Zoeken
Moon Maandag - #14
Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer dit weekend? Ik word altijd een stuk vrolijker van de zon. Oké, wel een uurtje minder slaap, maar gelukkig is het in de avond een stuk langer licht. Over naar nog meer zonnig nieuws! Afgelopen maand zijn er twee hele mooie, nieuwe boeken bij ons verschenen, hebben Luna en Nina een boekentrip gemaakt naar de Bologna Children’s Book Fair en staat er binnenkort weer een nieuwe kleurwedstrijd klaar. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Moon Maandag - #14

Gepubliceerd op 28 maart, 2022 om 17:40, aangepast op 28 maart, 2022 om 17:44

Verschenen boeken in maart

In maart zijn er twee hele mooie boeken verschenen:

We begonnen deze maand met de heerlijke grappige graphic novel Kroko-detectives, geschreven door John Patrick Green. Ken jij de kroko-detectives al? Met hun gadgets, kennis en supersnelle transportsysteem (ze spoelen zichzelf door het toilet om door het riool te kunnen racen) zijn Maaistra en De Mier de grootste vijanden van alle gemene superschurken ter wereld! Op hun eerste missie moeten ze maar liefst twéé mysteries oplossen! Zal het Maaistra en De Mier lukken om alle aanwijzingen te vinden, raadsels op te lossen en de boeven te vangen? Of zullen de schurken weten te ontsnappen?

Uitgelachen? Uhh… uitgelezen, bedoel ik natuurlijk! Dan is er goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van de avonturen van Maaistra en De Mier. Op onze website staan een aantal leuke activiteiten, zoals het maken van een echte kroko-knijper, een doolhof, speurtocht en je kan zelfs leren om Maaistra en De Mier te tekenen!

Om nog even in het krokodillen-thema te blijven heb ik voor jullie een raadsel! Wat is het favoriete drankje van een krokodil? (Het antwoord kun je onderaan dit bericht vinden, maar niet spieken 😉!)

Tot slot verscheen de laatste seizoensbundel in onze serie: Het leuke lenteboek. Een heerlijke lentevoorleesbundel vol sprankelende verhalen en illustraties van verschillende auteurs en illustratoren. In deze fijne dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de lente. Over spullen verkopen op Koningsdag, lammetjes in de wei, lentekriebels, grappen uithalen op 1 april en paaseieren zoeken. En nog véél meer!

We zijn ontzettend trots dat alle seizoensbundels nu compleet zijn. Op onze Instagram kun je een foto vinden van alle voorleesbundels op een rij 😊. We hopen natuurlijk dat jullie er net zo enthousiast over zijn als wij!

 

Bologna 2022

Na elkaar twee jaar lang alleen maar online op een schermpje te hebben gezien door alle coronamaatregelen, was het deze maand ein-de-lijk zo ver: de Bologna Children’s Book Fair! Luna en Nina zijn op pad gegaan naar het land van pizza, pasta, kunst en cultuur: Italië. De kinderboekenbeurs van Bologna is dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij het maken en uitgeven van kinderboeken en voor het kopen en verkopen van rechten van vertaalrechten. Benieuwd wat Luna en Nina hebben meegemaakt op hun trip? Hou dan ons TikTok-account @Moonyoungadult in de gaten! En wellicht verschijnt er ook nog wel een aparte blog over binnenkort…

 

Acht prinsessen en een toverspiegel

14 april verschijnt het prachtige sprookjesboek vol stoere en heldhaftige prinsessen Acht prinsessen en een toverspiegel. Wij hebben vandaag het boek al binnengekregen en onze reactie is in één woord: WAUW. Een mooie hardcover met glinsterende gouden letters die in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Wat een gaaf boek is dit geworden! Voor jullie nog heel even geduld dus, maaaar goed nieuws! De afgelopen tijd hebben we alvast een aantal prinsessen uit het boek aan jullie voorgesteld. Afgelopen week was dit Saoirse, de verhalenprinses:

Op een mistig, regenachtig eiland staat een kasteel. Alles is er prachtig en bijzonder, net als de prinsen en prinsessen die er wonen. Allemaal hebben ze een specifiek talent. Alleen prinses Saoirse is anders. Ze zingt als een kikker, danst als een geit, kan niet zwemmen en is bang voor dieren. Saoirse voelt zich vreemd en vindt het vreselijk als mensen haar met anderen vergelijken. Haar moeder vraagt de oude koningin om hulp, die een speciaal cadeau voor Saoirse meeneemt…

Benieuwd naar de andere prinsessen? Neem dan een kijkje op onze website en houd onze Instagram @moonuitgevers in de gaten!

 

Nieuwe kleurwedstrijd

Maart is voorbij, wat betekent dat ook de kleurwedstrijd van Marianne Busser en Ron Schröder bijna afgelopen is! Er zijn een heleboel prachtige kleurplaten bij ons binnengekomen. Op 1 april (geen grap!) worden de winnaars van Olifientje en het verdwenen popje op de website van Marianne en Ron bekend gemaakt. Ook staat er dan weer een nieuwe kleurwedstrijd online en kunnen jullie zien welke kleurplaat jullie mogen gaan inkleuren! Spoiler alert: het heeft alles te maken met de lente 😉. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat voor prachtige, kleurrijke creaties we deze keer weer binnen zullen krijgen op de uitgeverij!

Iedere maand een kleurwedstrijd met mooie prijzen!

Volgende week een bericht over de boeken die in april verschijnen. Houd de website en onze socials in de gaten 😉!

 

Het antwoord op het raadsel: Croca-cola!

Auteurs
Boeken
John Patrick Green - Kroko-detectives
John Patrick Green

Een heerlijke graphic novel over twee echte kroko-detectives!

Diverse auteurs - Het leuke lenteboek
Diverse auteurs

Een leuke lentevoorleesbundel vol sprankelende verhalen en illustraties

Marianne Busser & Ron Schröder - Olifientje en het verdwenen popje
Marianne Busser & Ron Schröder

Een vol kleurrijk prentenboek op rijm over een olifantje met humor

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws