Zoeken
Moon Maandag #32
Het is alweer de allerlaatste maandag van de maand en dus is het tijd voor een nieuwe Moon Maandag. We hebben weer ontzettend leuke nieuwtjes voor jullie én er zijn ook nog eens supertoffe boeken uitgekomen deze maand!

Moon Maandag #32

Gepubliceerd op 30 oktober, 2023 om 13:01, aangepast op 2 november, 2023 om 10:39

Cover van Fabulant 2

Fabulant 2 – Marloes Kemming

Na bijna een jaar ongeduldig wachten is daar eindelijk deel twee van de spannende Fabulant-trilogie. In Fabulant 2 – De laatste tovenaar lezen we hoe Isa en haar vrienden weer aan de slag moeten. Eerder lukte het Isa, Nobel en oom Arnold om Resa, de gevaarlijkste vijand van het Stelsel, te pakken te krijgen en op Aarde gevangen te houden. Het Stelsel is nu veilig voor haar duistere magie.

Maar ineens weet Resa te ontsnappen, met behulp van een mysterieuze handlanger. Isa, Nobel en oom Arnold vertrekken halsoverkop naar Ierland om opnieuw de strijd aan te gaan met de duistere koningin.

Gelukkig krijgen ze hulp van drie wel heel bijzondere geesten. Wie zal als eerste de magische amuletten vinden en de Geheime Poort weten te openen? Het lot van het Stelsel ligt in hun handen…

 

Dit avontuur mag je niet missen! Fabulant 2 – De laatste tovenaar is nu overal te koop. Volgend jaar verschijnt deel drie, het laatste deel van deze magische serie. Benieuwd naar wat andere lezers vinden? Afgelopen week vond er een blogtour plaats waar acht bookstagrammers hun mening gaven over het tweede deel van de Fabulant-trilogie. Op onze Instagram vind je alles terug. 

Zoals deze recensie van @juf_rigoberta: Dit boek bevat voor mij alles wat ik van een goed fantasyverhaal verwacht: spanning, magische elementen, levendige personages en een sfeervolle setting. Pluspunt voor de kaft, die is echt prachtig gemaakt door @illustrationsbykristel! Wat een pareltje voor in de boekenkast 😍 Ik heb echt genoten tijdens het lezen. Het wachten is nu op deel 3 🤞

 

 

Cover van Een t-rex voor Tibbe

Een T-rex voor Tibbe – Marianne Busser en Ron Schröder

Marianne Busser en Ron Schröder zijn terug met een nieuw prentenboek! Een T-rex voor Tibbe gaat over Tibbe die een oom heeft met een heel bijzondere baan: hij is dinobottenzoeker. Op een dag stuurt hij Tibbe een écht dino-ei. Als het ei uitkomt, is Tibbe dolblij met zijn nieuwe vriendje. Hij neemt T-rex overal mee naartoe, zelfs naar school! Maar dan wordt T-rex langzaam groter en groter en groter…

Een T-rex voor Tibbe ligt nu in de winkel! Maar je kan het boek ook winnen: doe mee met de kleurwedstrijd van Marianne en Ron, waarbij de tien leukste, meest originele, en coolste kleurplaten een exemplaar van Een T-rex voor Tibbe winnen. Je hebt nog tot en met 31 december om jouw kleurplaat op te sturen, dus gebruik de kerstvakantie om jouw mooiste teken- en knutselkunsten te laten zien en wie weet win jij wel dit leuke boek!

 

 

 

Cover van Woorden van glas

Woorden van glas – Pamela Sharon

Oktober was ook de maand dat het nieuwste boek van Pamela Sharon uitkwam. Woorden van Glas is haar derde Young Adult-boek en is een echte must-read voor fans van Gossip Girl. In de populaire serie publiceert een anonieme blogger namelijk allerlei roddels over de meest rijke en bevoorrechte scholieren van Manhattan. En iets soortgelijks gebeurt ook in Woorden van glas

In Woorden van glas volgen we Summer en de populaire Nova die op het Corbeau College zitten, een school waar van alles misgaat. Er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer is er helemaal klaar mee. Als ze tijdens het nablijven naast Nova komt te zitten, blijken ze het ondanks hun verschillen al snel over één ding eens te zijn: op het Corbeau moet het anders. Ze richten een anonieme website op waar leerlingen filmpjes in kunnen sturen over alles wat er misgaat op school.

Maar mag je, ook al doe je het om van je school een betere plek te maken, zomaar alles online zetten? Hoe dit afloopt lees je vanaf nu in Woorden van glas!

 

Ontzettend leuke nieuwtjes!

Naast nieuwe boeken, hebben we ook toffe nieuwtjes voor jullie. Zo was al bekend dat op 20 december dit jaar de allereerste Juf Braaksel-film in première gaat en twee weken geleden mochten we bekendmaken dat het daar niet bij blijft.

Het eerste deel van de bekende boekenreeks van Carry Slee, wordt niet alleen verfilmd, maar krijgt ook een heuse musicaleditie! We zijn ontzettend trots op feit dat het verhaal van Juf Braaksel straks ook in het theater te zien is. De musical zal op 22 september 2024 in première gaan in Schouwburg Het Park in Hoorn, waarna een landelijke tournee zal volgen. Alle informatie over de musical vind je hier.

 

Pamela Sharon signeert Woorden van glas bij Booklovers Extravaganza 

Afgelopen zaterdag had Pamela Sharon haar eerste signeersessie voor haar nieuwste boek Woorden van glas. Ze was te gast bij het Booklovers Extravaganza evenement van boekhandel Scheltema.

 

Pamela Sharon bij Booklovers Extravaganza

 

 

Wroaaaah! doet de leeuw valt in de prijzen

Vorige maand was schrijfster Rima Orie al in de prijzen gevallen met In het vervloekte hart (Beste Boek voor Jongeren 2023 in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig) en is er wéér leuk prijzennieuws. Het prentenboek Wroaaaah! doet de leeuw van de Duitse Benjamin Göttwald heeft de Deutscher Jugendliteratur Preise gewonnen in de categorie prentenboek! Het prentenboek, met de Duitse benaming Spinne spielt Klavier, werd begin deze maand ook al genoemd in een aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast.

 

Cover van Wroaaaah! doet de leeuw

Jaap Friso en Bas Maliepaard lieten in de aflevering niks dan lof horen over het mooie beeldenboek. Met enkel illustraties en zonder tekst doet Wroaaaah! doet de leeuw een beroep op de verbeelding van de lezer. Ze testen zelf ook even het boek uit! ‘Tatutatu’, tja, die is natuurlijk makkelijk na te doen. Maar er staan ook moeilijkere illustraties in!

'De tekeningen zijn heel leuk en nodigen je echt uit om geluiden te maken. Het is ontzettend leuk om te doen en om naar te kijken. Grote hilariteit om het samen te doen,’ vertellen de mannen in de podcast. ⁠

Benieuwd naar hoe Jaap en Bas de illustraties tot leven brengen? Hier hoor je vanaf minuut 08:03 alles over Wroaaaah! doet de leeuw. ⁠

Win 2 kaarten voor Dino Experience Park Gouda of een van de dino-boekenpakketten!

Zoals eerder benoemd kun je tot en met 31 december kans maken op Een T-rex voor Tibbe, maar je kan ook kans maken op twee kaarten voor Dino Experience Park Gouda óf een van de dino-boekenpakketten!

Wij mogen in samenwerking met Dino Experience Park Gouda 5 x 2 kaartjes* verloten. Hoe je deze kan winnen? Download hier de kleurplaat, kleur hem zo mooi mogelijk in en stuur hem op, en misschien win jij wel 2 kaartjes en kan je naast de T-rex nog veel meer dino’s gaan bewonderen! Geen kaartjes gewonnen? Niet getreurd, we verloten daarnaast ook nog een aantal mooie dino-boekenpakketten.

(* De winnaar ontvangt 2 gratis kaartjes en kan deze samen met minimaal 1 betaald entreebewijs inleveren bij de kassa.)

 

Let op: de kleurwedstrijd van Marianne en Ron en de kleurwedstrijd i.s.m. Dino Experience Park zijn twee losstaande wedstrijden, dus let goed op welke je kiest en vergeet hem niet op tijd op te sturen! Het is toegestaan om aan beide wedstrijden mee te doen, maar dan moet je wel beide kleurplaten inkleuren en opsturen.

Auteurs
Boeken
Marloes Kemming - Fabulant 2
Marloes Kemming

Reis met Isa, Nobel en oom Arnold mee door Ierland en beleef een magisch avontuur

Marianne Busser & Ron Schröder - Een T-rex voor Tibbe
Marianne Busser & Ron Schröder

Een heerlijk dinoprentenboek: spannend én grappig!

Pamela Sharon - Woorden van glas
Pamela Sharon

Een nieuwe spannende en aangrijpende YA-roman van Pamela Sharon

Benjamin Gottwald - Wroaaaah! doet de leeuw
Benjamin Gottwald

Ik hoor, ik hoor, wat jij nu ziet!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws