Zoeken
De leukste boeken om te lezen tijdens de Kinderboekenweek!
Het is zover: de Kinderboekenweek 2023 is van start gegaan. Dit jaar is het thema ‘Bij ons thuis’ en laten wij nou eens superleuke boeken hebben die perfect bij dat thema passen! Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

De leukste boeken om te lezen tijdens de Kinderboekenweek!

Gepubliceerd op 4 oktober, 2023 om 12:00, aangepast op 4 oktober, 2023 om 15:40

Van poezenhuis tot droompaleis – Marianne Busser en Ron Schröder & diverse illustratoren

 

Cover van Van poezenhuis tot droompaleis

We beginnen met boeken voor de allerkleinsten. Van poezenhuis tot droompaleis is speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. Een heerlijk prentenboek dat kinderen aan de hand van grappige versjes kennis laat maken met heel veel verschillende huizen en de families die er wonen. Wat dacht je van een circushuis, een huis vol poezen, een woonboot, een tiny house of juist een echt kasteel?⁠

Een fantastisch prentenboek met voor ieder wat wils met illustraties van verschillende fantastische illustratoren. Van poezenhuis tot droompaleis is geschikt om voor te lezen vanaf drie jaar.

 

Hond vs. Kat - Barbara Jurgens & Barbara de Wolf

Cover van Hond vs. Kat

Huisdieren zijn vaak een vast onderdeel van de familie. Maar wat als er ineens een nieuw huisdier bij komt? In Hond vs. Kat lees je over hoe Hond moet leren leven met de nieuwste aanwinst van de familie: Kat. Als dat maar goed gaat!

Hond vs. Kat is een tof voorleesboek met prachtige illustraties voor kinderen vanaf vier jaar.

 

 

Abel en Lot gaan verhuizen – Ruby Coene & Laury Tinnemans

 

Cover van Abel en Lot gaan verhuizen

 

Ten slotte hebben we nog een gaaf voorleesboek voor de jongsten! Abel en Lot gaan verhuizen is geschreven door Ruby Coene en gaat o.a. over verhuizen, een scheiding en nieuwe vrienden maken. Maar het zijn vooral hele leuke kleuterverhalen!

Abel en Lot gaan verhuizen. Maar alleen met mama, papa woont straks in een ander huis. Best spannend allemaal! Ze kennen in hun nieuwe straat nog helemaal geen andere kinderen en overal worden nog meer nieuwe huizen gebouwd. Het lijkt wel een grote zandbak... Er rijdt daar ook een hele mooie grote graafmachine. En als ze vrienden worden met de bestuurder daarvan, moet het wel één groot feest worden!

Abel en Lot gaan verhuizen is voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

 

Zootje ongeregeld – Iris Boter

 

Cover van Zootje ongeregeld

Voor de wat oudere kinderen hebben we Zootje ongeregeld, een grappig en gevoelig boek van schrijfster en illustrator Iris Boter.

Tore woont met haar enorme familie in een groot, rommelig huis: het is er altijd druk en gezellig! Maar haar klasgenootjes vinden het maar raar bij haar thuis en er komt nooit iemand spelen. Daarom besluit Tore het huis op te ruimen en een feest te geven, zodat iedereen kan zien hoe fijn het er is. Ze begint met een grote kast vol oud papier en brengt alles naar de container bij school. Opgeruimd staat netjes!

Maar dan staat er een vrouw van KindZorg aan de deur. Ze wil de adoptiepapieren zien van haar broertje Olle.

O jee... Lagen die niet in de kast die Tore net heeft opgeruimd?

Zal het Tore en haar familie lukken om te voorkomen dat Olle bij hen wordt weggehaald?

 

Zootje ongeregeld is vanaf acht jaar zelf te lezen.

 

Operatie: Oma Sjannie – Lysette van Geel & Karst-Janneke Rogaar

 

Cover van Operatie: oma Sjannie

Operatie: Oma Sjannie is een spannend verhaal waarin Amare haar oma Sjannie wil helpen. Maar dat is niet zonder gevaar…

Amare is elf jaar en woont met haar ouders en vervelende zus Jet in een dorpje in Zeeland. Ze is vaak bij haar lieve, gekke oma Sjannie die een paar straten verderop woont. Vaak helpt ze haar dan een beetje, want oma Sjannie is wat vergeetachtig aan het worden en ziet ook niet meer zo goed. Als oma Sjannie na een val in het ziekenhuis belandt, willen de ouders van Amare haar naar een bejaardentehuis sturen. Ze zijn zelf veel te druk om voor haar te zorgen.

Maar Amare weet dat oma Sjannie bejaardentehuizen haat! Ze vindt ze verschrikkelijk! Amare besluit om haar oma uit het ziekenhuis te kidnappen en haar te verstoppen op de zolder van hun eigen huis, zonder dat iemand het weet. Maar dan staat de politie ineens voor de deur en starten haar ouders een zoektocht in de buurt. Amare moet alles op alles zetten om haar geheim te bewaren.

Zal het Amare lukken om oma Sjannie uit het ziekenhuis te houden?

Operatie: Oma Sjannie is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

 

Pamoek – Cora Sakalli

 

Cover van Pamoek

 

Om af te sluiten, heb we nog een supertof boek voor kinderen in groep zeven en acht. Pamoek, geschreven door Cora Sakalli (en met een prachtige cover van Sanne te Loo), gaat over de dertienjarige Franka. 

Na de scheiding van haar ouders vertrouwt ze niemand meer. Haar beste vriendin heeft ze al maanden niet gesproken en haar moeder lijkt maar niet te snappen waarom ze niet naar haar vader wil. Als ze toch naar hem toe moet, besluit ze weg te lopen.

Orkun voelt zich vreselijk schuldig over de dood van zijn buurman Wessel. Als Wessels kat, Pamoek, gaat zwerven en Orkun verhuist, besluit hij de kat in het diepste geheim mee te nemen.

Een kat verbergen valt niet mee. Orkun hoopt op hulp van zijn nieuwe buurmeisje Franka. Maar hoe vraag je hulp aan iemand die niemand vertrouwt? En wat als zij Pamoek naar het asiel besluit te brengen?

 

Pamoek kan je lezen vanaf negen jaar.

Auteurs
Boeken
Cora Sakalli - Pamoek
Cora Sakalli

Een sfeervol en spannend verhaal over een onverwachte vriendschap

Ruby Coene - Abel en Lot gaan verhuizen
Ruby Coene

Een heerlijk voorleesboek met korte, herkenbare verhalen

Lysette van Geel - Operatie: oma Sjannie
Lysette van Geel

Benodigdheden 'Operatie: oma Sjannie': Stalen zenuwen - Een goede verstopplek - Een kidnap (OMG)

Marianne Busser & Ron Schröder - Van poezenhuis tot droompaleis
Marianne Busser & Ron Schröder

Onze deur staat altijd open!

Iris Boter - Zootje ongeregeld
Iris Boter

Tore en haar enorme familie zullen je hart veroveren!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws