Zoeken
Moon Maandag #28
Eén keer knipperen en het einde van de maand juni is alweer in zicht! Deze maand ging ontzettend snel, maar zat ook weer vol fantastische titels, waar wij enorm trots op zijn! In deze nieuwe editie van onze Moon Maandag delen wij naast de geweldige titels van deze maand ook weer leuke nieuwtjes. Laat je verrassen en geniet van onze nieuwe blog! 😉

Moon Maandag #28

Gepubliceerd op 26 juni, 2023 om 17:49, aangepast op 26 juni, 2023 om 17:49

Verschenen in juni

 

Op 6 juni verscheen de heerlijke Zomerbundel van Carry Slee. Een fijne dikke Carry Slee-bundel (10+) met vier verhalen voor een zomer vol leesplezier!

Bikkels

Murat kan ontzettend goed toneelspelen. Zo goed zelfs dat hij als enige uit zijn klas in een speciale voorstelling mag spelen, samen met kinderen van scholen uit de hele stad. Maar Murats enthousiasme verdwijnt al snel als blijkt dat niet iedereen bij de toneelclub hem erbij wil hebben. Dave, een van de andere kinderen, maakt de hele tijd nare opmerkingen, alleen maar omdat Murats ouders uit Turkije komen. Durft hij er iets van te zeggen?

 

Link

In Het Bliksemeiland heeft Joeri moeite met Dennis, die nieuw is in de klas. Hij begrijpt niet dat zijn vrienden niet doorhebben hoe gemeen Dennis is. Als Joeri hem op een leugen betrapt doet hij er alles aan om erachter te komen welk geheim Dennis voor de rest van de groep verbergt...

In Vervalst maakt Annemiek zich zorgen over de naderende Cito-toets. Ze staat er niet goed voor en is bang dat ze straks niet naar dezelfde school als al haar vrienden mag gaan. Dat sommige kinderen uit de klas haar pesten, helpt ook niet mee. Wie van hen bekladt telkens haar spullen?

 

Confetticonflict

Jasmijn wil niets liever dan turnen, maar ze mag zich van haar vader niet aanmelden voor het sportinternaat waar ze graag naartoe wil. Samen met Mark bedenkt ze een list om tóch stiekem de toelatingstest te kunnen doen. Mark heeft ondertussen hele andere dingen aan zijn hoofd: hij is ongerust over zijn vader, die de laatste tijd wel erg veel tijd doorbrengt met ene Rob. Wat zou daar achter zitten?

 

Op 14 juni verscheen Het leukste boekje over Spanje van Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van Vera Bertens. Een fantastisch, leuk en informatief boek over Spanje om alvast in de stemming te komen voor deze heerlijke vakantiebestemming. 😊

Er zijn natuurlijk heel veel boeken over Spanje te vinden. Maar dit boek is net een beetje anders dan alle andere. Want in dit boek vind je vooral bijzondere, grappige en onbekende weetjes over dit land.

Wist je bijvoorbeeld dat in Spanje ieder jaar het grootste tomatengevecht van de hele wereld wordt gehouden? Of dat er wilde wolven en beren leven in Spanje? En dat de Spaanse tandenfee een muisje is?

Je kunt het allemaal lezen in dit super-Spaanse-weetjesboek!

 

Op 23 juni verscheen het prachtige YA-boek Lang leve Jane van Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows, vertaald door Mariella Manfré en met een prachtige cover én schutbladen van Sophie Pluim. Ontdek het leven van de dappere Lady Jane en beleef haar magische avontuur met haar mee! 😊

Engeland, 1553. Je denkt misschien dat je dit verhaal al kent. Maar laten we je geheugen toch even opfrissen: Jane Grey had het geluk – of de pech, dat is maar net hoe je het bekijkt – dat haar oma de jongere zus was van de beruchte Henry VIII. Je weet wel, die koning die maar liefst zes keer trouwde en twee van zijn echtgenotes een kopje kleiner liet maken. Letterlijk.

Om een lang verhaal kort te maken: Henry's enige nog levende zoon was ernstig ziek en om de kroon niet in de verkeerde handen te laten vallen, moest Jane trouwen, en snel een beetje. Niet lang daarna kreeg ze plots alle macht over het land in haar schoot geworpen. Ze werd koningin, maar zat slechts negen dagen op de troon. Daarna verloor ook zij haar hoofd.

Wij vertellen niet dat verhaal. We hebben gaandeweg wat kleine details veranderd en hier en daar een vleugje magie toegevoegd. Het is de moeite waard, dat beloven we.

 

Dit is hoe het verhaal van Jane Grey éígenlijk had moeten gaan.

 

Op 23 juni verscheen het hartverwarmende boek Pamoek van Cora Sakalli. Een sfeervol en spannend verhaal over een onverwachte vriendschap!

 

Na de scheiding van haar ouders vertrouwt de dertienjarige Franka niemand meer. Haar beste vriendin heeft ze al maanden niet gesproken en haar moeder lijkt maar niet te snappen waarom ze niet naar haar vader wil. Als ze toch naar hem toe moet, besluit ze weg te lopen.

Orkun voelt zich vreselijk schuldig over de dood van zijn buurman Wessel. Als Wessels kat, Pamoek, gaat zwerven en Orkun verhuist, besluit hij de kat in het diepste geheim mee te nemen.

Een kat verbergen valt niet mee. Orkun hoopt op hulp van zijn nieuwe buurmeisje Franka. Maar hoe vraag je hulp aan iemand die niemand vertrouwt? En wat als zij Pamoek naar het asiel besluit te brengen?

 

Overamstel Zomerfeest

Op 8 juni vond het jaarlijkse zomerfeest plaats bij Overamstel. Hét feest waar iedereen bij elkaar wordt gebracht vanuit alle imprints van Overamstel Uitgevers, om te netwerken, elkaar beter te leren kennen en voornamelijk om lekker te genieten.

Ook dit jaar was het een geslaagd feestje. Op de prachtige discodansvloer gingen onder anderen diverse auteurs met de voetjes van de vloer en hebben ook wij, team Moon, onze allerbeste dansmoves laten zien 😉. Het was een avond om nooit te vergeten en om jullie een klein inkijkje te geven in de gezellige avond hebben uitgever Luna en stagiaire Mari-Lucia speciaal voor jullie een gezellige foto gemaakt!

Zomerfeest

 

 

Hotze de Roosprijs

Zondag 25 juni waren we bij de uitreiking van de Hotze de Roosprijs. Marloes Kemming was met Fabulant De duistere koningin namelijk een van de drie finalisten! Leerlingen van Zaanse basisscholen lazen 15 genomineerde boeken en brachten daarna hun stem uit op hun favoriet. Drie finalisten maakten kans op de Hotze de Roosprijs, de prijs voor het beste kinderboekendebuut van afgelopen jaar. Helaas won Marloes niet, maar ze was nog steeds ontzettend blij met haar tweede plaats!

De Hotze de Roosprijs is een initiatief van Gemeente Zaanstad om debuterende kinderboekenschrijvers een financiële steun in de rug te geven. De prijs werd dit jaar voor de 18e keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Manon Sikkel, Maren Stoffels, Jozua Douglas en Janneke Schotveld.

Marloes Kemming

Kleurwedstrijd

LET OP: De kleurwedstrijd van Het leukste boekje over Spanje is wegens succes verlengd tot 31 augustus!

Pak al je knutselspullen, glitters, stiften, kwasten en stofjes uit de kast en versier de kleurplaat zoals je zelf wilt. Vergeet niet je naam, leeftijd en adres in de daarvoor bestemde vakjes te schrijven en stuur hem op naar de uitgeverij.

Klik hier om de kleurplaat te downloaden!

Overamstel Uitgevers

t.a.v. Moon kleurwedstrijd

Postbus 3626

1001 AK Amsterdam

De kleurplaat moet uiterlijk 31 augustus bij ons binnen zijn en 4 september zullen wij de 10 nieuwe winnaars bekendmaken! Snel aan de slag dus!

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over onze boeken en de uitgeverij? Volg ons dan op alle socials (@moonyoungadult & @moonuitgevers)!

 

 

Stage lopen bij de allerleukste uitgeverij!

Dit is je kans! Overamstel Uitgevers is per half augustus/begin september 2023 op zoek naar een enthousiaste stagiair (M/V/X – 4 of 5 dagen week) die het PR team van Overamstel Uitgevers komt versterken. Als stagiaire bij Overamstel Uitgevers draai je direct mee met het team: je helpt onder andere bij het organiseren van events en boeklanceringen, het schrijven van persberichten en nieuwsbrieven, het benaderen van journalisten en het onderhouden van het persbestand. Je kunt tijdens je stage ook gericht aan je afstudeeropdracht werken.

Lijkt het jou nou leuk om het gezellige PR team van Overamstel Uitgevers te versterken? Reageer dan op de vacature!

Klik hier en ontdek onder andere wat wij jou nog meer te bieden hebben.

Auteurs
Boeken
Marloes Kemming - Fabulant
Marloes Kemming

Kan een doodgewoon meisje het winnen van het kwaad?

Carry Slee - Zomerbundel 10+
Carry Slee

Een fijne dikke Carry Slee-bundel met vier verhalen voor een zomer vol leesplezier!

Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows - Lang leve Jane
Cynthia Hand, Brodi Ashton en Jodi Meadows

Wie heeft er ooit gezegd dat geschiedenis saai moet zijn?

Marianne Busser & Ron Schröder - Het leukste boekje over Spanje
Marianne Busser & Ron Schröder

Dit landenboekje is een must voor op vakantie

Cora Sakalli - Pamoek
Cora Sakalli

Een sfeervol en spannend verhaal over een onverwachte vriendschap

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws