Zoeken
Moon Maandag - #15
En toen was het mei! Vinden jullie ook niet dat dit jaar supersnel gaat? Een nieuwe maand betekent dat het alweer tijd is voor een nieuwe Moon Maandag. In deze nieuwe Moon Maandag vertel ik je alles over de vier nieuwe boeken die afgelopen maand zijn verschenen, kunnen jullie al je creativiteit kwijt in een nieuwe kleurwedstrijd en is Moon jarig! Hoera!

Moon Maandag - #15

Gepubliceerd op 2 mei, 2022 om 16:28, aangepast op 2 mei, 2022 om 16:35

Verschenen boeken in april

In april zijn er maar liefst vier super gave boeken verschenen:

Hoewel april met sneeuw begon (het was dus geen 1 aprilgrap), kwam begin deze maand het fantastische prentenboek Een corso vol verrassingen uit, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van Lisa van Winsen. Dit kleurrijke prentenboek is speciaal gemaakt voor het 75-jarig jubileum van het Bloemencorso Bollenstreek.

14 april verscheen het prachtige sprookjesboek vol stoere en heldhaftige prinsessen Acht prinsessen en een toverspiegel, geschreven door Natasha Farrant. Dit boek mag echt in geen enkele boekenkast ontbreken. Een mooie lichtblauwe hardcover met glinsterende gouden letters. Niet alleen de buitenkant ziet er geweldig uit, ook de binnenkant is supermooi geïllustreerd. Bij ieder verhaal staan prachtige illustraties van de prinsessen. Nieuwsgierig? Op onze website, Instagram @moonuitgevers en Facebook kun je over iedere prinses alvast een kleine sneak preview lezen!

Ook is deze maand het geweldige prentenboek Alles leeft, geschreven én geïllustreerd door Christian Borstlap, verschenen. Een kunstwerkje van een prentenboek dat het leven viert. Leven. Wat is dat precies? Dit boek geeft natuurlijk helemaal geen antwoord op die vraag. Wel is het een grappige introductie van dit wonderlijke fenomeen. Al het harige, gladde, gevederde leven in dit boek kruipt, eet, gromt en vliegt erop los. Je hebt groot leven, klein leven en onzichtbaar leven. En je hebt zelfs leven dat 500 jaar oud kan worden! Alles leeft laat zien dat alles met elkaar verbonden is, want één ding is zeker: leven doen we samen!

We sloten april af met het prachtige prentenboek Superkat, geschreven door Cora Sakalli, met illustraties van Berber van den Brink. Een bijzonder prentenboek over hoe gewoon ook heel bijzonder kan zijn. Piek wil een kat. Maar geen gewone kat, nee, Piek wil een heel BIJZONDERE kat. Vol verwachting gaat ze naar de beste uitvinder van het land. Hij gaat meteen aan de slag en een week later kan Piek haar bijzondere kat ophalen. En wauw, wat is hij mooi! Piek is súpertrots op Superkat. Maar dan komt ze erachter dat Superkat misschien een beetje té bijzonder is. Is gewoon zijn misschien bijzonder genoeg?

Nieuwe kleurwedstrijd

De winnaars van de vorige kleurwedstrijd zijn inmiddels bekend. Niet gewonnen? Niet getreurd! Er staat weer een nieuwe kleurwedstrijd voor jullie klaar, waarbij je het fantastische prentenboek Een corso vol verrassingen kunt winnen! Meedoen is super simpel: pak al je glitters, stiften, potloden, stickers erbij, download de kleurplaat, versier hem zo mooi als je kunt, stop de kleurplaat in een envelop en stuur hem voor 23 juni op naar de uitgeverij.

Overamstel uitgevers

t.a.v. Moon kleurwedstrijd

Postbus 3626

1001 AK Amsterdam

De tien winnaars worden op 1 juli op de website van Ron en Marianne bekendgemaakt. We zijn superbenieuwd wat voor mooie kleurrijke creaties we deze keer op de redactie binnenkrijgen 😊.

Moon bestaat 15 jaar!

Had ik al gezegd dat de tijd vliegt? Nee? Bij deze dan! Moon bestaat namelijk 15 (!!) jaar. Hoera! En wie jarig is trakteert 😉. Daarom delen we op onze beide Instagram-pagina’s, @moonuitgevers en @moonyoungadult, én ons TikTok account @moonyoungadult een aantal te gekke winactie’s 😊. Stay tuned!

En we zijn ook heel benieuwd wat jullie favoriete Moon-boek is uit al die jaren. Tag ons vooral in jullie posts, dat vinden we superleuk om te zien!

Auteurs
Boeken
Marianne Busser en Ron Schröder - Een corso vol verrassingen
Marianne Busser en Ron Schröder

Een fantastisch prentenboek voor het jubileum van het Bloemencorso Bollenstreek

Natasha Farrant - Acht prinsessen en een toverspiegel
Natasha Farrant

Een prachtig sprookjesboek vol stoere en heldhaftige prinsessen

Christian Borstlap - Alles leeft
Christian Borstlap

Een kunstwerkje van een prentenboek dat het leven viert

Cora Sakalli - Superkat
Cora Sakalli

Een bijzonder prentenboek over hoe gewoon ook heel bijzonder kan zijn

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws