Zoeken
Moon Maandag #18
Het is alweer augustus en het nieuwe schooljaar gaat alweer bijna van start! Hebben jullie allemaal een lekkere zomer(vakantie) gehad? In de vorige blog, van juni, nam Manuela afscheid, en vanaf deze maand is het de beurt aan mij (Esther) om jullie te voorzien van alle nieuwtjes over de boeken en de uitgeverij. Komende zes maanden loop ik namelijk stage bij Moon, ik kijk er ontzettend naar uit. In juli en augustus zijn er twee mooie boeken verschenen, hebben we ontzettend leuke merchandise binnengekregen, zijn er weer toffe winacties en er zijn nog meer nieuwtjes!

Moon Maandag #18

Gepubliceerd op 29 augustus, 2022 om 09:00, aangepast op 25 augustus, 2022 om 17:19

Eerste Moon-maand

Begin deze maand ben ik gestart met mijn stage bij Moon en ik vind het al superleuk! Zo heb ik al mee mogen werken aan de redactie van het supergrappige boek Mijn dikke vette zombiegoudvis 3, dat begin november verschijnt, en aan de correcties van Owen en de dingen die niemand zag van Oirik. Wat dit boek, dat in september uitkomt, extra vet maakt is dat Oirik niet alleen de tekst schreef, maar ook de illustraties heeft gemaakt, dus het was heel leuk om beide te zien.
Verder heb ik al posts mogen maken voor onze socialmedia-accounts op Insta, Facebook en Twitter, én ik heb ik mijn eerste TikTok-video ooit gemaakt – waarvan er nog veel meer zullen volgen.
Mocht je ons nog niet volgen, ga dan naar @moonyoungadult, en bekijk onze boekentips, acteer- en dansskills en nog veel meer. Jullie tips voor het TikTok-account zijn trouwens ook altijd welkom, dus stuur ons vooral een DM met je ideeën!

Verschenen boeken in juli en augustus

In de zomermaanden zijn er twee mooie boeken verschenen bij Moon, die nu bij iedere (online) boekhandel verkrijgbaar zijn:

Op 15 juni verscheen Is er leven op je neus? van Christian Borstlap,  dat volstaat met interessante en grappige weetjes over microben. Want deze kleine beestjes zijn overal… Op je neus, je gezicht, en zelfs onder de grond. En ze doen ook nog eens fantastische dingen. Je ontdekt het allemaal in dit prachtige prentenboek! 

Ongeveer een maand later kwam een ander prentenboek uit: De boodschap van Beer, geschreven door Marianne Busser & Ron Schröder en prachtig geïllustreerd door ivan en ilia. Op een dag vindt Eekhoorn Beer; hij leeft niet meer. Maar ook al is Beers leven voorbij: hij weet nog wel troost te bieden aan zijn vrienden die verdrietig achter zijn gebleven. Hij heeft voor hen namelijk een bijzondere boodschap achtergelaten...
Een leerzaam en troostrijk verhaal over omgaan met verlies, rouw en verdriet.
 

Nieuwe merchandise + winactie!

Kristel Steenbergen ontwierp superleuke tasjes voor Moon YA! Ook komt er een leuke winactie aan, waarbij je het tasje én vier boeken kunt winnen. Houd komende week onze socials in de gaten voor updates…
 

In het vervloekte hart nu ook beschikbaar als audioboek en paperback
Sinds vorige maand is In het vervloekte hart van Rima Orie ook beschikbaar als paperback. Lekker makkelijk mee te nemen!
Wil je liever onderweg genieten van dit boek? Dat kan ook! Het audioboek is nu namelijk ook verkrijgbaar!
 

Kleurwedstrijd
Augustus was ook de laatste maand van de kleurwedstrijd van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit keer ontvingen de 10 winnaars een examplaar van Het dikke vogelboek. Een mooi boek dat volstaat met versjes en weetjes over vogels uit Nederland en België, geïllustreerd door ivan en ilia.
Komende maand start er weer een nieuwe kleurwedstrijd van Ron en Marianne. Houd hun website in de gaten om de kleurplaat te downloaden en kans te maken om een boek te winnen!

Heel veel succes en plezier dit nieuwe schooljaar! Houd in elk geval onze website en socials in de gaten (@moonuitgevers & @moonyoungadult), want zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes. 

Auteurs
Boeken
Mo O'Hara - Mijn dikke vette zombiegoudvis 3
Mo O'Hara

Twee gloednieuwe, knotsgekke verhalen over Frankie de zombiegoudvis

Oirik - Owen en de dingen die niemand zag
Oirik

Een spannend en grappig avontuur over een onzichtbare wereld

Christian Borstlap - Is er leven op je neus?
Christian Borstlap

Microben zijn superinteressant en dit prachtige prentenboek is ermee gevuld!

Marianne Busser & Ron Schröder - De boodschap van Beer
Marianne Busser & Ron Schröder

Een prachtig prentenboek over omgaan met verlies, rouw en verdriet

Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Marianne Busser & Ron Schröder - Het dikke vogelboek
Marianne Busser & Ron Schröder

Heel veel leuke versjes en weetjes over vogels die je in ons land kunt vinden!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws