Zoeken
Dit zijn de leukste boeken voor jouw Sinterklaaslijstje!
Ben jij nog op zoek naar een supergaaf boek voor op jouw Sinterklaas verlanglijstje? Moon schiet te hulp met de allerleukste boeken voor elke leeftijd! Lees dus gauw verder...

Dit zijn de leukste boeken voor jouw Sinterklaaslijstje!

Gepubliceerd op 29 november, 2023 om 16:00, aangepast op 29 november, 2023 om 16:54

Voor de allerkleinsten

We beginnen met de leukste boeken voor de allerkleinsten.

Cover van Het grappigste Sinterklaasboekje ter wereld

Het is ook meteen een erg toepasselijk boek: Het Grappigste Sinterklaasboekje ter wereld, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. Lees de meest grappige verhalen over Sinterklaas en zijn pieten. Wat dacht je van Sinterklaas die in bad gaat, met zijn mijter nog aan? Of van een inpakpiet die per ongeluk de verkeerde dingen inpakt... 

Na al die jaren heeft Sinterklaas natuurlijk ontzettend veel avonturen beleefd met de Pieten! Vreemde avonturen, gekke avonturen, stoute avonturen en nog veel meer. De állerleukste heeft hij opgeschreven in dit versjesboek. Over een Pietje dat niet kan stoppen met inpakken, Sint die zijn bed verwarde met het bad, de gekste verlanglijstjes en teveel snoepen van de pepernoten... Als dat maar goed gaat!

Dit hilarische boek is voor kinderen vanaf drie jaar. 

Cover van Elin de Eenhoorn

Voor de dromers hebben we ook een magisch verhaal over de zoektocht van een eenhoorn. Elin de eenhoorn, geschreven door Amy Krouse Rosenthal, vertelt het verhaal over Elin de eenhoorn die ervan overtuigd is dat er ergens een klein magisch meisje op Elin staat te wachten om beste vrienden te worden. De andere eenhoorns lachen haar uit, maar Elin blijft in haar droom geloven. 

Iedereen zegt dat kleine meisjes niet écht bestaan, maar Elin de eenhoorn weet wel beter. Ergens, hier niet ver vandaan, zit een sterk, slim, fantastisch en magisch klein meisje op Elin te wachten om beste vrienden te worden. Toch?

Dit magische verhaal is voor kinderen vanaf drie jaar. 

Als laatste voor de kleintjes, hebben we Abel en Lot gaan verhuizen; het prentenboekendebuut van auteur Ruby Coene, dat in september dit jaar verscheen. Een heerlijk voorleesboek waarin kinderen leren hoe het is om te verhuizen en wat er allemaal bij komt kijken. 

Cover van Abel en Lot gaan verhuizen

Abel en Lot gaan verhuizen. Maar alleen met mama, papa woont straks in een ander huis. Best spannend allemaal! Ze kennen in hun nieuwe straat nog helemaal geen andere kinderen en overal worden nog meer nieuwe huizen gebouwd. Het lijkt wel een grote zandbak... Er rijdt daar ook een hele mooie grote graafmachine. En als ze vrienden worden met de bestuurder daarvan, moet het wel één groot feest worden!

Een boek vol avontuurlijke verhalen voor kinderen vanaf vier jaar.

De tofste boeken voor kinderen vanaf zes jaar

Ook voor de wat oudere kinderen hebben we een boek vol gave, magische verhalen van maar liefst tien verschillende auteurs! Hippe heksen en toffe tovenaars, is een mooie bundel vol magische en betoverende verhalen. Tien verschillende auteurs hebben samen met tien verschillende illustratoren, tien fantastische verhalen gemaakt. 

Cover van Hippe heksen en toffe tovenaars

Magie... Wie is daar nou niet dol op?! In deze bundel vind je toffe voorleesverhalen met een magisch tintje. Een verhaal over de Academie voor Heksenhulpjes, over een heks die op date gaat, over een groot, geheimzinnig ei, over een heksenfestival, over het magische getal 7, en nog veel meer... Laat je betoveren door tien heerlijke verhalen, geschreven door verschillende auteurs, die worden begeleid door heel veel prachtige illustraties van verschillende illustratietalenten! 

Deze magische bundel is te lezen vanaf zes jaar. 

Cover van Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Waarschijnlijk is het volgende boek al bekend bij de meesten, maar toch kan het natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. We hebben het natuurlijk over Juf Braaksel en de gigantische ontploffinggeschreven door Carry Slee. Het zesde deel van deze succesvolle serie is weer een groot spannend avontuur! 

Eindelijk is het zover: vandaag gaat groep zeven op schoolreis! Ze kunnen niet wachten tot de bus naar Texel vertrekt. Maar dan krijgen ze de schrik van hun leven. Net voordat de bus gaat rijden stapt juf Brakel in. Ze dachten dat ze voorgoed van haar af waren, maar ze is terug!
En het wordt nóg erger, want van Braaksel moet juf Evi op school blijven en ze gaan ook niet meer naar Texel. In plaats daarvan neemt Braaksel ze mee naar een kasteel in Zuid-Limburg. Het is een griezelige plek vol geheimen. Waarom heeft Braaksel deze mysterieuze plek uitgekozen? Het heeft vast iets te maken met een blauw blikje dat ze van haar op moeten graven in de kasteeltuin. Wat zou erin zitten? Lotte, Thijs, Milou en Lucas moeten het weten. Ze gaan zelfs 's nachts in het donkere bos op onderzoek uit om erachter te komen...

Dit boek mag dus absoluut niet missen op jouw verlanglijstje! En op 20 december verschijnt de allereerste bioscoopfilm van Juf Braaksel, dus dat is ook weer meteen een leuk uitje voor in de kerstvakantie. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de première bij Pathé Arena op zondag 10 december. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Juf Braaksel en de gigantische ontploffing is voor kinderen vanaf acht jaar.

Cover van Pamoek

Pamoekgeschreven door Cora Sakalli, vertelt het verhaal van Franka die sinds de scheiding van haar ouders niemand meer vertrouwt. Alleen heeft Orkun, haar nieuwe buurjongen, nu juist haar hulp nodig...

Na de scheiding van haar ouders vertrouwt de dertienjarige Franka niemand meer. Haar beste vriendin heeft ze al maanden niet gesproken en haar moeder lijkt maar niet te snappen waarom ze niet naar haar vader wil. Als ze toch naar hem toe moet, besluit ze weg te lopen.

Orkun voelt zich vreselijk schuldig over de dood van zijn buurman Wessel. Als Wessels kat, Pamoek, gaat zwerven en Orkun verhuist, besluit hij de kat in het diepste geheim mee te nemen.

Een kat verbergen valt niet mee. Orkun hoopt op hulp van zijn nieuwe buurmeisje Franka. Maar hoe vraag je hulp aan iemand die niemand vertrouwt? En wat als zij Pamoek naar het asiel besluit te brengen?

Pamoek is voor kinderen vanaf negen jaar. 

Cover van Fabulant 2

 

Voor de oudsten onder ons hebben we ook nog een heel spannend boek: Fabulant 2 - De laatste tovenaar, geschreven door Marloes Kemming. In dit tweede deel van de trilogie, moeten Isa en haar vrienden weer de strijd aangaan met Resa, de gevaarlijkste vijand van het Stelsel.

Dankzij Isa en haar vrienden zit Resa, de gevaarlijkste vijand van het Stelsel, gevangen op Aarde. Het Stelsel is nu veilig voor haar duistere magie. Totdat Resa ontsnapt, met hulp van een mysterieuze handlanger.
Isa, Nobel en oom Arnold vertrekken halsoverkop naar Ierland om opnieuw de strijd aan te gaan met de duistere koningin. Gelukkig krijgen ze hulp van drie wel heel bijzondere geesten. Wie zal als eerste de magische amuletten vinden en de Geheime Poort weten te openen? Het lot van het Stelsel ligt in hun handen...

Hoe zal dit spannende avontuur aflopen?

Tja, je komt er maar op een manier achter...

Fabulant 2 - De laatste tovenaar, is vanaf tien jaar te lezen. 

Voor alle leeftijden: 

Cover van Wroaaaah! doet de leeuw

Als allerlaatste hebben we ook nog een boek dat voor de hele familie leuk is om te lez-, uh, kijken? Wroaaaah! doet de leeuw, is gemaakt en geïllustreerd door Benjamin Gottwald. Op elke twee pagina's staan illustraties afgebeeld waarvan jij moet bedenken wat voor geluid ze maken. Veel geluid? Of juist bijna niet? 

Dit boek slurpt en plonst, zoemt en kraakt. En dat niet alleen... Er zijn nog veel meer gekke geluiden in te ontdekken, want alle illustraties laten een geluid zien. We kunnen ze alleen nog niet horen. Doe jij ze voor ons na? Laat maar horen wat je ziet. En dat mag natuurlijk lekker hard! (Of juist heel zacht...)

De mannen van de Grote Vriendelijke Podcast testen hier (vanaf 08:03) het boek alvast voor je uit! Eindeloos vermaak voor de hele familie. 

Zo, genoeg boeken dus om op jouw verlanglijstje te zetten. Of zeg maar gerust, verlanglijst, want het zal moeilijk kiezen worden dus deze leuke boeken! Maar gelukkig mag dat Sinterklaas gaan doen ;). 

Auteurs
Boeken
Marianne Busser & Ron Schröder - Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld
Marianne Busser & Ron Schröder

Een versjesboek met de grappigste avonturen van Sinterklaas!

Ruby Coene - Abel en Lot gaan verhuizen
Ruby Coene

Een heerlijk voorleesboek met korte, herkenbare verhalen

Amy Krouse Rosenthal - Elin de eenhoorn
Amy Krouse Rosenthal

Soms komen wensen écht uit, als je er maar in gelooft!

Diverse auteurs - Hippe heksen en toffe tovenaars
Diverse auteurs

Tien spannende en betoverende voorleesverhalen

Cora Sakalli - Pamoek
Cora Sakalli

Een sfeervol en spannend verhaal over een onverwachte vriendschap

Marloes Kemming - Fabulant 2
Marloes Kemming

Reis met Isa, Nobel en oom Arnold mee door Ierland en beleef een magisch avontuur

Benjamin Gottwald - Wroaaaah! doet de leeuw
Benjamin Gottwald

Hoe klinkt, hoe klinkt, wat jij nu ziet?

Carry Slee - Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
Carry Slee

Een gloednieuw deel in de spannende en grappige Juf Braaksel-serie!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws