Zoeken
Moon Maandag - #17
Het is tijd voor een nieuwe Moon Maandag en gelijk mijn laatste blog! Wat zijn deze maanden hard gegaan, maar wat heb ik het ongelofelijk naar mijn zin gehad 😊. Time flies when you’re having fun is wat ze zeggen toch? Over naar het nieuws dat ik met jullie ga delen! Zo zijn er twee nieuwe boeken verschenen, zijn we naar de boekpresentatie van In het vervloekte hart geweest, kun je dat boek samen met ons lezen + te gekke prijzen winnen  én staat er binnenkort weer een nieuwe kleurwedstrijd klaar! Genoeg redenen om door te lezen!

Moon Maandag - #17

Gepubliceerd op 27 juni, 2022 om 16:43, aangepast op 27 juni, 2022 om 16:54

Verschenen boeken in juni

In juni zijn er twee hele mooie boeken verschenen:

We begonnen juni met het prachtige prentenboek In een potje, geschreven én geïllustreerd door Deborah Marcero en vertaald door Edward van de Vendel. Een prachtig geïllustreerd en hartverwarmend prentenboek over vriendschap. Geloof me, je wordt gelijk verliefd op de kleurrijke illustraties 😍. Benjamin, een jong konijn, is verzamelaar. Hij verzamelt dingen in potjes. Gewone dingen – zoals boterbloemen, veertjes, en stenen in de vorm van een hart. Op een dag komt hij een ander konijn tegen, Julia. Samen beginnen ze heel bijzondere dingen te verzamelen – zoals regenbogen, het geluid van de zee en de wind vlák voordat er sneeuw valt. En, het beste van alles is dat ze zich, als ze de potjes vasthouden en erin kijken, alle mooie bijzondere dingen herinneren die ze samen hebben gezien en gedaan. Maar dan heeft Julia op een dag verdrietig nieuws: ze gaat verhuizen. Hoe kunnen hun verzameling én hun vriendschap blijven groeien als ze elkaar niet meer kunnen zien?

En leuk nieuws: dit najaar verschijnt een tweede boek over Benjamin: Uit een potje. Ook weer een fantastisch mooi boek <3.

En 10 juni verscheen dan ein-de-lijk In het vervloekte hart. Een ontzettende spannende horror fantasy, geschreven door Rima Orie. Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid. Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen.

Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta – het grootste militaire fort van het land – grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen beteken. En alles is beter dan haar leven in Disin.

Tot haar verbazing blijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om mee te kunnen vechten in de guerillaoorlog tegen de kolonisten die Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat er zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zélf schuilhoudt… 

En de limited edition ziet er zo onwijs gaaf uit. Sprayed edges, art op de schutbladen, een linnen cover onder de dustjacket én een goudfolie design op de linnen cover. In één woord: WAUW. De prachtige omslagillustratie en schutbladillustratie zijn gemaakt door Tara Spruit en het design van de limited edition is gedaan door Caren Limpens. Zeg nou zelf, dit boek mag in geen enkele boekenkast ontbreken 😍. En wees er snel bij: hij is bijna op!

Extra leuk: Rima kwam deze maand langs op de uitgeverij om meer dan 200(!!) exemplaren te signeren. Op Rima’s TikTok @rimaorie zie je hoe dit is gegaan. Heb jij al een (gesigneerd) exemplaar gespot of ben je al druk aan het lezen? Deze week lezen we de laatste hoofdstukken (H34 t/m H48) van In het vervloekte hart met de read-along op onze Instagram @moonyoungadult! Je maakt nog altijd kans op een gepersonaliseerde boekenlegger of een Moon-boek naar keuze, dus neem snel een kijkje! 

 

Boekpresentatie In het vervloekte hart

Om de release van In het vervloekte hart te vieren hielden we bij Scheltema een feestelijke boekpresentatie! Misschien heb je al wat beelden voorbij zien komen op onze Instagram story’s @moonyoungadult. Wat was het een feestje! Rima werd door Luna geïnterviewd en overhandigde daarna het eerste exemplaar. Daarna was het tijd om te signeren en te borrelen met heerlijke taartjes en Surinaamse snacks. Houd onze Instagram @moonyoungadult in de gaten voor beelden van deze feestelijke dag!

 

Nieuwe kleurwedstrijd

Juni is bijna voorbij en dat betekent dat ook de kleurwedstrijd van Marianne Busser en Ron Schröder bijna afgelopen is! Zo leuk om te zien dat er weer heel veel prachtige kleurplaten bij ons zijn binnengekomen. Op 1 juli worden de winnaars van Een corso vol verrassingen op de website van Marianne en Ron bekendgemaakt. Natuurlijk staat er dan weer een nieuwe kleurwedstrijd online en kom je erachter welk boek je dit keer kunt winnen! Wij zijn in ieder geval benieuwd wat voor prachtige, kleurrijke creaties we deze keer weer binnen zullen krijgen op de uitgeverij!

Alvast een hele fijne zomer iedereen!

Auteurs
Boeken
Deborah Marcero - In een potje
Deborah Marcero

Een prachtig, hartverwarmend prentenboek over vriendschap

Deborah Marcero - Uit een potje
Deborah Marcero

Een prachtig nieuw prentenboek over Benjamin, een klein konijntje met grote gevoelens

Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Marianne Busser en Ron Schröder - Een corso vol verrassingen
Marianne Busser en Ron Schröder

Een fantastisch prentenboek voor het jubileum van het Bloemencorso Bollenstreek

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws