Vera Bertens!

 

Er zijn natuurlijk heel veel boeken over Spanje te vinden. Maar dit boek is net een beetje anders dan alle andere. Want in dit boek vind je vooral bijzondere, grappige en onbekende weetjes over dit land.

Wist je bijvoorbeeld dat in Spanje ieder jaar het grootste tomatengevecht van de hele wereld wordt gehouden? Of dat er wilde wolven en beren leven in Spanje? En dat de Spaanse tandenfee een muisje is?

Je kunt het allemaal lezen in dit super-Spaanse-weetjesboek!

 

 

Zomerbundel 10+

 

 

 

Op 13 juni verschijnt Zomerbundel 10+, een fijne dikke Carry Slee-bundel met vier verhalen voor een zomer vol leesplezier!

 

 

Bikkels
Murat kan ontzettend goed toneelspelen. Zo goed zelfs dat hij als enige uit zijn klas in een speciale voorstelling mag spelen, samen met kinderen van scholen uit de hele stad. Maar Murats enthousiasme verdwijnt al snel als blijkt dat niet iedereen bij de toneelclub hem erbij wil hebben. Dave, een van de andere kinderen, maakt de hele tijd nare opmerkingen, alleen maar omdat Murats ouders uit Turkije komen. Durft hij er iets van te zeggen?

Link
In Het Bliksemeiland heeft Joeri moeite met Dennis, die nieuw is in de klas. Hij begrijpt niet dat zijn vrienden niet doorhebben hoe gemeen Dennis is. Als Joeri hem op een leugen betrapt doet hij er alles aan om erachter te komen welk geheim Dennis voor de rest van de groep verbergt...
In Vervalst maakt Annemiek zich zorgen over de naderende Cito-toets. Ze staat er niet goed voor en is bang dat ze straks niet naar dezelfde school als al haar vrienden mag gaan. Dat sommige kinderen uit de klas haar pesten, helpt ook niet mee. Wie van hen bekladt telkens haar spullen?

Confetticonflict
Jasmijn wil niets liever dan turnen, maar ze mag zich van haar vader niet aanmelden voor het sportinternaat waar ze graag naartoe wil. Samen met Mark bedenkt ze een list om tóch stiekem de toelatingstest te kunnen doen. Mark heeft ondertussen hele andere dingen aan zijn hoofd: hij is ongerust over zijn vader, die de laatste tijd wel erg veel tijd doorbrengt met ene Rob. Wat zou daar achter zitten?

 

Auteurs
Auteur: Marianne Busser

Marianne Busser en Ron Schröder zijn een begrip in kinderboekenland. In hun omvangrijke oeuvre hebben ze telkens het juiste onderwerp en de juiste toon te pakken. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn bij kinderen, ouders, juffen en meesters.www.mariannebusser-ronschroder.info

Auteur: Ron Schröder

Marianne Busser en Ron Schröder zijn een begrip in kinderboekenland. In hun omvangrijke oeuvre hebben ze telkens het juiste onderwerp en de juiste toon te pakken. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn bij kinderen, ouders, juffen en meesters. www.mariannebusser-ronschroder.info

Auteur: Vera Bertens

Vera Bertens (1987) werkt als (freelance) illustrator en (grafisch) ontwerper. Vera is geen geboren illustrator. Ze heeft geen mooie verhalen over hoe ze met een potlood in haar hand ter wereld kwam en vanaf dat moment alleen maar tekende. Sterker nog: Vera heeft jarenlang gedacht dat ze niet kón tekenen. Op de kunstacademie kwam ze erachter dat illustreren veel méér inhoudt dan tekenen alleen. Met dat inzicht ontwikkelde Vera een unieke 3D-stijl, waarbij ze illustraties en fotografie combineert. Ze brengt papieren 'cutouts' van haar illustraties tot leven in met veel aandacht en creativiteit opgebouwde sets, waarin ook echte objecten een rol spelen. Deze scènes legt ze vast met haar camera.Met...

Boeken
Marianne Busser & Ron Schröder - Het leukste boekje over Spanje
Marianne Busser & Ron Schröder

Dit landenboekje is een must voor op vakantie

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws