Zoeken
Moon Maandag #22
Deze 22e Moon Maandag is alweer de laatste van 2022. Wat is het jaar omgevlogen! Hoewel er deze maand geen nieuwe boeken verschijnen, hebben we weer genoeg leuke dingen te delen! Zo hebben we nieuwtjes over onze auteurs, geven we cadeautips, zijn er leuke (win)acties en geven we vast een voorproefje voor 2023. Lees gauw verder!

Moon Maandag #22

Gepubliceerd op 26 december, 2022 om 09:00, aangepast op 19 december, 2022 om 12:13

Fabulant genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2023

Op 12 december is bekendgemaakt dat Fabulant van Marloes Kemming, met prachtige omslagillustratie en schutbladen van Kristel Steenbergen, is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2023!

De Hotze de Roosprijs is de publieksprijs voor debuterende kinderboekenschrijvers. Leerlingen van 16 Zaanse scholen lezen in korte tijd zo veel mogelijk boeken van debutanten. Daarna brengen zij hun stem uit. De kinderboekenschrijver met de meeste stemmen wint de prijs. Wij zijn natuurlijk hard aan het duimen voor Fabulant!⁠

Klik hier voor meer informatie over de prijs!

 

3x (win)actie

December is een feestelijke maand en daar horen natuurlijk leuke (win)acties bij! Zo kun je nog meedoen met de kleurwedstrijd op de website van Ron en Marianne en kans maken op een exemplaar van het superleuke prentenboek Van vliegeren tot vogelspotten! Kijk hier voor meer informatie, maar let op: de kleurplaat moet uiterlijk 27 december bij ons binnen zijn 😉.

Verder kun je bij je favoriete boekhandel de hele maand nog de leukste actietitels kopen voor slechts €7,50 per stuk! Het gaat om Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 van Mo O’Hara, De monsterdokter 2 van John Kelly en Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe van de broers McLeod. Ga dus snel naar de winkel en haal de leukste titels in huis!

En, last but not least, hebben we ook op onze Instagram-pagina nog een leuke actie lopen: Moon Advent. Zowel op ons YA- als ons kids-account komt elke zondag een opdracht online te staan waarmee je kans maakt om een boek te winnen. De challenge is inmiddels bijna voorbij, met opdrachten variërend van het boek met de wildste plottwist tot het beste personage, maar aanstaande zondag heb je nog 1 keer de kans om mee te doen! Ga er dus vooral voor en post een foto van het boek met je favoriete omslag op Insta met de hashtag #moonsadvent of #moonsadventya 😉!

 

Cadeautips

Of je nou nog op zoek bent naar een kerstcadeautje voor je beste vriend(in), je (klein)kind, neefje, nichtje, buurmeisje- of jongen of voor je oppaskindje: met onderstaande keuzebomen vind je ongetwijfeld het perfecte boek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rima Orie schrijft verhaal voor de Readification-campagne  

De Leescoalitie, NBD Biblion en Ubisoft lanceerden op 13 december het vervolg op de succesvolle Readification-campagne die jongeren wil stimuleren om te gaan lezen door literatuur te koppelen aan videogames en bijbehorende werelden. Verschillende auteurs schrijven zogenaamde ‘Verborgen Verhalen’ bij populaire games van Ubisoft, zoals Assassin’s Creed Valhalla, Assassin’s Creed Mirage en Skull & Bones. Deze verhalen zijn te lezen in de Ubisoft Special-app. Voor deze editie schrijft Rima Orie een van de Verbogen Verhalen. Wij kunnen niet wachten om dit te gaan lezen. Zijn jullie ook zo benieuwd?

Klik hier voor meer informatie over Readification.

Oh, en wist je trouwens al dat In het vervloekte hart een van de elf Leestips is van de Jonge Jury 2023?
 

Voorproefje voor 2023

Niet alleen kunnen we terugkijken op de prachtige boeken die er allemaal verschenen zijn in 2022, maar ook is het natuurlijk superleuk om vast vooruit te kijken naar al het moois wat er in 2023 aan zit te komen. We willen het natuurlijk graag nog spannend houden, maar kunnen wel vast een klein tipje van de sluier oplichten!
Een greep uit onze nieuwe titels:

 

Wij wensen jullie allemaal supergezellige feestdagen en een heel leuke jaarwisseling! Tot volgend jaar!

 

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op de socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

Auteurs
Boeken
Marloes Kemming - Fabulant
Marloes Kemming

Kan een doodgewoon meisje het winnen van het kwaad?

Marianne Busser & Ron Schröder - Van vliegeren tot vogelspotten
Marianne Busser & Ron Schröder

Hét perfecte prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022!

Mo O'Hara - Mijn dikke vette zombiegoudvis 2
Mo O'Hara

De dikke vette zombiegoudvis is terug... en slechter dan ooit!

John Kelly - De Monsterdokter 2
John Kelly

Een hilarisch verhaal met nog hilarischere illustraties!

Myles McLeod - Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe
Myles McLeod

Een hilarisch boek vol knotsgekke illustraties

Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws