Zoeken
Wat verschijnt er in... september?
September is aangebroken! Nu iedereen weer terug is van vakantie kunnen we uitkijken naar alle nieuwe boeken van deze maand. ⁠Lees je mee?

Wat verschijnt er in... september?

Gepubliceerd op 5 september, 2024 om 15:00, aangepast op 5 september, 2024 om 15:47

 

Juf Braaksel 7

Juf Braaksel is weer terug! Het zevende deel in deze serie van Carry Slee, Juf Braaksel en het geheimzinnige plan, ligt vanaf 3 september jouw favoriete (online) boekhandel en is te beluisteren op Storytel.

In dit deel, uiteraard geïllustreerd door Iris Boter, probeert Braaksel juf Evi weg te krijgen door te zeggen dat zij haar ontslag heeft ingediend. Als Lucas, Thijs, Milou en Lotte op onderzoek uitgaan, komen ze erachter dat het ontslag van juf Evi onderdeel is van een nieuw, kwaadaardig plan van Braaksel en haar vriendinnen Greta en Alie… Als dat maar goed gaat!

Fabulant 3

Fabulant-fans opgelet! Het wachten is eindelijk voorbij: het derde en laatste deel van deze serie van Marloes Kemming, Fabulant: De strijd om het Stelsel, is er. Dit prachtige boek, met illustraties van Kristel Steenbergen, ligt vanaf 4 september in de (online) boekhandel.

In dit spannende slot is de duistere koningin Resa terug en machtiger dan ooit! Het is aan Isa en haar vrienden om een zwakke plek van Resa te zoeken. Zullen ze iets vinden waarmee ze de duistere koningin kunnen verslaan, voor eens en altijd?

Foempie

Op 3 september verschijnt Foempie, een heerlijk prentenboek van Willem Bosch en Elisa Stolwijk voor nieuwsgierige kinderen met vaders die alles weten.

De vader van de nieuwsgierige Kazimir weet namelijk ook álles. Kazimir hoeft maar ergens naar te wijzen en te vragen wat het is en zijn vader roept het antwoord al! Als er op een dag iets vreemds gevonden wordt aan de andere kant van de wereld, staat de wetenschap voor een raadsel. Gelukkig weet Kazimir bij wie ze moeten zijn voor het antwoord. Kunnen Kazimir en zijn vader het mysterie oplossen?

Reusachtig

Rob Biddulph, schrijver en illustrator, brengt ons Reusachtig. Dit is een hartverwarmend verhaal over een kleine walvis met een groot hart, prachtig vertaald door Joukje Akveld.

Reusachtig is een kleine walvis in een familie vol reuzen. Zijn grote broer neemt hem niet serieus en plaagt hem omdat hij zo klein is. Tot hij in de problemen komt en zijn kleine broertje hem samen met allerlei kleine zeedieren weet te redden…

Reusachtig leert ons dat je niet groot hoeft te zijn om iets reusachtigs te doen! Vanaf 12 september is dit heerlijke prentenboek te vinden in jouw favoriete (online) boekhandel.

Van stronteigenwijs tot lekker dwars

Marianne Busser en Ron Schröder zijn terug met een nieuw prentenboek vol eigenwijze versjes, speciaal voor de Kinderboekenweek! Van stronteigenwijs tot lekker dwars verschijnt op 24 september.

In dit heerlijke boek met illustraties van Nadia Meezen kunnen kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende eigenwijze types. Wat dacht je van een jongetje met een grote snor, een meisje met heel veel muizenvriendjes, en een wel heel eigenwijze opa… Doe jij ook lekker alles op jouw manier?

Prins Peuter doet het zelf

Voor fans van Marianne Busser en Ron Schröder kan het niet op deze maand! Vanaf 24 september is Prins Peuter doet het zelf verkrijgbaar in jouw favoriete (online) boekhandel.

Prins Peuter wil alles zelf doen. Hij heeft geen hulp nodig van zijn moeder. Zichzelf aankleden, appelsap drinken of naar de wc gaan? Dat kan hij zélf. Echt waar.

Maar het gaat ook weleens mis. En dan is het stiekem toch best fijn als mama een beetje helpt… Dit nieuwe prentenboek, met illustraties van Natascha Stenvert, is perfect voor peuters en kleuters die ook alles zelf willen doen.

 

Veel leesplezier!

Auteurs
Boeken
Carry Slee - Juf Braaksel en het geheimzinnige plan
Carry Slee

Een nieuw spannend en humoristisch boek in de Juf Braaksel-serie!

Marloes Kemming - Fabulant 3
Marloes Kemming

Het spannende slot van de Fabulant-trilogie

Willem  Bosch - Foempie
Willem Bosch

Voor alle nieuwsgierige kinderen met vaders die alles weten

Rob Biddulph - Reusachtig
Rob Biddulph

Soms hoef je niet groot te zijn om iets reusachtigs te doen

Marianne Busser en Ron Schröder - Van stronteigenwijs tot lekker dwars
Marianne Busser en Ron Schröder

Een prentenboek vol lekker eigenwijze versjes!

Marianne Busser en Ron Schröder - Prins Peuter doet het zelf
Marianne Busser en Ron Schröder

Heerlijk voorleesboek voor alle peuters en kleuters die ook alles zelf willen doen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws