Zoeken
Moon Maandag #31
Het is officieel herfst en dat betekent ook dat we het einde van september naderen. Het was weer een maand met veel gloednieuwe boeken en toffe nieuwtjes die we graag nog even voor je uitlichten. Lees gauw verder!

Moon Maandag #31

Gepubliceerd op 26 september, 2023 om 13:38, aangepast op 26 september, 2023 om 14:05

 

Cover van Poezenhuis tot droompaleis

Marianne Busser en Ron Schröder zijn terug met weer een fantastisch prentenboek dat ze speciaal voor de Kinderboekenweek schreven. Van poezenhuis tot droompaleis past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij ons thuis’.

In wat voor huis woon jij? Is het klein of juist groot? Woon je er met heel veel mensen of is het meestal stil? In dit heerlijke prentenboek voor de Kinderboekenweek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende huizen en de families die er wonen. Wat dacht je van een circushuis, een huis vol poezen, een woonboot, een tiny house of juist een echt kasteel? Kom maar binnen in dit boek, je bent overal welkom!

 

Cover van Dylan Haegens stripboek 3

En ook YouTuber Dylan Haegens is samen met zijn team terug met deel drie van zijn stripboekenreeks. Voor dit deel was Rick wat te lui om alles op tijd af te maken, dus ze hebben jouw hulp nodig. Pak je stiften en potloden en help mee om alle lege strips kleur te geven!

 

Cover van Hippe heksen en toffe tovenaars

Ook verscheen deze week Hippe heksen en toffe tovenaars, een magische bundel gevuld met tien verhalen van verschillende auteurs en illustratoren. Verhalen over hoe een heks op date gaat, over de Academie voor Heksenhulpjes, over een groot geheimzinnig ei en nog veel meer. Lees dit boek en laat je betoveren!

 

Cover van Wroaaaah! doet de leeuw

Verder hebben we ook een buitenlandse parel uitgegeven. In Wroaaaah! doet de leeuw wordt er beroep gedaan op jouw zintuigen. Alle illustraties laten een geluid zien, maar we kunnen ze nog niet horen. Aan jou de taak om te laten horen wat je ziet en dat mag natuurlijk lekker hard! (Of juist heel zacht…)

 

Cover van Abel en Lot gaan verhuizen

Abel en Lot gaan verhuizen verscheen 5 september en is het geweldige nieuwe boek van auteur Ruby Coene. Dit voorleesboek gaat over Abel en Lot en die gaan – je raadt het al – verhuizen. Maar alleen met mama, papa woont straks in een ander huis. Best spannend allemaal! Ze kennen in hun nieuwe straat nog helemaal geen andere kinderen en overal worden nog meer nieuwe huizen gebouwd. Het lijkt wel een grote zandbak... Er rijdt daar ook een hele mooie grote graafmachine. En als ze vrienden worden met de bestuurder daarvan, moet het wel één groot feest worden!

 

Cover van Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Juf Braaksel en de gigantische ontploffing mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het zesde deel van de succesvolle serie van Carry Slee verscheen begin deze maand. In dit deel gaat groep zeven op schoolreis! Ze kunnen niet wachten tot de bus naar Texel vertrekt. Maar dan krijgen ze de schrik van hun leven. Net voordat de bus gaat rijden stapt juf Brakel in. Ze dachten dat ze voorgoed van haar af waren, maar ze is terug!

En het wordt nóg erger, want van Braaksel moet juf Evi op school blijven en ze gaan ook niet meer naar Texel. In plaats daarvan neemt Braaksel ze mee naar een kasteel in Zuid-Limburg. Het is een griezelige plek vol geheimen. Waarom heeft Braaksel deze mysterieuze plek uitgekozen? Het heeft vast iets te maken met een blauw blikje dat ze van haar op moeten graven in de kasteeltuin. Wat zou erin zitten? Lotte, Thijs, Milou en Lucas moeten het weten. Ze gaan zelfs 's nachts in het donkere bos op onderzoek uit om erachter te komen...

 

Leuke nieuwtjes!

 

Op vrijdag 15 september werd de Boekenweek van Jongeren afgetrapt met de uitreiking van het Beste Boek voor Jongeren tijdens het BoekTok Live! evenement in Utrecht. Niemand minder dan onze eigen Rima Orie won met haar fantastische boek: In het vervloekte hart. We zijn natuurlijk ontzettend trots op haar! Lees hier meer over waarom de Vak- en jongerenjury voor In het vervloekte hart hebben gekozen en hoe Rima haar prijs in ontvangst nam.

 

Fans van Dylan Haegens opgelet! Dylan en zijn team gaan volgende week het land in om hun nieuwe stripboek te signeren. Op woensdag 4 oktober kun je ze bij boekhandel Donner in Rotterdam vinden van 13.30 uur tot 15.00 uur. Dezelfde dag signeren ze ook bij boekhandel Paagman in Westfield Mall of the Netherlands van 16.00 uur tot 17.30 uur (meld je hier aan voor de signeersessie bij Paagman). Altijd al een handtekening van Dylan Haegens willen hebben? Grijp dan nu je kans!

 

 

Cover van Een t-rex voor Tibbe

Vanaf volgende week wordt het wat kouder en dus perfect weer om te tekenen en kleuren! Dat komt goed uit want je hebt nog drie maanden om mee te doen met de nieuwe kleurplatenwedstrijd van Marianne Busser en Ron Schröder. Download hier de kleurplaat, pak gauw je stiften, potloden, glitters en verfkwasten en doe mee! Wie weet win jij dan over drie maanden wel een exemplaar van Een T-rex voor Tibbe.

 

Auteurs
Boeken
Rima Orie - In het vervloekte hart
Rima Orie

Een fantastisch nieuw YA-boek van de auteur van De Zwendelprins

Dylan Haegens - Dylan Haegens - Stripboek 3
Dylan Haegens

Het derde hilarische stripboek van team Dylan Haegens!

Carry Slee - Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
Carry Slee

Een gloednieuw deel in de spannende en grappige Juf Braaksel-serie!

Diverse auteurs - Hippe heksen en toffe tovenaars
Diverse auteurs

Een bundel vol spannende en betoverende voorleesverhalen met schitterende, magische illustraties

Marianne Busser & Ron Schröder - Van poezenhuis tot droompaleis
Marianne Busser & Ron Schröder

Onze deur staat altijd open!

Marianne Busser & Ron Schröder - Een T-rex voor Tibbe
Marianne Busser & Ron Schröder

Een heerlijk dinoprentenboek: spannend én grappig!

Ruby Coene - Abel en Lot gaan verhuizen
Ruby Coene

Een heerlijk voorleesboek met korte, herkenbare verhalen en vrolijke illustraties

Benjamin Gottwald - Wroaaaah! doet de leeuw
Benjamin Gottwald

Ik hoor, ik hoor, wat jij nu ziet!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws