Zoeken
Moon Maandag - #11
Hoi! Heeft iedereen fijn kunnen genieten van de kerst? 2021 is voorbijgevlogen en dus is het hoog tijd om weer even terug te blikken op het afgelopen jaar. We zijn in februari begonnen met de maandelijkse Moon Maandag, dus hoe sluiten we het jaar beter af dan met de elfde editie van deze nieuwsrubriek met daarin onze hoogtepunten van 2021?!

Moon Maandag - #11

Gepubliceerd op 27 december, 2021 om 14:35, aangepast op 27 december, 2021 om 15:17

Vanwege corona hebben we allemaal veel thuisgezeten de afgelopen tijd. Dit was zeker terug te zien in de hoeveelheid manuscripten die we binnen hebben gekregen in 2020 en 2021. We hebben daarom dit jaar maar liefst twee keer een slushpile-dag gehouden om de achterstand een beetje in te halen. We halen hier altijd enkele leuke manuscripten uit, waar we dan misschien in het nieuwe jaar met de auteur aan kunnen gaan werken.

Verder kregen we dit jaar een prachtige, gloednieuwe website. Hier hebben we de kinderboekenpagina en de pagina voor de YA-boeken van elkaar gescheiden. Een van de nieuwste toevoegingen aan onze website is dat je nu bij onze boeken ook meteen lees- en luisterfragmenten kunt vinden. Dus ben je benieuwd naar een van onze boeken? Lees of luister dan nu de eerste paar hoofdstukken!

 

De Legendes van Li en Nao

Een van onze hoogtepunten van het afgelopen jaar was de verschijning van de boeken van debutant Ruby Coene, De legendes van Li en Nao deel 1 en 2. De Grote Race verscheen in mei en in november volgde het tweede deel: De Zussenmeren. Een geweldige serie vol avontuur, intriges en puzzels om samen met Li en Nao op te lossen. Een echte aanrader voor de kerstvakantie bijvoorbeeld 😉. Wist je dat De Grote Race uit onze slushpile is gekomen? Soms komt hier echt een pareltje uit en wordt het een van onze favoriete boeken om aan te werken.

 

Tweede schrijfwedstrijd

Dit jaar organiseerden we bovendien onze tweede schrijfwedstrijd. Dit keer mochten er verhalen ingestuurd worden voor de leeftijd 8 tot 12 jaar met als thema familie! We kregen ongelofelijk veel inzendingen en een van mijn eerste taken als stagiaire hier was dan ook om mee te lezen met al deze verhalen. Heel erg leuk om te zien hoeveel mensen enthousiast zijn over het schrijven en hopelijk komt er in de toekomst nog een derde schrijfwedstrijd om nog meer nieuw talent te ontdekken!

 

Vervolgdelen

Het was een jaar vol met toffe vervolgdelen, zoals Monster Zoo 3, Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning, Mijn dikke vette zombiegoudvis 2, De Zussenmeren én De Kerkhofkrijgers. Zoveel fantastische series voor basisschoolkinderen om samen of zelf heerlijk in weg te kunnen duiken deze kerstvakantie.

 

Kleurwedstrijd

Ook organiseerden we dit jaar weer vier mooie kleurwedstrijden. Op 3 december is de nieuwe kleurwedstrijd online gekomen. Een prachtige kleurplaat van het nieuwste boek van Marianne Busser en Ron Schröder: Olifientje en het verdwenen popje, met illustraties van Mayon Middeljans. Een geweldig prentenboek over Olifientje die haar popje nergens meer kan vinden als haar opa komt oppassen. Waar, o waar zou haar popje toch verstopt zitten?

 

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek was dit jaar weer een echt feestje! Onze topper Van snoepjesproever tot matrassentester werd goed ontvangen en we stonden zelfs op nummer 7 in de Besteller-60. De Kinderboekenweek werd goed afgesloten met de boekpresentatie van het kinderboekendebuut van Lucas van de Meerendonk: Pas op voor de billenbijter! Gruwelijk grappige gedichtjes over griezels met illustraties van Stefan Yamá Cab. Onze laatste boekpresentatie van het jaar die we in stijl, verkleed als monsters uit het boek, gevierd hebben (fotomateriaal is online terug te vinden 😉)!

 

Een jongen met de naam Kerstmis

Als kers op de taart verscheen in november de Netflix-film van Een jongen met de naam Kerstmis en publiceerden wij tegelijkertijd het tweede en derde deel van deze heerlijk kerstige serie van Matt Haig: Het meisje dat Kerstmis redde en Vader Kerstmis en ik. Genoeg leesmateriaal om de nieuwe lockdown én de kerstvakantie door te komen dus!

 

Al met al is het een ongelofelijk mooi jaar geweest vol geweldige boeken en hoogtepunten. Wij kunnen niet wachten op wat het nieuwe jaar ons allemaal weer gaat brengen en natuurlijk vooral op wat wij jullie allemaal gaan brengen in het nieuwe jaar 😊. We wensen jullie alvast een prachtig 2022 toe!

Boeken
Matt Haig - Een jongen met de naam Kerstmis
Matt Haig

Het echte en magische verhaal van de kindertijd van de kerstman

Ruby Coene - De Grote Race
Ruby Coene

Een fantastisch verhaal vol spanning, humor en avontuur

Ruby Coene - De Zussenmeren
Ruby Coene

Een nieuwe avontuurlijke Taiwanese legende vol puzzels om op te lossen!

Lucas van de Meerendonk - Pas op voor de billenbijter!
Lucas van de Meerendonk

Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes met sfeervolle illustraties

Marianne Busser & Ron Schröder - Olifientje en het verdwenen popje
Marianne Busser & Ron Schröder

Een vol kleurrijk prentenboek op rijm over een olifantje met humor

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws