Zoeken
Moon Maandag #23
Tijd voor de allereerste Moon Maandag van 2023 en tegelijkertijd voor mijn laatste blog als stagiaire. Wat zijn die maanden omgevlogen! Naast dat ik kan terugkijken op een superleuke en leerzame periode, heb ik ook weer toffe nieuwtjes te delen! Lezen jullie mee?

Moon Maandag #23

Gepubliceerd op 30 januari, 2023 om 10:00, aangepast op 30 januari, 2023 om 10:21

Verwachte boeken

In januari verschenen er geen nieuwe boeken, maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten op de uitgeverij. We zijn namelijk druk bezig met de boeken voor 2023! In de vorige blog blikten we al even vooruit op het nieuwe jaar, en ook nu geven we jullie graag een voorproefje van al het leuks dat eraan zit te komen!

 

Kinderboekenbeurs Bologna

Naast de voorbereiding voor alle nieuwe titels voor 2023 zijn we ons ook al aan het klaarmaken voor de kinderboekenbeurs in Bologna, die dit jaar plaatsvindt van 6 t/m 9 maart. Net als bij de Frankfurter Buchmesse, is Luna ook hiervoor al druk bezig met het plannen van afspraken met agenten en buitenlandse uitgevers. Het wordt een vol programma waarin er ongetwijfeld weer heel veel moois voorbij zal gaan komen. We houden jullie op de hoogte!


Vertaalrechten

In Bologna gaan we hopelijk niet alleen veel mooie nieuwe titels kopen, maar natuurlijk ook verkopen! Zo werden de rechten van Mark Janssens Eén eenhoorn, alsjeblieft! al verkocht aan de Finse uitgeverij Kumma-Kustannus en gaat Superkat van Cora Sakalli & Berber van den Brink nog verder: niet alleen naar Korea (Hyejiwon Publishing) maar ook naar Vietnam (Mầm Nhỏ).
En, van een van onze andere titels zijn de Engelse vertaalrechten verkocht. Helaas kunnen we daar nu nog niets over zeggen, maar we zijn er natuurlijk heel enthousiast over en kunnen niet wachten het met jullie te delen. Houd dus vooral onze socials in de gaten de komende tijd voor updates hierover…

Nieuwe kleurwedstrijd

Wat hebben we genoten van alle kunstwerkjes die jullie hebben gemaakt van de kleurplaat van Stella de Vogelspotter. Er werd zelfs een echte kijkdoos ingestuurd! Het was heel moeilijk om een keuze te maken uit al dat moois, maar de tien winnaars van Van vliegeren tot vogelspotten staan inmiddels op de website van Ron en Marianne. Daar staat ook weer een gloednieuwe kleurwedstrijd klaar! Dit keer maak je kans op een exemplaar van het prachtige prentenboek De boodschap van Beer. Pak dus snel al je teken- en knutselspullen bij elkaar en versier de kleurplaat die ivan & ilia speciaal voor deze wedstrijd maakten, zo mooi als je kunt. Veel kleurplezier!
 

 

Dit was hem dan! Vanaf volgende maand neemt Mari-Lucia, de nieuwe stagiaire van Moon, het stokje over. Houd in elk geval onze website en socials in de gaten (@moonuitgevers & @moonyoungadult), want zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes! 

Auteurs
Boeken
Nadia Shireen - Grimwoud
Nadia Shireen

Een grappige én hartverwarmende nieuwe serie

Nadia Shireen - Grimwoud - Het bont vliegt in het rond
Nadia Shireen

Een waanzinnig nieuw avontuur vol gekkigheid en geniale grappen!

Davide Cali - Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want...
Davide Cali

Welk smoesje gebruik jij vandaag?

Estelle Maskame - Did I Mention I Love You?
Estelle Maskame

Het eerste deel van de heerlijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Miss You?
Estelle Maskame

Het derde en laatste deel van de onvergetelijke #DIMILY-trilogie

Estelle Maskame - Did I Mention I Need You?
Estelle Maskame

Het tweede deel van de verrukkelijke #DIMILY-trilogie

Cora Sakalli - Superkat
Cora Sakalli

Een bijzonder prentenboek over hoe gewoon ook heel bijzonder kan zijn

Marianne Busser & Ron Schröder - Van vliegeren tot vogelspotten
Marianne Busser & Ron Schröder

Hét perfecte prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022!

Marianne Busser & Ron Schröder - De boodschap van Beer
Marianne Busser & Ron Schröder

Een prachtig prentenboek over omgaan met verlies, rouw en verdriet

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws