Zoeken
Moon Maandag - #13
Het is alweer tijd voor de tweede Moon Maandag van het nieuwe jaar. We laten (hopelijk) het koude weer achter ons en gaan heerlijk richting de lente 😊. In de vorige blog heeft Renée afscheid genomen. Ik (Manuela) neem het stokje van Reneé over en ben sinds februari de nieuwe stagiaire van Moon. Megaspannend, maar ik heb ook superveel zin om alles over het uitgeversvak te leren en mee te werken aan alle gave projecten. In februari zijn er vier hele mooie boeken verschenen, is bekendgemaakt dat drie van onze boeken op de Kinderjury-tiplijst staan (woohoo!) en hebben we nog steeds heel veel mooie actieprijzen lopen. 

Moon Maandag - #13

Gepubliceerd op 28 februari, 2022 om 16:55, aangepast op 28 februari, 2022 om 16:59

Eerste maand bij Moon

De tijd vliegt echt voorbij! Ik ben alweer een maand aan de slag als stagiaire bij Moon en heb al heel veel toffe dingen mogen leren. Zo heb ik mee mogen lezen met de prachtige nieuwe seizoensbundel Het leuke lenteboek die in maart verschijnt en de supergrappige nieuwe serie Grimwoud. Onwijs gelachen tijdens het lezen (lees: hardop lachen voor de computer). Ook heb ik mijn eerste kinderboekennieuwsbrief mogen versturen en socialmedia-posts voor Instagram, Facebook en Twitter gemaakt. Ik kan niet wachten om alle nieuwtjes en de te verschijnen boeken met jullie te delen 😊!

Misschien heb je mij al voorbij zien komen op ons TikTok-account. Heel verslavend en hilarisch om iedere week video’s te maken. Maar vooral superleuk om op deze manier al onze mooie young adult-boeken in het zonnetje te zetten. Heb jij nou een vraag, iets wat je altijd al hebt willen weten of een leuk idee (ja, zélfs dansjes) voor ons TikTok-account? Laat het ons vooral weten via Instagram! Volg je ons nog niet? Ga dan snel naar @moonyoungadult voor al onze boekentips en professionele danskunsten! 

Verschenen boeken in februari

In februari zijn er vier hele mooie boeken in iedere (online) boekhandel verschenen:

We trapten het nieuwe boekenjaar af met het ideale doeboek voor opa’s en oma’s, 365 dingen om te doen met je kleinkind, geschreven door Annemarie Bon en met illustraties van studio Daad. Voor elke dag van het jaar een geweldig idee om met je kleinkind te doen, een idee dat past bij het seizoen. Van buitenactiviteiten, spelletjes, knutselen en samen koken, tot voorleestips en lekker bezig zijn in de natuur. Wij zijn op de redactie ook aan de slag geweest met een paar tips. Zo hebben we vingerafdrukfiguurtjes en een Moon leporello-boekje gemaakt. Check onze Instagram @moonuitgevers voor onze creaties 😉.

Ook verscheen de midprice-editie van Handlettering doe je zo!, de besteller van het basishandboek handlettering. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen.

Verder verscheen het prachtige prentenboek Een klein avontuur, geschreven én geïllustreerd door Michelle Leuveld. Suus kijkt het liefst tv, samen met haar luie kater Koos. Zo worden ze niet vies en beleven ze toch spannende avonturen. Maar wat is dat? Er vliegt een vlindertje langs het raam. Koos probeert het te vangen. En Suus probeert Koos te vangen! Voor ze het weten staan ze buiten… waar de échte avonturen zijn! Een lief verhaal over buitenspelen met sfeervolle illustraties geïllustreerd door Michelle Leuveld zelf.

We sluiten februari af met het nieuwste deel uit de supergrappige Monsterdokter-serie: Monsterdokter 3 – Het magische slijmmedicijn, geschreven en geïllustreerd door John Kelly. MIRACOL helpt om van die irritante tentakelpijn af te komen, geneest vampiers die te lang in de zon hebben gelegen van hun verbrandingen en doet de galstenen van zelfs de grootste monstermopperkont verdwijnen. MIRACOL is dé oplossing voor bijna elke monsteraandoening! Zal de monsterdokter er op tijd achter komen dat dit misschien wel té goed klinkt om waar te zijn? 

Kinderjury-tiplijst

De leesweken van de Kinderjury zijn gestart! Van 9 februari tot 10 april worden kinderen aangemoedigd om te gaan lezen. Om kinderen te helpen bij het uitzoeken van hun favoriete boek heeft de Kinderjury een tiplijst samengesteld. Op de tiplijst staan 25 boeken per leeftijdscategorie voor de leeftijden 6 tot 9 en 10 tot 12.

Nog leuker nieuws! Zootje ongeregeld, Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning en Monster Zoo 2 op trollenjacht staan in de tiplijst voor 6-9 jaar. Tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 april kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boek uit 2021. Als je stemt maak je kans op jouw lengte in boeken. En wie wil dat nou niet!? 😊 De uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury is op 22 mei. Zet al die data dus maar vast in je agenda 😉.

Actieprijzen

Er lopen nog steeds een paar mooie acties. Hieronder vertellen we je er alles over!

Tot en met 31 maart maar liefst 5 van onze leukste, grappigste en mooiste prentenboeken te koop voor de mooie prijs van €7,50:

Benieuwd naar deze boeken? De komende dagen geven we op onze Instagram @moonuitgevers een inkijkje in ieder boek!

Ben jij op zoek naar een spannende nieuwe serie boordevol avontuur en puzzels om zelf op te lossen? De Grote Race (10+) van Ruby Coene, met illustraties van Kristel Steenbergen, is t/m 31 maart nog voor €7,50 te koop in iedere (online) boekhandel. Race naar de winkel en haal het eerste deel van De legendes van Li en Nao nu in huis.

 

 

Auteurs
Boeken
Annemarie  Bon - 365 dingen om te doen met je kleinkind
Annemarie Bon

Het ideale boek voor opa's en oma's!

Karin Luttenberg - Handlettering doe je zo!
Karin Luttenberg

Midprice van de bestseller van het basishandboek handlettering!

Michelle Leuveld - Een klein avontuur
Michelle Leuveld

Een lief verhaal over buitenspelen met warme, sfeervolle illustraties

John Kelly - De Monsterdokter 3
John Kelly

Het derde deel in de supergrappige Monsterdokter-serie!

Iris Boter - Zootje ongeregeld
Iris Boter

Tore en haar enorme familie zullen je hart veroveren!

Carry Slee - Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Carry Slee

Ben je klaar voor weer een spannend juf Braaksel-avontuur?

Tjerk Noordraven - Monster Zoo 2
Tjerk Noordraven

Het tweede deel in de spannende en grappige Monster Zoo-serie!

Lysette van Geel - Ik bepaal!
Lysette van Geel

Een heerlijk prentenboek over wat er gebeurt als je alles zelf kunt bepalen...

Marianne Busser & Ron Schröder - De verhaaltjesboom
Marianne Busser & Ron Schröder

Vrolijke, avontuurlijke verhaaltjes die perfect aansluiten op de belevingswereld van kinderen!

Marjet Huiberts - Ziza wil geen ninja zijn
Marjet Huiberts

Een prentenboek over ninja's, anders zijn en je talent ontdekken

Alison Farrell - Fiets!
Alison Farrell

Lisa Manuels - Post voor Oscar
Lisa Manuels

Een fantastisch zoekboek met herkenbare elementen, details en situaties

Ruby Coene - De Grote Race
Ruby Coene

Een fantastisch verhaal vol spanning, humor en avontuur

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws