Zoeken
Moon Maandag - #16
Het is over twee dagen juni. Ik herhaal: Het is over twee dagen juni! Wat betekent dat het bijna officieel zomer is. (I know, het duurt nog even, maar ik kan niet wachten op lange zomeravonden in de tuin met een goed boek 😊.) En niet geheel onbelangrijk: Het is weer tijd voor een nieuwe Moon Maandag. We hebben de afgelopen maand niet stilgezeten. Zo zijn er maar liefst vijf nieuwe boeken verschenen, is het Rima Orie-maand op @moonyoungadult én hebben we de 1000 volgers gehaald op TikTok. Feest! 

Moon Maandag - #16

Gepubliceerd op 30 mei, 2022 om 16:59, aangepast op 30 mei, 2022 om 17:10

Verschenen boeken in mei

In mei zijn er vijf hele mooie boeken verschenen:

Deze drukke maand vol nieuwe boeken begon met Monster Zoo 4 – Diep in de jungle, het vierde deel in de spannende en grappige Monster Zoo-serie. Geschreven door Tjerk Noordraven, met illustraties van Jacqueline van Rhijn. Jindra’s vader ligt nog steeds in het ziekenhuis. Het enige wat hem kan redden is een medicijn dat gemaakt is van de hoorn van een eenhoorn. Jindra en Siggy reizen af naar de jungle van India, voor een zoektocht naar de laatste wilde eenhoorns. Maar diep in de jungle stuiten ze op heel andere monsters, die levensgevaarlijk zijn. Hebben jullie al alle delen van de Monster Zoo-serie in je boekenkast staan? Tag ons vooral in jullie foto’s op Instagram, dat vinden we heeel tof om te zien 😊!

Op dezelfde dag (dubbel feest!) verscheen het toffe nieuwe jeugdboek Het Reservaat, geschreven door Barbara Jurgens wat we vierden tijdens een feestelijke presentatie met familie en vrienden van Barbara. De Nieuwe Tijd. Sunny woont in het oppermachtige Super City, waar de Happy Council ervoor zorgt dat iedereen happy en tevreden is. Maar als Sunny’s oma op een dag zomaar verdwijnt, ontdekt ze dat niet alles is wat het lijkt… Een spannend en dystopisch verhaal, dat je écht moet lezen!

17 mei verscheen het grappige (lees: de slappe lach krijgen tijdens het lezen) Grimwoud, geschreven én geïllustreerd door Nadia Shireen, vertaald door Mariella Manfré. Een grappige én hartverwarmende nieuwe serie voor jonge lezers. Ontmoet de vosjes Ted en Nikkie, een broer en zus die op de vlucht zijn voor prinses Poekie, de akeligste straatkat van de Grote Stad. Ze zoeken dekking in Grimwoud in de hoop rust te vinden in de natuur. Maar niets is minder waar! In Grimwoud krijgen ze te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels, stampende konijnen en nog veel meer vreemde figuren. Grimwoud is… nou ja, apart. En wanneer prinses Poekie Ted en Nikkie heeft opgespoord, zullen ze toch echt met de dieren van Grimwoud moeten samenwerken om haar te verslaan. Het wordt een race tegen de klok…

Psssttt… Wil jij dit boek winnen? Houd dan morgen onze Facebook én Instagram @moonuitgevers in de gaten.

24 mei verscheen Het dikke vogelboek, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van ivan en ilia. Een prachtig boek vol leuke versjes en weetjes over vogels die je in ons land kunt vinden. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verwonderen over alle bijzondere dingen die zich in de natuur afspelen. Want wie wist er bijvoorbeeld dat een aalscholver ook wel een ‘konteklopper’ wordt genoemd? Of dat een buizerd zijn vrouwtje versiert door spectaculaire duikvluchten te maken?

Tot slot verscheen op 25 mei Boy Queen, geschreven door George Lester en vertaald door Tom ten Hove. Een sprankelend YA-debuut over de liefde voor drag. Robin Cooper ziet zijn zorgvuldig uitgestippelde toekomst voor zijn ogen afbrokkelen… Terwijl zijn vrienden op het punt staan om naar de universiteit te gaan, krijgt hij de ene na de andere afwijzingsbrief van toneelscholen. Onzeker over wat hem nu te doen staat en of hij genoeg talent heeft om zijn dromen alsnog waar te maken, besluiten Robin en zijn beste vrienden een avond uit te gaan om alles te vergeten. Ze bezoeken een lokale dragshow en die avond wordt Robin compleet verliefd op drag performance. Is er dan misschien een ander pad voor hem weggelegd…? Een glinsterend pad vol glitter?

Fun fact: De schrijver, vertaler en de voorlezer van het audioboek maken allemaal deel uit van de dragcommunity. Hoe tof!

Rima Orie-maand

Whaaaaa! Nog heeeel even en dan verschijnt op 10 juni het tweede boek van Rima Orie: In het vervloekte hart. Het beste nieuws? Je kunt je samen met ons tot 10 juni voorbereiden op In het vervloekte hart tijdens de Rima Orie-maand. Zo is er al een toffe winactie voorbijgekomen waarbij je Rima’s eerste boek De Zwendelprins kon winnen, is Rima live op onze Instagram en TikTok gegaan én heeft Rima een aantal fun facts over zichzelf op een rijtje gezet! Klik hier om alle 15 fun facts te lezen 😉.

Heb je dit gemist? Niet getreurd, want tot 10 juni zijn er nog heel veel verrassingen én prijzen te winnen. Wil je up-to-date blijven tijdens de rest van de Rima Orie-maand? Houd dan onze socials @moonyoungadult én natuurlijk onze TikTok @moonyoungadult in de gaten!

1000 volgers op TikTok

Over TikTok gesproken: We hebben gewoon meer dan 1000 volgers op TikTok. Hoe vet!? Elke week hebben we weer de slappe lach als we aan het filmen zijn. Wie weet zetten we ooit een bloopervideo online met alle takes die het niet hebben gehaald 😉. We zijn altijd benieuwd wat jij nog graag terug zou zien op TikTok. Laat het ons vooral weten via onze socials @moonyoungadult!

Volg je ons nog niet? (Doen!) Op onze TikTok @moonyoungadult posten we twee keer per week video’s en blijf je up-to-date van alle nieuwtjes!

Auteurs
Boeken
Tjerk Noordraven - Monster Zoo 4
Tjerk Noordraven

Ga mee met Jindra en Siggy op zoek naar wilde eenhoorns

Barbara Jurgens - Het Reservaat
Barbara Jurgens

In Super City is iedereen Happy. Of toch niet?

Nadia Shireen - Grimwoud
Nadia Shireen

Een grappige én hartverwarmende nieuwe serie

Marianne Busser & Ron Schröder - Het dikke vogelboek
Marianne Busser & Ron Schröder

Heel veel leuke versjes en weetjes over vogels die je in ons land kunt vinden!

George Lester - Boy Queen
George Lester

Een sprankelend debuut over de liefde voor drag performance

Rima Orie - De Zwendelprins
Rima Orie

Kies je voor avontuur of blijf je trouw aan alles wat je kent?

Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws