Zoeken
Zomerleestips: prentenboeken
De zomer komt eraan! Om jullie er alvast een beetje op voor te bereiden, geven wij de komende weken een heleboel leestips om de zomermaanden goed door te komen. Deze week trappen we af met een aantal prentenboeken. Lees gauw verder als je benieuwd bent naar onze tips…

Zomerleestips: prentenboeken

Gepubliceerd op 6 juni, 2024 om 13:15, aangepast op 6 juni, 2024 om 13:17

Lily, Hanna en de zeven omaatjes

Lily, Hanna en de zeven omaatjes – Elsa Paulson

Dit boek is perfect om te lezen aan de rand van het water, want het speelt zich namelijk af in een zwembad!

In dit verhaal heeft hoofdpersoon Lilly met haar vader afgesproken dat ze samen naar het zwembad gaan. Dat wordt superleuk! Ze weet al precies van welke glijbanen ze af wil roetsjen. Maar als haar vader ineens niet meer mee kan, moet ze met Hanna, zijn vriendin, mee. Lilly is teleurgesteld… Als ze eenmaal in het zwembad zijn wil Hanna alleen maar op de rand zitten. Lilly heeft er genoeg van en zwemt boos weg. Plotseling is ze helemaal alleen. Dan ziet ze in de verte een groepje spetteren en springen. Wie zouden dat zijn?

Dit grappige boek, vol met leuke tekeningen van échte lijven, steekt het verhaal van Sneeuwwitje in een nieuw, modern jasje. 

Van vliegeren tot vogelspotten

Van vliegeren tot vogelspotten – Marianne Busser & Ron Schröder

De zomer is een tijd voor leuke activiteiten. Ga in dit boek mee op ontdekkingstocht in de natuur!

Kijk eens goed om je heen, wat zie je dan? De wereld gonst, bruist, fonkelt en straalt! In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met al het leuks dat je kan beleven in de natuur. Wat dacht je van vogelspotten, schatgraven, kamperen, picknicken of boomhutten bouwen? Keuze genoeg!

Hoe schildpad aan zijn schild komt

Hoe Schildpad aan zijn schild komt – Kristel Steenbergen

Ook de dieren in Hoe Schildpad aan zijn schild komt zijn lekker buiten te vinden, want ze doen namelijk allemaal mee aan een spannende hardloopwedstrijd. Dit prachtige prentenboek is gebaseerd op een Afrikaans volksverhaal en laat zien hoe Schildpad eigenlijk aan zijn schild komt. Dit boek staat vol met handgemaakte, vrolijke illustraties vol humor, en is leuk voor jong en oud!

Wroaaaah!

Wroaaaah! doet de leeuw – Benjamin Gottwald

Wil je samen even lekker vrijuit brullen tijdens de vakantie? Dan is dit boek een echte aanrader. Dit boek slurpt en plonst, zoemt en kraakt en laat nog veel meer gekke geluiden zien. Het is aan jou om ze ook nog te laten horen. En dat mag natuurlijk lekker hard!

Geniet van meer dan 150 kleurrijke platen met de leukste en gekste geluiden! Met dit boek ga je je zeker niet vervelen deze zomer 😉.

Alles leeft

Alles leeft – Christian Borstlap

Ga je op vakantie naar de  jungle, naar de hoge bergen of blijf je dit jaar lekker thuis in je eigen tuintje? Met dit boek kun je overal vooruit, want alles leeft. Maar wat betekent dat precies?

Dit boek geeft natuurlijk helemaal geen antwoord op die vraag. Wel is het een grappige introductie van dit wonderlijke fenomeen. Al het harige, gladde, gevederde leven in dit boek kruipt, gromt en vliegt erop los. Je hebt groot leven, klein leven en onzichtbaar leven. Je hebt zelfs leven dat 500 jaar oud kan worden. Het laat ons zien dat alles wat leeft verbonden is, want één ding over het leven is zeker: we doen het samen!

 

Veel leesplezier!

Auteurs
Boeken
Elsa Paulson - Lilly, Hanna en de zeven omaatjes
Elsa Paulson

Een verrassend Zweeds prentenboek met geweldige illustraties en herkenbare thema's

Marianne Busser & Ron Schröder - Van vliegeren tot vogelspotten
Marianne Busser & Ron Schröder

Hét perfecte prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022!

Kristel Steenbergen - Hoe Schildpad aan zijn schild komt
Kristel Steenbergen

Een prachtig prentenboekdebuut voor jong en oud

Benjamin Gottwald - Wroaaaah! doet de leeuw
Benjamin Gottwald

Ik hoor, ik hoor, wat jij nu ziet!

Christian Borstlap - Alles leeft
Christian Borstlap

Een kunstwerkje van een prentenboek dat het leven viert

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws