Zoeken
Moon Maandag – #4
Druk, druk, druk. Een voor een komen dan eindelijk al die prachtige boeken uit waar jullie zo lang op hebben moeten wachten.

Moon Maandag – #4

Gepubliceerd op 10 juni, 2021 om 10:56, aangepast op 6 oktober, 2021 om 14:07

Wij vinden het heerlijk om jullie foto’s op Instagram te bekijken en tot nu toe komen ons ook nog eens heel veel positieve en lovende woorden ter ore. Blijer kun je ons niet krijgen! Ook de afgelopen maand hebben wij (verrassing) weer eens niet stilgezeten op de uitgeverij. Wij hebben wederom van alles ondernomen om jullie de rest van het jaar, en ook volgend jaar, weer heel veel nieuwe boeken te kunnen aanbieden!


Een online boekenclub met de enige echte Jennifer Niven en jij kunt daarbij zijn!
Misschien hebben jullie het al eerder langs zien komen op onze socials of in de YA-nieuwsbrief, maar wij hebben een ontzettend leuk nieuwtje: op 17 juni om 20:30 uur organiseren wij namelijk een online boekenclub met de enige echte Jennifer Niven, en jij kunt daarbij zijn! 

Wat gaan we doen? Eigenlijk gaan we doen wat iedere boekenclub doet: gewoon lekker kletsen, maar dan online én met een internationale bestsellerauteur erbij. No big deal. Alleen is het dat natuurlijk wel, want wij worden hier als boekfanaten uiteraard ontzettend enthousiast van!

Hoe kun jij kans maken om hierbij aanwezig te zijn? Mail Anouk vóór 7 juni jouw meest originele vraag voor Jennifer en vergeet hierbij natuurlijk niet haar recent verschenen boek ;). Uit alle inzendingen kiezen wij de tien beste vragen en deze mensen mogen samen met ons deelnemen aan de online boekenclub!

Buitenlandse manuscripten
De afgelopen maanden zijn wij weer druk op zoek gegaan naar buitenlandse pareltjes. Een tripje naar de Bologna Children’s Book Fair was natuurlijk wederom een no go dit jaar (*wiegt zachtjes snikkend heen en weer in een hoekje*), maar dit weerhoudt ons zeker niet om de buitenlandse uitgevers alsnog te bestoken met een eindeloze stroom aan vragen over nieuwe manuscripten! We lazen weer allerlei verhalen, van fantasy tot contemporary en, schrik niet, er zat zelfs een vleugje horror tussen! Sommigen van ons lieten een traantje tijdens het lezen, terwijl anderen permanent in angst over hun schouder kijken (WAT WAS DAT GELUID?!), maar één ding is zeker: volgend jaar overladen wij jullie weer met heel veel geweldige boeken!

Mijn vele gezichten - Instagramstickers
Hebben jullie ze al ontdekt? De supertoffe stickers van Mijn vele gezichten? Nog niet? Schiet op dan! Hup, naar Instagram en in de stickers zoeken op: ‘mijnvelegezichten’, go go go!

Extra leuk: als je de stickers gebruikt, daar de hashtag #mijnvelegezichten bij zet én ons tagt (@moonyoungadult), maak je ook nog eens kans op een YA-boekenpakket! Al onderweg?

Waar o waar liggen de laatste twee exemplaren van De Grote Race verstopt?
Afgelopen week organiseerden wij samen met The Book Fairies een ware bookhunt! Op donderdag 20 mei verstopten speciale boekelfjes namelijk drie exemplaren van De Grote Race op verschillende locaties in Nederland. Om ze te vinden postten Ruby Coene, Kristel Steenbergen en Moon (wij dus) verschillende puzzels op onze social mediakanalen. Deze puzzels leiden naar de verstopte boeken.

Op woensdag 26 mei om 11:15 uur werd het eerste exemplaar gevonden bij De Dondersteen in Hengelo. Een heel gelukkige (en slimme) lezer wist de puzzel van Ruby Coene op te lossen, die luidde: Ga naar De Dondersteen in Hengelo! In deze super diverse winkel zijn namelijk niet alleen de leukste spellen te vinden, er is ook een mooie afdeling vol toffe kinder- en jeugdboeken (zoals De Grote Race)!

Maar… (de echte speurders onder ons hebben het misschien al door) dat betekent ook dat er nog twee exemplaren ergens in Nederland ronddolen… De locatie van deze boeken is nog steeds niet achterhaald. Wil jij een van de andere verstopte exemplaren van De Grote Race vinden? Ga dan snel naar de Instagram-accounts van @moonuitgevers en @illustrationsbykristel en los de overige twee puzzels op!

Veel succes met speuren!

Kun je nog steeds geen genoeg krijgen van De Grote Race? Volkomen begrijpelijk. Speciaal voor deze mensen hebben wij een pagina op onze website die volledig gewijd is aan het boek. Hier kun je De Grote Race bestellen (als je dat nog niet gedaan had natuurlijk) en vind je puzzels, een recept voor een heeeerlijke ananascake, een dierenriemkalender en nog veel meer!

Uitgeverij Moon - 'De Grote Race'

Kleurwedstrijd
De maand mei is zo goed als voorbij (hihi dat rijmt), wat betekent dat ook de kleurwedstrijd van Marianna Busser en Ron Schröder bijna op zijn einde loopt! Op 4 juni maken wij de gelukkige winnaars bekend van de exemplaren van Het dikke dinoboek, die eigenlijk pas op 9 juni verschijnt, een primeur dus! Ook zetten we dan de nieuwe kleurwedstrijd online en kunnen jullie zien welke kleurplaat nu weer de basis mag vormen voor jullie prachtige creaties. Houd de website dus goed in de gaten. Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd wat voor kleurige enveloppen wij deze keer weer binnen gaan krijgen op de uitgeverij!

Iedere maand een kleurwedstrijd met mooie prijzen! (mariannebusser-ronschroder.info)

Auteurs
Boeken
Marianne Busser & Ron Schröder - Het dikke dinoboek
Marianne Busser & Ron Schröder

Een prachtig dik boek vol griezelige en grappige dino's

Tess Sharpe - Mijn vele gezichten
Tess Sharpe

Spannende YA-thriller over con-artists, een bankoverval en nog veel meer

Ruby Coene - De Grote Race
Ruby Coene

Een fantastisch debuut vol actie, humor en spanning

Jennifer Niven - Ademloos
Jennifer Niven

Een pageturner over een eerste liefde, een eerste keer en een eerste gebroken hart

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws