Zoeken
Moon Maandag #27
De maand mei is weer voorbij gevlogen! Maar… ook deze maand hebben wij weer alles op alles gezet zodat er weer twee geweldige, nieuwe en speciale titels verschenen, waar jullie volop van kunnen genieten! In deze nieuwe editie van onze Moon Maandag blog delen wij naast de twee fantastische titels van deze maand ook weer leuke nieuwtjes. Doorlezen maar! 😉

Moon Maandag #27

Gepubliceerd op 29 mei, 2023 om 12:00, aangepast op 25 mei, 2023 om 13:52

Verschenen in mei

 

Op 16 mei verscheen het prachtige prentenboek Prins Peuter heeft een NEE-dag van Marianne Busser en Ron Schröder, geïllustreerd door Natascha Stenvert. Een humoristisch voorleesverhaal over een heerlijk herkenbaar onderwerp, voor alle ouders die ook een peuter in een nee-fase hebben 😉!

Als Prins Peuter op een ochtend met het verkeerde been uit bed stapt, vindt hij alles stom. Een mooie puzzel maken, limonade drinken of een zandkasteel bouwen op 't strand? Nee, nee, NEE! Wat de koningin ook voorstelt, Prins Peuter wil er niets van weten.

Maar de hele dag heel hard NEE! roepen blijkt best moeilijk als je moeder eigenlijk hele leuke ideeën heeft...

 

Op 31 mei verschijnt het boek Nic Blake en de verdwenen Msaidizi van Angie Thomas. Een fantastisch, spannend en magisch avontuur van de schrijfster van The Hate U Give.

Het eerste deel van een bijzondere fantasytrilogie geïnspireerd door Afro-Amerikaanse verhalen. Voor lezers vanaf tien jaar.

Het is niet altijd makkelijk om Buitengewoon te zijn in de Onopmerkelijke wereld. Als je een hellehond krijgt voor je twaalfde verjaardag is dat natuurlijk cool. Maar het is minder leuk als je vader je nog te jong vindt voor magie en je om duistere redenen steeds weer naar andere plekken moet verhuizen.

Nic Blake wil niets liever dan een machtige Manifestor worden, net als haar vader. Maar voordat ze de kans krijgt om alles van hem te leren, zorgen een reeks ongelooflijke onthullingen en angstaanjagende gebeurtenissen ervoor dat Nic en haar vrienden op zoek moeten naar een magisch voorwerp. Ze heeft geen idee hoe het eruitziet, en toch moet ze het vinden, want anders zal Nics vader gestraft worden voor een misdaad die hij volgens haar nooit kan hebben gepleegd.

 

 

Nominaties

Misschien heb je het de afgelopen weken al voorbij zien komen op onze socials, maar mocht het je zijn ontgaan, dan delen wij dit geweldige nieuws met alle liefde nogmaals. 😉

Onze prachtige YA-titels In het vervloekte hart van Rima Orie en Boy Queen van George Lester maken namelijk beide kans op het winnen van mooie prijzen.

Zo maakte Boekenweek van Jongeren vorige week bekend dat In het vervloekte hart van Rima Orie een van de genomineerde titels is die kans maakt om in september de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren 2023 te winnen!

Boy Queen van George Lester is niet alleen genomineerd als een van de nieuwe titels voor het leesjaar ’23- ’24 van de Leesjury, voor de leeftijdsgroep 16 t/m 18 jaar, maar is ook nog eens genomineerd voor het Regenboogboek van het jaar!

Fantastisch, toch?! Wij kunnen niet anders dan zeggen dat wij apetrots zijn! 😍⁠

 

Vind jij nou ook dat Boy Queen de prijs voor het Regenboogboek van het jaar verdiend? Breng dan snel je stem uit via www.hebban.nl/regenboogboek , dit kan t/m 4 juni 2023.

 

 

Kleurwedstrijd

Voor ik het vergeet: De nieuwe kleurwedstrijd loopt nog tot 30 juni!

Dit keer staat de kleurwedstrijd in het teken van Het leukste boekje over Spanje. Een prachtig landenboekje met schitterende illustraties van Vera Bertens, die ook deze supertoffe kleurplaat heeft gemaakt 😊. Klik hier om de kleurplaat te downloaden!

Het leukste boekje over Spanje is vanaf juni 2023 verkrijgbaar in elke (online) boekhandel. Maar jij maakt met jouw mooie kleurplaat kans op 1 van de 10 exemplaren die wij weggeven!

Pak dus al je knutselspullen, glitters, stiften, kwasten en stofjes uit de kast en versier de kleurplaat zoals je zelf wilt. Vergeet niet je naam, leeftijd en adres in de daarvoor bestemde vakjes te schrijven en stuur hem op naar de uitgeverij.

 

Overamstel Uitgevers

t.a.v. Moon kleurwedstrijd

Postbus 3626

1001 AK Amsterdam

De kleurplaat moet uiterlijk 30 juni bij ons binnen zijn en 4 juli zullen wij de 10 nieuwe winnaars bekendmaken! Snel aan de slag dus!

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op alle socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

 

 

Stage lopen bij de allerleukste uitgeverij!

Dit is je kans! Overamstel uitgevers is per half augustus/begin september 2023 op zoek naar een enthousiaste stagiair (M/V – 4 of 5 dagen week) die het PR team van Overamstel Uitgevers komt versterken. Als stagiaire bij Overamstel uitgevers draai je direct mee met het team: je helpt onder andere bij het organiseren van events en boeklanceringen, het schrijven van persberichten en nieuwsbrieven, het benaderen van journalisten en het onderhouden van het persbestand. Je kunt tijdens je stage ook gericht aan je afstudeeropdracht werken.

Lijkt het jou nou leuk om het gezellige PR team van Overamstel Uitgevers te versterken? Reageer dan op deze vacature!

Klik hier en ontdek onder anderen wat wij jou nog meer te bieden hebben.

Auteurs
Boeken
Marianne Busser & Ron Schröder - Prins Peuter heeft een nee-dag
Marianne Busser & Ron Schröder

Humoristisch voorleesverhaal over een heerlijk herkenbaar onderwerp

Angie Thomas - Nic Blake en de verdwenen Msaidizi
Angie Thomas

Een fantastisch, spannend en magisch avontuur van de schrijfster van The Hate U Give

George Lester - Boy Queen
George Lester

Een sprankelend debuut over de liefde voor drag performance

Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Marianne Busser & Ron Schröder - Het leukste boekje over Spanje
Marianne Busser & Ron Schröder

Dit landenboekje is een must voor op vakantie

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws