Zoeken
Wat verschijnt er in september
Het is alweer september! De zomervakantie is voorbij, maar niet getreurd: deze maand komen er weer ontzettend leuke boeken aan waardoor jij lekker kan ontspannen na het harde werken op school. Lees je mee?

Wat verschijnt er in september

Gepubliceerd op 1 september, 2023 om 00:00, aangepast op 7 september, 2023 om 15:23

 

 

 

Cover van Abel en Lot gaan verhuizen

 

Ruby Coene, schrijfster van De Grote Race en De Zussenmeren, is terug! Dit keer met een verhaal voor kinderen vanaf vijf jaar. In Abel en Lot gaan verhuizen, verhuizen Abel en Lot samen met hun moeder naar een ander huis. Dat is natuurlijk erg spannend voor de twee, vooral omdat hun vader niet meegaat. Ze kennen nog helemaal geen kinderen in hun nieuwe straat, wat best lastig is. En er worden ook nog eens nieuwe huizen gebouwd waardoor de straat één grote zandbak is. Maar als ze vrienden worden met de bestuurder van een grote graafmachine, moet het wel één groot feest worden! Met vrolijke illustraties van Laury Tinnemans. Vanaf 5 september in de winkel!

 

Cover van Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Goed nieuws voor alle fans van Juf Braaksel, want het wachten is bijna voorbij! Op 5 september verschijnt Juf Braaksel en de gigantische ontploffing, het zesde deel in Carry Slee’s populaire serie. Ook in dit deel zorgt Juf Braaksel voor spannende avonturen… Ze neemt groep 7 mee naar een griezelig oud kasteel in Zuid-Limburg waar de klas een mysterieus blauw blikje moet zien op te graven. Maar waarom?

O, en wist je ook al dat er vanaf december een film in de bios draait over Juf Braaksel?

 

 

 

 

Cover van Van poezenhuis tot droompaleis

Marianne Busser en Ron Schröder zijn terug met een heerlijk prentenboek dat helemaal in het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij ons thuis’ past. In Van poezenhuis tot droompaleis lees je heel veel grappige versjes over wat voor soort verschillende huizen er zijn en welke families daar wonen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een circushuis, een huis vol poezen of een echt kasteel? In dit boek kom je het allemaal tegen! Vanaf 13 september kun je het met je eigen ogen zien én lezen. Met illustraties van Lena Addink, Iris Boter, Mies van Hout, Sophie Pluim, Ingrid & Dieter Schubert en Wouter Tulp.


 

Cover van Wroaaaah! doet de leeuw

 

Duitse illustrator Benjamin Gottwald maakte een bijzonder boek: Wroaaaah! doet de leeuw. In dit boek laten alle levendige illustraties een geluid zien, maar je kunt het nog niet horen. Wat voor geluiden horen er bij deze illustraties? Zoemen, slurpen, plonsen? Doe jij het voor? Laat maar horen wat je ziet!
 

 

Cover van Dylan Haegens stripboek 3

Na bijna drie jaar wachten is het op 19 september eindelijk tijd voor het derde deel van de Dylan Haegens stripboekreeks. Dit keer hebben ze jouw hulp hard nodig! Rick is namelijk óntzettend lui de laatste tijd. Natuurlijk vallen er nog genoeg grappen te lezen in dit stripboek, maar ze hopen ook dat jij een handje mee wilt helpen. Teken en kleur je mee? Veel plezier en succes!

 

 

 

 

Cover van Hippe heksen en toffe tovenaars

In september verschijnt er ten slotte ook nog een fantastische magische bundel, geschreven door tien verschillende auteurs, Hippe heksen en toffe tovenaars. In deze bundel vind je spannende en grappige voorleesverhalen vol magie. Een verhaal over de Academie voor Heksenhulpjes, een verhaal over een heks die op date gaat, en zelfs een verhaal over het magische getal 7. Ook bevat de bundel prachtige illustraties gemaakt door verschillende illustratietalenten! Vanaf 27 september kan ook jij een beetje magie toevoegen aan je leven met dit betoverende boek.

 

Auteurs
Boeken
Dylan Haegens - Dylan Haegens - Stripboek 3
Dylan Haegens

Het derde hilarische stripboek van team Dylan Haegens!

Diverse auteurs - Hippe heksen en toffe tovenaars
Diverse auteurs

Tien spannende en betoverende voorleesverhalen

Carry Slee - Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
Carry Slee

Een gloednieuw deel in de spannende en grappige Juf Braaksel-serie!

Ruby Coene - Abel en Lot gaan verhuizen
Ruby Coene

Een heerlijk voorleesboek met korte, herkenbare verhalen

Benjamin Gottwald - Wroaaaah! doet de leeuw
Benjamin Gottwald

Ik hoor, ik hoor, wat jij nu ziet!

Marianne Busser & Ron Schröder - Van poezenhuis tot droompaleis
Marianne Busser & Ron Schröder

Onze deur staat altijd open!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws